çay içmek kilo aldırır mı ? çay şişmanlatır mı ? çay içmek kilo yapar mı ?

• Kullanıcı MaxCadY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
Çay Yapraklarında % 2-4 arasında kafein, az miktarda teofilin ve teobromin, % 10-20 arasında tanen, % 1-1. 5 uçucu yağ içeren, hekimlikte enfüzyon biçiminde uyarıcı, idrar söktürücü ve sürgün önleyici olarak kullanılan çaygiller familyasından bir bitki olup kilo yaptıgına yada kilo aldırdıgına yönelik kanıtlanmış bir bilgi bulunmamaktatır.

Şekerli çay bence kilo yapar; ama şekersiz ve limonlu çay kilo vermeye yardımcı bile olur. Hiç içmemek de iyi değil sabahtan akşama kadar demlikler dolusu içmek de. Kararında içilen siyah çay vücuda iyi geliyor. Benim arkadaşım devamlı yeşil çay içiyor. Yeşil çay ve biberiye diye bir çay var; o kilo verdiriyor. Abartmadan içersek sorun olmaz bence, atalarımız ne demiş:"Azı karar, çoğu zarar." :)

Icine seker atarsaniz kilo aldirir tabi. Cayi sekersiz iceceksin ki tadi ciksin. Ve kilo aldirmasin:p
an itibari ile sekersiz cay icen birinden enstantaneler.

şekersiz çay mı içilir yaw ben bir yeşilçayı şekersiz içerim normal çay zehir gibi oluyor :D

Şekerin Eroinden farkı yoktur. Şeker bağımlılık yapan bir maddedir ve sağlık için çok zararlı bir etkendir.

Tek çayda değil gofret pasta gibi gıdalarda kullanılan şeker'de tetikleyicidir.

Bakınız Örneğin:Kan dolaşımıyla vücudun her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst kısmında toplanıyor. Bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi aktif organlara dağılıyor. Bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve sonuçta dokuları bozularak yağa dönüşüyor.
• Bağışıklık sistemi zayıflıyor. Vücut soğuk, sıcak veya mikroplara karşı koyamıyor.

Ne zaman cikolata yiyesim gelse hemen aklima sunu getiriyorum.

kocaman bir sana yagi isiriyormussin gibi farzet.:/

Şekersiz çay zaten sıfır kaloridir. Kilo aldırmaz. Ödem söker ayrıca.

Ben hayatımda çay ne görmüşem ne içmişem :p
yalnız kereviz olayını hatırlıyon mu :zuha:

Konuya dönelim. Ah şu tanenler..
Kafeinin metabolizma hızlandırıcı etkisi falan..
Şekersiz çay fazla abartmamak kaydı ile vücuda yardımcı olabilir ama tabi diğer besinlerin biyoyararlılığına engelleyici etkileri de vardır.
Şekersiz çay içmekte bir sakınca görmüyorum. Ama benim gibi beş şekerli içiyorsanız uzak durun :kiki:

bünyeden bünyeye değişir değişir derim ben.

Geri