Canilerin ve cinayetlerin artması konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
Canilerin ve cinayetlerin artması konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Aslında her zaman çok fazlaydı. Son dönemlerde arttı mı , bilmiyorum.
Lakin etkileşimin en yoğun olduğu bir dönemdeyiz ve birçok olaydan haberdarız artık.
Yani, teknolojinin gelişmesi ile hiçbir şekilde haberimizin dahi olmayacağı olaylar artık bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Bu konu aklıma Ernest Rutherford'un Simülasyon Teorisini getirdi.
Rutherford, aslinda algimizin gerceklik olgusuna gore evrenin var olmasinin imkansiz oldugunu iddia ediyor.
Okuyun, anlamaya çalışın bence. Çok ilginç noktalara, ilginç bakış açısı getiren bir teoridir ve insanın ufkunu katladığını söyleyebilirim.

haberinin olmaması
görmemen
olmadığı anlamına gelmez

İnsanlık da büyük bi cinayete kurbana gitti çünkü. İnsanlık ölünce geriye bu kaldı

Insanlar umarsizlasti. Bu tur haberler yillardir hep vardi ama oyle bir zamana denk geldik ki ayni gun bircok haber okuyup gorebiliyoruz insan oldurmek daha kolay cezalar basit. İyi halden yirtiyor cogu. Davalarda adliye binalarinda oyle olaylarla karsilastim ki vicdanim kalmadi. Ne yazik ki artık alistim aci hissetmeyerek kivama geldim. Yahudiler diri diri yakilirken onlarin sesini her gun duyduktan sonra alisip bir sure sonra duymamazliktan gelip islerine devam eden insanlar gibi.insanlar canavarlasti daha kotu ne olabilir diyorsun bir sonraki gun daha kotu olaylar goruyorsun umudum kalmadi.

Gayet normal. Egitim, ahlak ve etik degerlerden yoksun bir dunya olusturulmaya calisiliyordu. Bu yeni bir sey degil, 100 senedir giderek artan bir sorun. Toplumlar son zamanlarda kafasini ekrana gomdugu surece birileri daha rahat kotuluk yapacaktir. Neyine sasiralim?

Ben de seri katil olmayı planlıyorum.yani normalde insanları insanlara katlanabilmesi zor zanaat.Düşünsene insan senden bir şey istiyor yok diyorsun hiç mi yok diye karşılık veriyor.anlamsız ama göreceli

Dersim katliamlarından zamanında hiç kimsenin haberi olmadı. Hitler'in sabun yaptığı Yahudileri de herkes savaş bittiğinden seneler sonra öğrenmişti. Elden gelen bir şey olmayınca, boşuna kahır olmanın da bir anlamı yok.

Öyle değil, Batı Avrupa'da 1300'lerden bugüne giderek azalan bir cinayet oranı var. 100.000 kişi başına düşen cinayet miktarına bakıldığında, 1300'lerde oran 20 ile 80 arasında iken, bugün 0-10 arasında.

İskandinav ülkeleri, Hollanda, Belçika, İtalya, Almanya, İsviçre, İngiltere gibi ülkeler baz alınmış.

Genel olarak, dünyada 1900 - 2009 arasında erkek cinayetlerinin kadınlardan fazla olduğu görülüyor.

1990'dan bugüne 5 yaş altı çocuk cinayetlerinde azalma, 5-14 yaş çocuk cinayetlerinde azalma, 15-49 yaş cinayetlerinde artma, 50-69 yaş cinayetlerinde artma, 70 yaş üstü cinayetlerinde artma söz konusu. 100.00 kişiye düşen cinayet oranına bakıldığında tamamında azalma var. Nüfus artışı göz önünde bulundurulmalı.

Dünyanın en fazla cinayet işlenen ülkeleri, Rusya, Brezilya, Meksika, Hindistan. Bunları Amerika, Çin, Güney Afrika, Venezuela, Kolombiya ve Filipinler takip ediyor.

Bence insanlar artik boyle konulara daha cok sozlu tepki gosterebildikleri ve bunu cevreyle paylasip baska insanlarin da tepki gostermesine on ayak olabildikleri icin cogalmis gibi geliyor olabilir bize, eger cogalmadiysa.

Bence insanlar artik boyle konulara daha cok sozlu tepki gosterebildikleri ve bunu cevreyle paylasip baska insanlarin da tepki gostermesine on ayak olabildikleri icin cogalmis gibi geliyor olabilir bize, eger cogalmadiysa.

Sayıca bazı kategorilerde, evet. Fakat oranca hayır. Nüfus artışı göz önüne alınırsa büyük bir azalma var.

Basin ve tespit edebilme gucuyle alakali. (Prodesmotes'e katilarak)
Yuz yillar once,koyunde odun tasiyan insanlar dunyayi gec bir alt koyunde olup bitenlerden bile haberdar olamayabiliyordu.
Simdiyse cogu unlunun yatak odasindan haberdar olabiliyoruz.
Bir Elizabeth Bathory,bir Kazikli Voyvoda yeseremiyor eskisi gibi.
Koleksiyon bile olusturamadan tum dunyanin sahitliginde cekiveriyorlar ipini.
Dogranma,tecavuze ugrama haberleri bir tik uzaktayken Dunya nereye gidiyor diyebiliyor insanlar.

Bunu bir cok baslik altinda irdeleyebiliriz.
Hangi acidan baktiğimiza bagli.
Dünya da en cok cinayetin gerceklestigi söylenen ulkeler genelde latin amerika ve afrika ulkeleri ve bu ulkelerin temel ozellikleri icinde cetelesmenin coklugu , bireysel silahlanma ve fakirlik sivrilen etkenler durumunda. Örnek vermek gerekirse Honduras en fazla olumun oldugu ulke 2014 verilerine gore. Cetelesme fazla ve fakir bir ulke.
Butun verileri toplayıp resmin butunune baktıgımızda bu bolgelerde ki olumlerı birileri finanse ediyor. Buralarda canilik ve cinayet bu yüzden yukselme egiliminde.

Türkiye icin bu durum biraz daha karmasiktir sanirim.
Töre cinayeti degil ama kadina gösterilen siddetten dolayi yasanan ölümlerde fazlalik var.
Bunu tek bir nedene baglamak biraz kolaycilik olur sanirim.

Geri