Çatal, Bıçak Duruşu Ve Anlamları

Konu sahibi son olarak 1271 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zVyqk7.png

Çatalınız ve bıçağınızı bu şekilde tabağınıza koyduğunuzda yemeğe ara verdiğinizi ve bir süre sonra devam edeceğinizi anlatmış olursunuz. Tabağınızda duran o güzel eti tabii ki de yiyeceksiniz ama biraz vakit veriyorsunuz kendinize, hadi yine iyisiniz. Garson pat diye alamayacak tabağınızı.

WZoRvm.png

Çatal ve bıçağınızı artı yapacak şekilde tabağınıza yerleştirdiğinizde ikinci tabak için hazır olduğunuzu anlatmış olursunuz. Yani ara sıcağınızı bitirdiniz, ana yemeğe geçeceksiniz. Tabağınız artık değiştirilebilir ve siz diğer yemeğe rahatlıkla geçebilirsiniz

YlVRZ2.png

Çatal ve bıçağınızı yan yana getirip bulunduğunuz konuma paralel şekilde koyarsanız diyorsunuz ki: Ellerine sağlık canım benim, vallahi harikaydı. Tok olmasaydım 74 tabak daha yerdim ama yerim dar. Mikemmel yapmışsın ya. Gene yerim gelince.

mzRZA8.png

Yemek bitti, daha da istemiyorsunuz. Mide patladı patlayacak. Size de yazık yemek yapana da yazık, pervane olmasın biraz daha başınızda. O zaman ne yapıyoruz? Çatal ve bıçağınızı bulunduğunuz konuma dik olarak yan yana koyuyoruz. Bitirdim canım, sağda inecek var.

B0Gg7M.png

Yemeği beğenmeme gibi bir hakkınız da var. Damak sizin dil sizin. Haklısınız. Bunu göstermek de isteyebilirsiniz. İnsanoğlu bu, her şeyi yapmak istiyor. O zaman çatalınızın dişleri arasına hemen bıçağı yerleştirin ve Nasreddin Hoca gibi yapıştırın cevabı. Durur musunuz? Duramazsınız.

Yeteer, gözüm görmesin yeter. Görmek istemiyorum, yeter.

11427456_858280704257152_362514993_n.jpg

Bunu aklımızda nasıl tutcaz? :) En iyisi fotokopisini çekip, ceketin iç cebine koymak sanırım. :D

Eski bir turizmci olarak biliyorum bunları ama benim Aklımda mi yanlış kaldı acaba son resim yemegi beğenmedim degil beğendim anlamına geliyor diye Hatırlıyorum

Okurken daral geldi. Bu ağız ne işe yarıyor ne gerek var böyle işlere söylerim direk. :)

Abi fakirler tabağın ortasına koyuyor çatal ile kaşığı ne yapalım :p

Catali bulgura batirmanin anlami neydi yahu

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Birde duruş anlamları varmış bunların. Hangi tarafta durur hangi çatal-bıçak-kaşık hangi yemek veya tatlılarda kullanılır onlarda var.Şu çatal bıçak kaşığı tamamen doğru kullanmak için ansiklopedi gerek sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri