Cav bella

Konu sahibi son olarak 2217 gün önce görüldü
(çav) İtalyanca hem "hoş geldin", hemde "güle güle" anlamına kullanılır. Bella is yine İtalyanca' da güzel bayan demektir. Ama daha çok bizim bebek dediğimiz tarzda kullanılır. Çav bella "bay bay bebeğim" anlamına gelir
çav bella

[YOUTUBE]9JQQG-X0yI4[/YOUTUBE]

İşte bir sabah uyandığımda
Çav Bella Çav Bella Çav Bella Çav Çav Çav
Elleri bağlanmış buldum yurdumun
Her yanı işgal altında

sevdiğim bir şarkıdır.Sözlerdeki anlamı iyi anlamak gerekir.

Ne zaman dinlesem aklıma gezi parki direnisini getirir.

İtalyancasıda harika olan şarkıdır.

[YOUTUBE]VS8GIqjPVHM[/YOUTUBE]

düz söylemesiyle, yürekten söylemesi arasında dağlar vardır.

Bella ciao elveda güzelim olarak kullanılmış ve İtalyan partizanlarının söylediği bi şarkıdır.

[YOUTUBE]2qq6lCCOoJ4[/YOUTUBE]

Bunu bana biri diyordu ama kimdi unuttum:p

Bana bebeğim diyormuş meğersem şimdi öğrendim:D

Türkçe'si ''Çav Bella'' olarak toplumumuzda yankı bulsa da, kelimelerin çıkış noktası, anavatanı İtalya'dır. İtalyanca'sı ''Bella Ciao''dur.

İspanya'da ''No Pasaran'' ne ise İtalya'da da ''Bella Ciao'' odur.

İtalyan komünistlerin, devrimcilerin Mussolini diktasına yönelik yaptığı marştır. Antifaşizmin marşı olarak bilinir.

(Kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu, şarkılarla geçti aranızdan.)

Bu sözlerin bir köşesine sıkıştırabilirdi belki.

Grup Yorum'un sevdiğim parçalarından..

Benim gibi yurdum insanları da çal bella zanneder :T:

İtalya'nın partizan marşlarından biridir, hatta en bilinenidir.. Bir nevi baş kaldırıdır.. Çeşitli dillerde bestesi kullanıldı.. Gezi olayları döneminde Taksim'de piyanoyla çalınıp Türkçe halinin söylendiği video o dönem Italyan arkadaşlarımdan bile bana ulaştı.. (Sonrasında piyanonun gözaltına alınması da ayrı bir trajikomik olaydı tabi)..

Adios, yallas dallas daha komik.

Geçen sıtarbaskta kafi içiyorum telefonum çaldı çav bella benim zil sesim üstümde de yeşil parkam vardı çok havalıydım. Fakat S.Ali kitabı yoktu ya yanımda. O F T A N R I M N E D E N B ÖY L E HAA?​

Geri