Caner Taslaman

Konu sahibi son olarak 1012 gün önce görüldü
Kuantum konusunu duyduğumda aklıma ilk gelen düşünür.

Takip ederim kendisini. Böyle insanların var olduğunu bilmek güzel.

Qasem üstadım sizin açıklamanıza ve bilginize değer atfedip merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum.
Kızıl İmamcılardan Osman Cafer Taslaman ile bağı ya da ilişkisi var mı?

Bir haberde şöyle bir açıklama var:

Yıldız Teknik Üniversitesi yeni bir kadrolaşma skandalıyla çalkalanıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’ne Adnan Oktar grubundan kopan ve “Kızıl İmamcılar” olarak bilinen grupla ilişkili olduğu bilinen Caner Taslaman’ın doçent olarak atanması, bu bölümde yoğunlaşan gerici kadrolaşmanın son çarpıcı örneği oldu. Bir süre dışarıdan saat ücretli olarak ders veren Taslaman, bu dönemin başında aynı statüde ders veren öğretim görevlilerinin işine son verilirken doçent kadrosuna alındı.

“Evrim Teorisi, Felsefe ve Tanrı”, “Big Bang ve Tanrı”, “Kuantum Teorisi, Felsefe ve Tanrı” gibi kitaplar yazan Caner Taslaman’ın The Quran: Unchallengeable Miracle (Kuran: Meydan Okunamayan Mucize) isimli bir kitabı da bulunuyor. Açıkça bilim karşıtlığı yapan Taslaman’ın ataması ise el çabukluğuyla ve bölüme danışılmadan gerçekleştirildi. Atamanın bölümde sıkıntı yarattığı ve bölüm öğretim üyelerine atama sürecinde hiçbir açıklama yapılmadığı da belirtiliyor.

(habersolorg)

Başka bir haber:

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce açıklanmıştır :

İlimizde 1990 yılından bu yana "Kızıl İmamcılar" adı altında Devletin sosyal veya ekonomik, siyasî hukukî temel düzenini dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla, cemiyet teşkil, tanzim, sevk ve idare etmek;

Ayrıca, şahsi nüfuz ve menfaat temin etmek amacıyla dini veya dini hissiyeti, dince mukadder tanınan şeyleri, dini kitapları alet ederek, propaganda yapıp telkinde bulunmak, din sömürüsü yaparak telkin sonucu genç kızların hulus ve ceffatlerinden faydalanıp, ırzlarına geçmek suretiyle, örgütten kopmamalarını temin etmek, örgütte taban oluşturmak, örgüte kazandırdıkları genç kızları MUT'A tabir edilen günlük, haftalık, aylık olarak geçerlilik kazanan nikahla bağlamak, topluluk usulü namaz adaplarına uymayan kıyafetlerle namaz kılmayı yasallaştırmak;

Devlet Büyüklerine hakarette bulunmak (Cumhurbaşkanı, Başbakan) Atatürk'ün manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif etmek ve 6138 sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından;

1. Serhan Timuçin Çevik (Kızıl İmam)

2. Osman Cafer Taslaman

3. Ali Baki Ekşi

4. Tayyar Silsüpür

5. Namık Mert Yücel

6. Ayhan Saffet Arbay

7. Bora Karaca

8. Arif Emre Ekşi

9. Mahir Mamat

10. Cenk Büyüktosun

11. Tevfik Koray Yavuzer

12. Necip Kerem Özçapkın

13. Sadık Kerem Günenli

14. Hakan Kurunç

15. Osman Ersu Belikırık

16. Alparslan Ekşi

17. Ziya Sesel

İsimli şahıslar 8.1.1998 tarihinde gözlem altına alınmışlardır. Bu şahıslar üzerinde ev ve işyerlerinde yapılan aramada;

(1) Adet 9 mm. çaplı C.16'lı tabir edilen Çek Vizer tabanca,

(1) Adet 9 mm. çaplı tabancaya şarjör,

Bol miktarda kitap ve dökümanlar elde edilmişlerdir.

Kızıl İmamcı Örgüt Mensupları, 13 Ocak 1993 Tarihinde Terörle Mücadele Şubesinde Basına Teşhir Edilirken Dağıtılan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Hazırladığı Basın Bülteni.

(bedirhabercom)

Qasem üstadım sizin açıklamanıza ve bilginize değer atfedip merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum.
Kızıl İmamcılardan Osman Cafer Taslaman ile bağı ya da ilişkisi var mı?

Bir haberde şöyle bir açıklama var:

Yıldız Teknik Üniversitesi yeni bir kadrolaşma skandalıyla çalkalanıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’ne Adnan Oktar grubundan kopan ve “Kızıl İmamcılar” olarak bilinen grupla ilişkili olduğu bilinen Caner Taslaman’ın doçent olarak atanması, bu bölümde yoğunlaşan gerici kadrolaşmanın son çarpıcı örneği oldu. Bir süre dışarıdan saat ücretli olarak ders veren Taslaman, bu dönemin başında aynı statüde ders veren öğretim görevlilerinin işine son verilirken doçent kadrosuna alındı.

“Evrim Teorisi, Felsefe ve Tanrı”, “Big Bang ve Tanrı”, “Kuantum Teorisi, Felsefe ve Tanrı” gibi kitaplar yazan Caner Taslaman’ın The Quran: Unchallengeable Miracle (Kuran: Meydan Okunamayan Mucize) isimli bir kitabı da bulunuyor. Açıkça bilim karşıtlığı yapan Taslaman’ın ataması ise el çabukluğuyla ve bölüme danışılmadan gerçekleştirildi. Atamanın bölümde sıkıntı yarattığı ve bölüm öğretim üyelerine atama sürecinde hiçbir açıklama yapılmadığı da belirtiliyor.

(habersolorg)

Başka bir haber:

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce açıklanmıştır :

İlimizde 1990 yılından bu yana "Kızıl İmamcılar" adı altında Devletin sosyal veya ekonomik, siyasî hukukî temel düzenini dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla, cemiyet teşkil, tanzim, sevk ve idare etmek;

Ayrıca, şahsi nüfuz ve menfaat temin etmek amacıyla dini veya dini hissiyeti, dince mukadder tanınan şeyleri, dini kitapları alet ederek, propaganda yapıp telkinde bulunmak, din sömürüsü yaparak telkin sonucu genç kızların hulus ve ceffatlerinden faydalanıp, ırzlarına geçmek suretiyle, örgütten kopmamalarını temin etmek, örgütte taban oluşturmak, örgüte kazandırdıkları genç kızları MUT'A tabir edilen günlük, haftalık, aylık olarak geçerlilik kazanan nikahla bağlamak, topluluk usulü namaz adaplarına uymayan kıyafetlerle namaz kılmayı yasallaştırmak;

Devlet Büyüklerine hakarette bulunmak (Cumhurbaşkanı, Başbakan) Atatürk'ün manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif etmek ve 6138 sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından;

1. Serhan Timuçin Çevik (Kızıl İmam)

2. Osman Cafer Taslaman

3. Ali Baki Ekşi

4. Tayyar Silsüpür

5. Namık Mert Yücel

6. Ayhan Saffet Arbay

7. Bora Karaca

8. Arif Emre Ekşi

9. Mahir Mamat

10. Cenk Büyüktosun

11. Tevfik Koray Yavuzer

12. Necip Kerem Özçapkın

13. Sadık Kerem Günenli

14. Hakan Kurunç

15. Osman Ersu Belikırık

16. Alparslan Ekşi

17. Ziya Sesel

İsimli şahıslar 8.1.1998 tarihinde gözlem altına alınmışlardır. Bu şahıslar üzerinde ev ve işyerlerinde yapılan aramada;

(1) Adet 9 mm. çaplı C.16'lı tabir edilen Çek Vizer tabanca,

(1) Adet 9 mm. çaplı tabancaya şarjör,

Bol miktarda kitap ve dökümanlar elde edilmişlerdir.

Kızıl İmamcı Örgüt Mensupları, 13 Ocak 1993 Tarihinde Terörle Mücadele Şubesinde Basına Teşhir Edilirken Dağıtılan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Hazırladığı Basın Bülteni.

(bedirhabercom)

Haber diye geçen yazı moderize edilmiş hocqm. Haberin orjinaline bakarsanız haberde Muhtemelen akrabalar denilmekte... Böyle bir habercilik anlayışı olamaz...
Caner Taslaman ile adı geçen Osman Taner (Cafer) taslaman farklı kişiler. Bağ ve ilişkisi yoktur. Cafer yada diğer adıyla Taner olanı Adnan oktarın Müridlerinden olup gizli kapaklı işler çeviren biri...

Caner Taslaman ise Tüm öğrenim hayatı boyunca ve sonrasında açık ve net bir hayatı olmuş. Adnan okdarlada zaten taban tabana zıt düşünen insanlar...

Bilgi - İnanç - Eylem

İlk haberde aynı kişi olarak lanse edilmiş.
Böylece doğrusunu öğrenmiş olduk.Teşekkürler.

Birkaç videosunu izledim.Kendini dinleten bir insan.Ses tonu ise bilgisini sunmasında çok iyi kullandığı bir hitap yetisi sunuyor.

Kitapları :
Evrenden Allah ‘a
Allah Felsefe ve Bilim
Küreselleşme Sürecinde Türkiye ‘de İslam
Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı
Evrim Teorisi Felsefe ve Tanrı
Bid Bang ( Büyük Patlama ) ve Tanrı
Terör ‘ün ve Cihad ‘In Retoriği
Modern Bilim Felsefe ve Tanrı
Hiç değilse bir kaç kitabını okumak,ardından yorum yapmakta fayda var.

Ilk CNN de gormustum sanirim sonra ramazan ayinda tv8 de izledim biraz . Habertürk felan derken takip etmeye başlamışım farkında olmadan :)
Hala bir kitabını edinmediğim için kızdım şu an kendime
Elimdekilerden sonra alacağım ilk kitap olucak Allah Felsefe ve Bilim

Caner Taslaman fikirlerini sevdiğim değerli bir felsefeci ve kelamcı. İki tane kitabını aldım geçen gün ama derslerden henüz okumaya fırsatım olmadı.

Türkiye'nin en değerli felsefecilerinden. Kafasını kullanan bir adam ki sadece bunun için bile sevilesi. İnsan onu dinledikçe "çok cahilim keşke ölsem" diye düşünüyor. Dinlenesi.

İç açıcı, kafa açıcı, ufuk açıcı konuşmaları var. Hurafelerden arınmış bir beyne sahip.

Kitaplarını okumadım ama youtube kanalını ve tv programlarından takip ettiğim değerli bir hoca..

Kendisini dinliyorum fırsat buldukça, bir kaç kitabini edindim birini okudum diğerleri sırada. Dinlemekten keyif alıyorum okumaktan da.

Geri