Çapulçu Nedir

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Gezi Parkı Direnişine katılanlar için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “bir kaç çapulcu” nitelendirmesiyle Çapulcu kelimesinin anlamı merak edilmeye başladı. Bir bakıma bilinen çapulcunun anlamı da değişti.
Çapulcu kelimesinin sözlük anlamı, TDK’ya göre şu şekildedir: “Düzene aykırı davranışlarda bulunan, düzeni bozan kişi”
Ancak bir sözcüğün gerçek anlamı, sözlük tarafından değil halk tarafından belirlenir. Son dönemde çapulcu kelimesi şu anlamda kullanılıyor:
Çapulcu: baskıya karşı direnen, hakkını arayan ve herkes için adalet isteyen kişidir.
Sözcük Chapulling şeklinde ingilizce sözlüklere de (urban dictionary, zargan gibi) eklenmiştir.
Guy-Fawkes-masks.jpg

Çapulcu ile Maganda arasında fark yok. biri biraz kırsalı diğeri kentli ,sonuçta küstah ve seviyesizlik

Ben bir çapulcuyum. Hayatımın en işe yarar günlerini Gezi Parkını avmye çevirmek isteyen zorba iktidara direnerek geçirdim. Karşılığında bir park dolusu ağaç kurtarıp bir ülke dolusu (%50) insanın nefretini kazandım.
O ağaçların bir tekini bir cümle bütün akepelilere değişmem.

Ç apulcu olmak büyük bir onurdur herkese nasip olmas :)

O meydanlarda az mı gaz yedim lan ;)

Çapulcuyum.

Teroristten farkı yoktur. :T:

Çapulcu esasında serseri, işsiz güçsüz gibi manaları taşıyordu eskiden.

Geziden dolayi anlam kazanan kelime

~

Bağdad cad sinde AÇIZ diye ağlaşanlardan mısın ? yoksa 90 sene bu milletin vergilerini çalıp şimdi hortumları kesilip HIRSIZ VAR diyen Yavuz Hırsızlardan mısın?

Ayakkabı kutusunda para saklayanlardan misin?
Yoksa gemicik sahibi olanların saksakcisi?
Pırlanta zaruri ihtiyac diyip üstünden vergi almayanlarin ekmekten vergi almasina göz yuman misin?
Tarihin en büyük yolsuzlugunu yapanin destekcisi,

Zoruna giden ne?

Ayakkabı kutusunda para saklayanlardan misin?
Yoksa gemicik sahibi olanların saksakcisi?
Pırlanta zaruri ihtiyac diyip üstünden vergi almayanlarin etmekten vergi almasina göz yuman misin?
Tarihin en büyük yolsuzlugunu yapanin destekcisi,

Zoruna giden ne?

At yalanı s....... inananı..Bu işler uluslararası komplo çünkü iktidar Abd ye de Ab ye de İsraile de DİZ ÇÖKMÜYOR ve artık TSK nın Tankları İsraile gönderilmiyor bakımı ibu ülkede yapılıyor ve PARA burada kalıyor, Abd den eskisi gb silah alınmıyor ÜRETİLİYOR, Türkiye artık Dünya da bende VARIM diyor ve bu nun karşılığı Cumhuriyet Mitingleri, Gezi Kalkışması, Ergenekon Balyoz ve Darbe süreçleri 17-25 Aralık operasyonları, Dinlemeler Casusluklar

Evvela dogru konusmayi ogren,
Madem öyle o halde neden darbe sanıkları beraat etti?
Nasıl da mağdursunuz: ))

Benim sarhoş ruh haline bürünmüş halimi kimse çekmek zorunda değil :p Dilara nerelerde :D Seni gördüm iyi oldum. Bir de zeirliyim vardı. O nerde? Burası ona göredir ha! Saygılar Aftemelouchos

Geziden sonra duydum ben bunu , daha önce duymadım diyebilirim.

Geri