Canan Karatay: Fransız İhtilali'nin sebebi tuzdu

Konu sahibi son olarak 918 gün önce görüldü
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Fransız İhtilali'nin sebebinin halkı tuzsuz bırakmak olduğunu söyledi ve "Krallar ve aristokratlar hakiki tuzu elinde tutup yüksek fiyata satmak için halka vermedi" dedi.

5a86727f18c7731c281981e4.jpeg

Yeni kitabı ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’nin tanıtım toplantısında konuşan Karatay, ilginç açıklamalarda bulundu. Karar Gazetesi'nden İnci Döndaş'ın haberine göre Karatay, şunları söyledi:
"Çok şaşıracaksınız şimdi yine ama tansiyonu yükselten şeker. İnsülin direncinin başlamış olmasından dolayıdır. Vücutta tuz eksilince tüm organizma altüst oluyor, birçok hastalık aşırı tuzsuz beslenmeyle gelişiyor. Kristal kaya tuzu doğal haliyle 84 minerali dengeli olarak barındırıyor. İlk kez söylüyorum, Fransız İhtilali’nin en büyük sebebi halkı tuzsuz bırakmaktı. Krallar ve aristokratlar hakiki tuzu elinde tutup yüksek fiyata satmak için halka vermedi. Halk yiyeceklerini bütün yıl muhafaza etmek için doğal kaya tuzu kullanıyordu. Halk için altından daha kıymetliydi. Bir de 10 bin yıl önce Çin’deki tabletlerde kristal kaya tuzunun sağlığa anlatılıyor. 10 bin yıl önceki lafı şimdi söylüyorum. Dünyada tansiyon yüksekliği ve kalp hastalığından ölüm oranlarının en düşük olduğu bilinen Japonya, Fransa, Norveç ve Güney Kore gibi ülkelerde aşırı miktarda tuz tüketilmektedir."

Hürriyet

Ya biz güzelim orta asyayi bırakıp bu gurbetlere neden geldik hepsinin başı tuz :p

Olum bak tuz yerim bisey olursa senin. . .

Ben bu kadının dilinden sanırım aynı konuşmaya başlarsak anlayabileceğim. :T:

Olum bak tuz yerim bisey olursa senin. . .

Hakiki kaya tuzu yiyceksin oyle her buldugun tuzu seyapma. Ha sonra bakicaksin tansiyon yine yukselmis, tabi yukselir ekmek yiyosun, patates yiyosun, pirinc yiyosun.. e bu kadin napsin :T:
Canan karatayin avukati gibi konustum .p

Doktorlar durmadan birbirini yalanlıyor, bunlara inanmak yerine yılda bir genel sağlık taraması yaptırmak daha mantıklı geliyor bana. Değerlerin normalse sorun yok, bu mutfak teröristlerine kanmak hiç akıl karı değil.

Yalniz naytbulunun paylastigi haber daha kapsamli anlatmis konuyu, buradaki haliyle cok havada kalmis geyik malzemesi olmus. Bence yanlis konuyu kapatmissiniz :nopsrn:

Hakiki kaya tuzu yiyceksin oyle her buldugun tuzu seyapma. Ha sonra bakicaksin tansiyon yine yukselmis, tabi yukselir ekmek yiyosun, patates yiyosun, pirinc yiyosun.. e bu kadin napsin :T:
Canan karatayin avukati gibi konustum .p

Sevgili annecigim. Ben ekmek yemem pirinc spor icin yerim tuzu hayatimdan cikarttim 2 yildir.

Ama birsey diyim mi. Vucut unutmuyor. Azcik tuzlu birsey yiyeyim nasil ozlemisim nassssiiiiillll .p

Sevgili annecigim. Ben ekmek yemem pirinc spor icin yerim tuzu hayatimdan cikarttim 2 yildir.

Ama birsey diyim mi. Vucut unutmuyor. Azcik tuzlu birsey yiyeyim nasil ozlemisim nassssiiiiillll .p

Hmm tuzu hayatindan tamamen cikaran bi tanidik kulagindan sıkıntı yasamisti, bir miktar gerekiyormus vucuda :nopsrn: tabii doktor ne diyosa o, ama bence kaya tuzunu arastir. Hakiki olanindan tabii.

Ben az tuzlu yedigim halde tuzsuzu yiyemiyorum ki :aeg:

Hmm tuzu hayatindan tamamen cikaran bi tanidik kulagindan sıkıntı yasamisti, bir miktar gerekiyormus vucuda :nopsrn: tabii doktor ne diyosa o, ama bence kaya tuzunu arastir. Hakiki olanindan tabii.

Arastirayim zaten en saglikli tuz oymus bunu hep biliyorduk ama biz tuz mu tuz deyip normalinden kullaniyorduk.

Tuz nelbettrki lazim vucut icin ama ben soyle dusunuyorum yiyip ictiklerimizde mutlaka tuz var olmamasi imkansiz ekmek ve tuzu hayatindan cikartmak asiri etkili oluyor ama bunlar haricinde yedigin ictigin disaridan besinler hazir besinler bunlarda oluyor.

O yuzden vucut diyorum ki aliyordur bi yerden mutlaka zaten hic almasan bayilirsin gibime geliuo.

Ama kaya tuzunu arastirayim hakkten orjinalini.

Arastirayim zaten en saglikli tuz oymus bunu hep biliyorduk ama biz tuz mu tuz deyip normalinden kullaniyorduk.

Tuz nelbettrki lazim vucut icin ama ben soyle dusunuyorum yiyip ictiklerimizde mutlaka tuz var olmamasi imkansiz ekmek ve tuzu hayatindan cikartmak asiri etkili oluyor ama bunlar haricinde yedigin ictigin disaridan besinler hazir besinler bunlarda oluyor.

O yuzden vucut diyorum ki aliyordur bi yerden mutlaka zaten hic almasan bayilirsin gibime geliuo.

Ama kaya tuzunu arastirayim hakkten orjinalini.

Cankiri kaya tuzu en iyisiymis, cankiriliyim diye demiyorum gercekten oyle :D

O soyledigini seker icin dogru buluyorum ama tuz dogal yolla aliniyo mu bilemiyorum :nopsrn:

Cankiri kaya tuzu en iyisiymis, cankiriliyim diye demiyorum gercekten oyle :D

O soyledigini seker icin dogru buluyorum ama tuz dogal yolla aliniyo mu bilemiyorum :nopsrn:

Adminler reklam yapiyo bannayin .p .p

Madem oyle bize bi kaya hediye gonder .p

Adminler reklam yapiyo bannayin .p .p

Madem oyle bize bi kaya hediye gonder .p

Kendim gormedim ki sana gonderiyim :D
Zaten bende de troit fonksiyonlari bozuk, iyotsuz tuz kullanmam lazim, yapiyo muyum hayir. Sana da soylediklerimi biliyorum ama uygulamiyorum. Benim tarzim bu :D

ekmek yeme salata ye​
bol ekşili sarımsak soslu​
ister inan ister inanma​
Fransız İhtilali'nin sebebi tuzdu​
-Mastor Karatay​

Evet dogru diyor Canam hanim.
Tuz vergisi halki cileden cikaran unsurlardan biri idi 18.yuzyilin Avrupa'sinda.

Buna da şükür. Şekspir'e Şeyh Pir diyeni de var.

Lenin Bolşevik devriminin de gerekçesini Ne Yapmalı adlı eserinde Çarlığın halka dağıtmadığı tuz diye açıklıyor zaten. Partizanlar bundan isyan etmiş.

Geri