Çay

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Özellikle kış aylarının vazgeçilmez içeceği. Çay dostluktur, çay yalnız içilmez.

nasil sevdigimin tarifi yok..
sekersiz hem de.
dost meclisinin olmazsa olmazi
sabah kahvaltimin vazgrcilmezi.

1743635_637557689626205_347897392_n.jpg

Hiçbir zaman öyle çok sevemedim, kahvaltının yanında ekmek kuru kuru gitmesin diye içilen bir içecek oldu en fazla. :/

Leyla ile Mecnun'dan sonra ikon oldu.İnsanların sözleri samimiyetsiz geliyor bana.

Tarihçesini pek bilmem ama işte rivayete göre; Çin'de bi' hükümdar vücuda sıcak su iyi gelir demiş, ardından bulduğu bi' otu da atmış içine. Bi' bakmış güzel kokular felan derken işte içmeye başlamış. Çok hoşuna gitmiş, ardından avrupalı gençlerde getirmiş, avrupada felan yayılmış..

Ülkemize de 1800'ün sonlarına doğru gelmiş, düşünsenize o tarihe kadar "hadi hanım bi' çay koyda içek" denilememiş, muhabbetleri harlayan bi'şey yok, padişah savaştan geliyor "hararet yaptım, çay hararetimi alır" diyememiş, bu lükse sahip olamamış, bi' kıza "5 dk.nız var mı bi' çay içelim" denilememiş, gençler buluştuklarında çay içememiş ve nice örnekleri... :p
Tamam o zaman kahveler yaygındı ama bi' çay eder mi hiç ? Sorarım sizlere? :p

Efenim velhasıl, çayı kim keşfetmişse, kim ülkemize gelmesinde büyük rol oynamışsa Allah ondan razı olsun diyorum. :D

İsmail abi'nin dediği gibi: Çay yapan adam hiç kötü olur mu ? Olmaz.

ÇAY LAV YU ! :p

En güzel ikramdır.

El emeği olduğu için toplaması en zahmetli bitkidir.

Çay denince aklıma Rize gelir :)

tok karnına sigaranin yaninda giden icecek

14 yasimdan bu yana cokca severim ve de icerim
Demli ve sekersiz hali tam tiryakilerin icecegi sekil diye dusunuyorum.
Ayrica siirlerede oyle bir samimiyet katiyor ki, unutmadan kahve gidenin Cay bekleyenin icecegidir

cay severiz yanındada sigara iceriz pehh ;d tok karnına sadece acken hic icemem :o

spor yapmaya baslayinca maalesef bir fincan icilicek olmasi uzuyor beni
gelelim caya , cay muhabbet yapar, gonul ustalarinin yaninda sohbete ayri bir tat katar
Cay bekleyenlerin icicegidir...
Sekersiz ve koyu demli cay = can..

çay'dan vazgeçmem ,içmediğim zaman başım ağrıyor,güzel çay demlerim,çay sevmeyen insana şaşıyorum.

demir eksikliği çay keyfime turp sıkmış olsa da, vazgeçemem, hele ki yanında muhabbet varsa : )

El emeği olduğu için toplaması en zahmetli bitkidir.

Çay denince aklıma Rize gelir.

Kahvenin sohbeti kısa sürer, çayınkiyse saatler alır..

ÇaY uğruna bile şiirler sözler yazılıyor bi bana yazılmıyor ya :( :p

Severim güzeldir çay , içini ısıtır insanın hele birde dostlarla içildiğinde daha güzeldir

Şekersiz içilmeli ki tadı alınsın.
Sabah kahvaltılarında içemesem de,günde bir kaç bardak içerim hep.

Geri