Çay ve kahveyi şekersiz içmek

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Bu benim.
Yani yıllardır böyle, alışkanlık. Şu an şekerli içme fikri midemi bulandırıyor.

Çayı kahveyi şekerli içeceğime gider cola içerim şekerli xd xd

100 derece suyla çay/kahve yapmazsanız eğer yakmazsınız ve acı tat gelmez. Bir de taze tüketmek gerek.
Acı olmaması için kesinlikle demleme şekli önemli ancak bayatlıktan daha çok çayın çeşidi ile alakalı olarak da tadı aşırı sert olabiliyor. İngiliz çayları bana Türk çayından daha hafif geliyor oysaki İngiliz çayı çok sert olur derler.

Cola ise ne kadar zararlı olsa da arada bile bile tüketiyorum maalesef.

Çayı yada kahveyi şekerli içen gitsin direkt şeker kamışı ısırsın.
Çay/Kahve dediğin zift gibi ve şekersiz içilir.
Midesi hassas olanlar da sonrasında gözlerini acil serviste açsınlar değil mi?
Zift gibi çay / kahve içeceğime hiç içmemeyi tercih ederim.:)

Midesi hassas olanlar da sonrasında gözlerini acil serviste açsınlar değil mi?
Zift gibi çay / kahve içeceğime hiç içmemeyi tercih ederim.:)

Onlarda çayı açık icsinler bı zahmet lefti hanım, harakirimi yapıyoruz burada nedir yani.
Kahve her türlü yasak zaten.

Bide pırobiyotik ve glutensiz ağırlıklı beslenmek gerekiyór.

Siz şekeri sağlıksız bulduğunuz için yada sizi havalı gösterdiğini düşündüğünüz için çayı kahveyi şekersiz içiyor yada içtiğinizi söylüyorsunuz. Bunu samimi bulmuyorum. Çünkü bu fizyolojik değil. İnsan vücudu, doğrudan kolayca basit ve etkin bir şekilde kullanabildiği şekeri sever. Onu arzular. Ona tapar.

Acı olmaması için kesinlikle demleme şekli önemli ancak bayatlıktan daha çok çayın çeşidi ile alakalı olarak da tadı aşırı sert olabiliyor. İngiliz çayları bana Türk çayından daha hafif geliyor oysaki İngiliz çayı çok sert olur derler.

Cola ise ne kadar zararlı olsa da arada bile bile tüketiyorum maalesef.
Twiningsleri seviyorum ben. bir de doğal hemşin çayı, adında doğal var, doğaldır diye umuyorum :dd bayatlığı aslında kahve için demiştim, kahvede önemli

şekeri bırakabilmek için tam 8 ay şekersiz içtim. alıştım sanıyordum meğer kendimi kandırıyormuşum. şekerliden devam.

Geri