Çayın iyi demlenmesi için ne yapmalıyım?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Çay en iyi nasıl demlenir? Lezzetli bir çay nasıl demlenir?

Demliğe çay poşetlerini suyu kaynatırken atacaksın ve demledikten sonra biraz bekleyeceksin. Hepsi bu...

Çay suyu kaynarken demlikteki çaya çok hafif şu koycaksin ve bir küp şeker atarsan çayın daha güzel olur sonra kaynayan suyu doktugunde biraz karistirdin mi tamamdir demini bekle ic

Ben her çayı icemem. Çok iyi demlenmis olması lazım. :p Küp şeker atınca çay şekerli olmaz mı? Şekersiz iciyorsak falan. :dusun:

Bir kaç yerde denk geldim çaya küp şeker atıyorlar 1-2 küp şeker atanı gördüm, kaynama esnasında çayın tadını bozuyor.

Suyu kaynatın, su kaynarken demlikte belli bir miktarda çay olsun, o çay alttan gelen buhar ısısıyla hafif hafif ısınacak, kavrulacak. Sonra su kaynadıktan sonra biraz bekleyin fokurdaması kesilsin yavaş yavaş demliğe dökersiniz, demlenmesini bekleyin. Bu kadar, alt tarafı bir çay büyütmeyin :)

Demlikteki Su Fokurdamaya Başladığı Anda Ateşi Kıs ve Çayını At Sonra Demlemeye Bırak Afiyetle İç.

Not: Bendeniz Çaykolik Çay Mönüm Sırf Dem ve Tek Şeker :D

Sağlık Sorunumdan Dolayı Yukardaki Mönüyü Günlük En Çok 2 Bardakla Sınırlı Eğer Açık İçersem 5 Bardağım Var :)

Bir kaç yerde denk geldim çaya küp şeker atıyorlar 1-2 küp şeker atanı gördüm, kaynama esnasında çayın tadını bozuyor.

Suyu kaynatın, su kaynarken demlikte belli bir miktarda çay olsun, o çay alttan gelen buhar ısısıyla hafif hafif ısınacak, kavrulacak. Sonra su kaynadıktan sonra biraz bekleyin fokurdaması kesilsin yavaş yavaş demliğe dökersiniz, demlenmesini bekleyin. Bu kadar, alt tarafı bir çay büyütmeyin :)

Kahvelerde yaparlarmış onu bende duydum 1-2 küp şeker ama o da çabuk demlenmesi içinmiş

İlk olarak demleyeceğiniz çayın güzel olması gerekir.
#foreverkaçakçay :T:

Kahvelerde yapılan çaya karbonat falan atıyorlar diye duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. :dusun:
#benimdebilmediğimyok :kiki:

Cayi yika once, sonra su kaynarken pleskin de dedigi gibi ustten buharla oda kavruluyor.
Kaynadiktan sonra su hemen demleme 5-7 dk kadar su surekli bir sekilde kisik ateste kaynasin oyle demle. demlerkende cayin hepsine birden su gelmesin bir koseden yavas yavas demle :)

Ben her çayı icemem. Çok iyi demlenmis olması lazım. :p Küp şeker atınca çay şekerli olmaz mı? Şekersiz iciyorsak falan. :dusun:

Yok normalde bende çayı şekersiz icenlerdenim şekerli olmuyor ... birde dokucegin şu çok kaynar olmamali ... kuzenim çay ocağında çalışmıştı o taktikleri vermişti

Üst demliğe soğuk suyu koyucan ilk önce alttaki kaynatıkça üstünü demlicek püf noktası bu..

Su olmadan demi koymak yanık tadına neden oluyor. Fazla kaynatmak kaynamış tadı bırakıyor. Kaynamadan fokurdamadan almak çiğ tadı bırakıyor. Aradaki çizgi tutunca güzel bir demi tutmuş çay oluyor.

Çayı yıkayıp öyle demle canım çabuk demleniyor hemde lezzetlide oluyor :cici:

bazi arkadaslar demli cayin icine seker atilir yazmis ama onu dem bazen unutuldugunda kaynar kotu tad verilmemesi icin icine 1 tane seker atilir :)
ama cayin guzel dem ve tadi olmasi icin gul suyudokulur azcik

Porselen demlikten içiniz.
Çay nemsiz kuru ortam da saklanmali
Kısık ateş te kaynamali
Icine Karanfil ve bir adet şeker atilmali

Dem Karaköy de çay içilmelidir:p

Ankara Bahçeli Tabu nun çayıda güzeldir , tomurcuklu üstünde nane yaprağı ve bir çeyrek limon ile

Geri