Çekici insanlar uzun süreli ilişkilerde iyi değiller

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü

1620761650163.png

Çekici insanlar hayatlarında birçok avantaja sahip olabiliyorlar ancak söz konusu uzun soluklu bir ilişki olunca işler karışıyor. Yapılan araştırmaya göre, çekici insanlar uzun süreli bir ilişki yaşama konusunda son derece talihsizler.

Harvard Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, çekicilik bazı ilişkilerde kişinin 'alternatiflere' yönelmesine yol açabiliyor. Yani çekici insanın çevresinde bol miktarda talip bulunduğu için ilişkiyi dış tehditlerden korumak sonra derece zor bir hal alıyor.

İşin daha da önemli kısmı, çekici insanlar ilişkinin zorluklarını göğüslemekle daha az ilgilenirler. Sorunlardan kaçmayı tercih ederler.

Araştırmanın ilk aşamaları, boşanmalar ve çekicilik arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösterdi. Araştırmaya katılan kadınlar, 230'un üzerindeki erkeğin çekiciliklerini lise yıllığındaki fotoğraflara göre derecelendirdi. Daha sonra araştırmacılar, fotoğrafların çekilmesinden sonraki 30 yıl içinde bu erkeklerin evli veya boşanmış olup olmadığını kontrol ettiler. Sonuçlarda, çekici erkeklerin boşanmış olduğu ortaya çıktı.
Araştırmacılar aynı deneyi IMDb ve Forbes'un en iyi ünlüler listelerine bakarak yaptılar ve benzer sonuçlar ortaya çıktı.

Bir ilişkideyken, diğer insanları daha az çekici gören bir mekanizma devreye girer. Bu durum ilişkinin daha uzun sürmesini sağlar. Araştırmalarda ise çekici insanların bu koruyucu ön yargıdan yoksun oldukları ortaya çıktı. Çekici insanlar, alternatif ilişkilere daha fazla ilgi gösteriyor. Mevcut ilişkilerinden de memnun değillerse, geri dönüşü olmayan hatalar yapma riskleri artıyor.

Harvard Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, çekicilik bazı ilişkilerde kişinin 'alternatiflere' yönelmesine yol açabiliyor. Yani çekici insanın çevresinde bol miktarda talip bulunduğu için ilişkiyi dış tehditlerden korumak sonra derece zor bir hal alıyor.
Bir insanın güzel ya da yakışıklı olması aynı zamanda çekici olduğu anlamına gelmiyor ve bu gerçeği bilmeyen de yoktur herhalde.

Bazı insanlar çok yakışıklı ya da güzel olmasa bile etrafındakileri mıknatıs gibi çeker, bu sebeple çekicilik ayrı bir konudur ve sadece görsellikle bağlantılı değildir. İlk başta güzel-yakışıklı bulduğunuz fakat tanıdıkça itici gelen birilerine mutlaka rastlamışsınızdır.

Kendine güveni olan insanın ayrı bir çekiciliği vardır ve bu sebeple de ilişkiler konusunda daha cesur, kararlıdır. İstemediği ya da olmayacağına kanaat getirdiği bir ilişki ile zaman harcamaz.

Uzun süreli ilişkisi olanlar çekici değildir diye bir sonuca da varılmasın ancak çekici insanlar, istediği tarzda bir ilişkiyi bulma konusunda daha istekli ve kararlıdır, bu sebeple de bulana kadar pes etmezler. Yalnız kalma ya da reddedilme korkuları yoktur hatta yalnızlık bile kendi tercihleridir.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Yahu ne alakasi var?
Güzel insanlar aldatiyor diyor resmen.
Bunu yazanlar da zarlari iyi sallamis.

Çekicim değilim ama uzun süreli ilişkide de iyi değilim.
Hemen içerikteki tezi çürüttüm.

Yoo istisnasin demektir.s

o zaman yüzüme karşı çekici olmadığımı söylemiş oldun... biraz daha ağırdan alabilirdik bu durumu .s

Hipotezden ilerledik.

bana varsayımlardan değil var sayamadıklarımızdan bahset...

Ya saçma saçma işler.
Çekici bir insanım ve 4 yıl sürdü en uzun ilişkim. Az mı la 4 yıl.
Millet 4 ay evli kalamıyor.
Ben 4 yıl kıza baktım. Üniversite bitince bırakıp gitti.
Okulu uzatsa 5-6 yı bulurdu Allahtan üniversite de tanıdık öğretim görevlisi vardı konuştuk araya torpil soktuk mezun oldu gitti

Bu açıklamada benim dikkatimi çeken cümle "çekici bir insanım"

insan sürekli çekmez
çekilmez

Şimdi bana burada kötücül bir ima var. Yollu muyum ben yani? Ay bilemedim aslında... Neyse.​

Çok çekici olduğum için beni çekemeyenler var.

Geri