Çanakkale açıklarında 5,3 büyüklüğünde deprem

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
5,3 büyüklüğünde olmuş. Hisseden herkese geçmiş olsun.

Aaa geçmiş olsun bizimkileri arayayım hemen :(

• Beğen
Tepkiler: Aze
Çok geçmiş olsun, umarım tekrarı ya da daha büyükleri olmaz.
Mutsuzluklar ülkesi olduk resmen, hiç yüzümüzü güldüren, iyi haberler, güzel gündemler yok. Çok uzun yıllardır böyle maalesef.

geçmiş olsun
ülkede bi an boşluk olmuyo
her yerde bi olay
şener şenin züğürt ağa filminde dediği gibi
birimiz bi bok yedik ama kim
neyin diyetini ödüyoruz yarabbi

Şu an öncelik bekleyen deprem bölgesi(ortalama 7-7,5 arası) Tunceli-Bingöl arası bulunan yedisu fayı. Ardından İstanbul. Elbette hangisi önce olur bilinmez ama jeoloji camiasının öngörüsü ilki. Vakit daralıyor, maalesef. Benim bölgem 6 Şubatta sırasını saldı(doğrultu atımlı fay olduğu için söylüyorum), birçok yakınımı ve arkadaşımı kaybettim, bir cehennemdi. İstanbul için hayal edemiyorum bile.

Şiddeti yüksekmiş çok geçmiş olsun. Istanbul avcılar tarafında kesin hissedilmistir yine.

Van depremini yaşadım
Asrın felaketine şahit oldum gerçekten çok büyük acılardı rabbim ülkemize yaşatmasın bir daha :(

Şu an öncelik bekleyen deprem bölgesi(ortalama 7-7,5 arası) Tunceli-Bingöl arası bulunan yedisu fayı. Ardından İstanbul. Elbette hangisi önce olur bilinmez ama jeoloji camiasının öngörüsü ilki. Vakit daralıyor, maalesef. Benim bölgem 6 Şubatta sırasını saldı(doğrultu atımlı fay olduğu için söylüyorum), birçok yakınımı ve arkadaşımı kaybettim, bir cehennemdi. İstanbul için hayal edemiyorum bile.
Bizim yaşadığımız deprem İstanbul'da olsa, ülke kapanır ve iflas eder. Hiçbir güç de kurtaramaz.
Ülke olarak hiçbir doğal afete hazırlıklı değiliz hele ki deprem gibi yıkıcı gücü olan bir felaket anında neler yaşadık bizzat gördüm.
İstanbul gibi çok kalabalık ve çarpık kentleşmenin olduğu bir yeri hayal edemiyorum. O yüzden bütün önlemler alınmalı, denetimler arttırılmalı, işin ehli kişiler başa getirilmeli.. sadece temenni bunlar, yapılmayacak ama konuşuyoruz işte..
Her yastığa kafamı koyduğum zaman acaba deprem olacak mı hissi kadar kötü bir şey yok. Kimse yaşamasın bunu, psikoloji denen şey kalmıyor.

Kandilli hızlıca 9 sayfalık bir rapor yayınladı. Kurumların bu tür bilgileri hızlıca vermeleri çok iyi. Okudum. Çoğu teorik söylemler. Kendim de anlamıyorum zaten bir kısmını. Şiddet skalasındaki yeri V. Derinlik 7,1km. Merak eden Google a deprem şiddet skalası diye yazabilir. Bu tür yerlerde depremin büyüklüğüne bağlı olarak tsunami tehlikesi olabileceğini de yazmış. Dalga boyları 6m olabilir ve bu da kıyı şeridinde yaşayanlar için su baskınları olarak görülebilir. Tekrardan geçmiş olsun;

Hissettim.

Tsunami mi? Yok artık.

Geri