Çamlıca Tepesine Yapılan camii Hakkında Ne düşünüyorsunuz

Konu sahibi son olarak 651 gün önce görüldü
Bir ülkede insanların inanışına göre, ibadethanelerin sık olması ne gibi sakınca yaratır, şöyle denilebilir, tek dine mensup olmama durumumu böyle bir tartışmayı yaratır...?

Onu camileri sacma bulanlara sorsana :)
Hadi kilise ve sinagog olmasa Istanbulda tartisabilir, diger kisiler dinlerini ozgurce yasamali herkes, sonucta bizde burda bi Cami daha insaa edilse diye bakiyoruz. Ama istanbulda Kilise ve Sinagog da var birnsuru.

Ben işin orasında değilim, tartışılabilirlik potansiyeli üzerinde duruyorum, yani tartışmaya iten ne...:)

Ben işin orasında değilim, tartışılabilirlik potansiyeli üzerinde duruyorum, yani tartışmaya iten ne...:)

bazıları dini kullanıyor diye dininden soğuyan insanlar sayesinde düşüncemce

gerçekten Hristiyan ve Yahudi veya başkaları bizim dinimize bizden daha saygılı bir hale geldik sağolsun bazı medya kuruluşları ve siyasi oyunlar iradesinde insanalr bu hale geldi dediğin gibi bu tür tartışmalar Ülkede azınlıkta ola nbir din için olsaydı hak verirdim ama durum vahim bu tür tartışmaları bizden başka bir Ülke yapmıyor bunlar aklımızı boşa oyalamak içni bizlerde buna ne güzelde uyuyoruz planın güzel bir oyunculuğunu yapıyoruz bizi böyle tartışmalara itenler bizlere gülüyor eminim:)

bu Cumhuriyet kurulduğunda Ülkemizde Ahlak dersi vermeye çalışıyorlar diye Cumhuriyet gazetesine basan kafalarla ilerledik biz ve bu söylediğime inanmayanlara o dönemin gazetesinide gösteririm ;)

,

"Çamlıca Tepesi'ne neden camii yapılır ki" diye bir sorunun direkt yanıtı "yıllar sonrasına bırakılacak sembolik bir eser bina etme çabası" olacaktır çünkü konum itibariyle İstanbul'a çok güzel bir noktadan bakan bir yerdir.

"peki camii şart mı?" diye sorarsanız siz her ne kadar reddetseniz de bu coğrafya'da yaşayan insanlar kabe eksenli kıble eksenli insanlardır siz bunu kabullenememiş olabilirsiniz bir yerde eğer insanları toplamak ve yerleşim mekanı meydana getirmek isteniyorsa yüzyıllardır bu topraklarda önce camii yapılır sonra insanlar onun çevresine yerleşirler çünkü yine siz kabul etmeseniz de camii'lerin insanları birleştiren bir yönü vardır haftada bir hatta yılda iki bile olsa camii'lerin varlığı bu toplumun büyük çoğununluğunun mutlu etmektedir.

gereksiz, ne gerek vardı diyen insanlara bakıyorum da hayatta neyi gerekli gördüğünüzü tartışmak yerine gereklilik ölçütlerine bakmak gerekiyor yani sözün özü yorumlarınızı saygı duymakla birlikte gereksiz buluyorum...

:dusun:

İnsanların dini inançlarını camiye onay verilip verilmemesine göre mi yorumluyorsunuz PROmetheUS , bu çok dar görüştür.

İslamiyeti kabul etmiş bir ülkede yaşıyoruz ve müslüman olduğumuzu da kabul ediyoruz. Bu şekilde konuşmayı size yakıştıramadım.

Diğer düşünceye geldiğimizde, Çamlıca Tepesine kaç defa gittiniz. Küçüklüğünüzü saymayın 20 den sonra, nerde ne var araştırdınız mı hiç?
Peki oranın tarihini biliyor musunuz?

Özelliklerini?

Eğer her şeyi biliyorsanız zaten orada bir caminin var olduğunu biliyor olmalısınız. İbadet yapmak için mescidin de olduğunu bilmelisiniz.

O caminin, çamlıca da var olmasının nedeni sadece takdir toplamaktan öte bir dini vecizesi yoktur.
(benim kanaaatimdir)

Gereklilik olan bir şeyin ihtiyaç doğrulsunda çıktığını bilmeniz gerekmektedir.
Orada o camiye ihtiyaç yoktur.

Ben biraz duygusal yonden bakiyorum galiba, yurtdisinda etrafimin kiliselerle doldu oldugunu gorunce bi cami minaresi gormek beni cok mutlu ediyor. Turkiyenin her bir yanindan ezan sesleri dalgalansin nolmus yani?
Turkiyede gezerken rahatca gezebiliyorum, biliyorum ki namaz vaktigi girdigi an hemen kolaylikla bir cami bulup namazimi eda edebilecegim..
Bir Cami yaptirmanin sevabini bilseydiniz keske..

Canım benim ( LaL ) , caminin yapılmasına emin ol kimse karşı değil ki camilerle dolu her yer inanki.
Her mahallede cami var, her mekanda mescid var neredeyse. İbadetini yapmak isteyen her şekilde yapacak yer bulur.

Ezan sesinden kim rahatsız olmuş ki, görüntüsünden de rahatsız olunmuyor sadece yapılacak tahribat ve bulunduğu yer açısından gereksizlikten bahsediyoruz.

Yoksa Dünyanın hiç bir yerinde camilere verilen özen yok. Kimse kimsenin ibadetine karışmıyor, karışamaz da

Hı aklıma geçende olan üniversite mescidi geldi.
Mesela bu olayların çıkmasına sebebiyet veriliyor. Dillendiriliyor.

Hristiyanlar kilise tartışaması yapıyorlarmıdır ki, biz camilerimizi tartışıyoruz...? Çok ilginç yaa...!!!

Bir ülkede insanların inanışına göre, ibadethanelerin sık olması ne gibi sakınca yaratır, şöyle denilebilir, tek dine mensup olmama durumumu böyle bir tartışmayı yaratır...?

Neden kiliseleri tartışmıyorlar biliyor musun? Çünkü bizim camilerimize verdiğimiz değeri vermiyorlar.
Biz sembolik bir değer olarak değil Allah'ın evi olarak görüyoruz.
Oraya yapılan herhangi bi hakaretin cezası daha fazla oluyor İslamiyette.
Kiliselerle camileri bir tutup tartışmakta ayrıca ilginç.

Biraz önce söylediğim gibi, ibadetlerin sık olmasıyla ilgisi yok söylenildiği gibi "DEVASA BÜYÜKLÜKTE" Olucak bir şeyin ibadetten çok gösteriş yeri olma yolunda ilerlediği bellidir.

Dipnot: Namazının nerede kılındığı önemli değildir, namazın temiz yerde kılınması önemlidir.
Kimseye Allah namazını sarayda kılma zorunluluğu vermemiştir.

Benim soylediklerim yanlia anlasiloyor galiba. Bende seni ve Manga yi ayri tuttum zaten canim, siz konumunu tartisiyoruz onda bi sorun yok :) hakli olabilirsiniz. Ama sizden once bazi arkadaslarin cami yerine baska seyler acilsin, sacma ve gereksix turkiyede camiden bol ne var dendi. Ben ve benim gibi dusunen arkadaslar bu soze uzulduk sadwce. Saygisizlik yapmayi hic istemem herkesin dusuncesi kendisine tabiki.
ide@list in de dedigi gibi tartismaya gerek bile yok :)

Ukala Sözler :srl:

,

:dusun:

İnsanların dini inançlarını camiye onay verilip verilmemesine göre mi yorumluyorsunuz @PROmetheUS , bu çok dar görüştür.

İslamiyeti kabul etmiş bir ülkede yaşıyoruz ve müslüman olduğumuzu da kabul ediyoruz. Bu şekilde konuşmayı size yakıştıramadım.

Diğer düşünceye geldiğimizde, Çamlıca Tepesine kaç defa gittiniz. Küçüklüğünüzü saymayın 20 den sonra, nerde ne var araştırdınız mı hiç?
Peki oranın tarihini biliyor musunuz?

Özelliklerini?

Eğer her şeyi biliyorsanız zaten orada bir caminin var olduğunu biliyor olmalısınız. İbadet yapmak için mescidin de olduğunu bilmelisiniz.

O caminin, çamlıca da var olmasının nedeni sadece takdir toplamaktan öte bir dini vecizesi yoktur.
(benim kanaaatimdir)

Gereklilik olan bir şeyin ihtiyaç doğrulsunda çıktığını bilmeniz gerekmektedir.
Orada o camiye ihtiyaç yoktur.

1. yorumlara göre insanları değil insanlara göre yorumları değerlendiririm birleri hakkında bir söz ettiysem bu o insanları tanıdığım anlamına gelir ve muhattabım tanıdığım insanlardır muhattabım olmayanların sözlerimi üzerine alınması onların sorunudur benim değil

2. çamlıca Tepesi'ne 18 yaşından önce hiç gitmedim bütün gidişlerim 18 den sonra ve gezdiğim tüm yerlerden mutlaka camii ve mescid'leri görmüşümdür çünkü illaki namaz vakitlerinde bulunmuşumdur oralarda ve neyin nerede olduğunu biliyorum

3. sizin bu mantığınıza göre İstanbul'da Sultan Ahmet ve Sülaymaniye ve Edirne'deki Selimiye camii'ne de gerek yoktu o zamanlar bu örnekleri çoğaltmak mümkün camii kilise sinagog vb manevi kimliği olan "eserler" sadece ihtiyaca binaen yapılmazlar bu geçmişten günümüze böyledir...

bir mevkide büyük bir camii olması demek orada daha büyük kalabalıkların görülmek istenmesi demektir bu şehircilik planlarında atalrımızın benimsediği bir anlayış olup gereklilik yada ihtiyaçlara bakılmaksınız icra edilir

1. yorumlara göre insanları değil insanlara göre yorumları değerlendiririm birleri hakkında bir söz ettiysem bu o insanları tanıdığım anlamına gelir ve muhattabım tanıdığım insanlardır muhattabım olmayanların sözlerimi üzerine alınması onların sorunudur benim değil

2. çamlıca Tepesi'ne 18 yaşından önce hiç gitmedim bütün gidişlerim 18 den sonra ve gezdiğim tüm yerlerden mutlaka camii ve mescid'leri görmüşümdür çünkü illaki namaz vakitlerinde bulunmuşumdur oralarda ve neyin nerede olduğunu biliyorum

3. sizin bu mantığınıza göre İstanbul'da Sultan Ahmet ve Sülaymaniye ve Edirne'deki Selimiye camii'ne de gerek yoktu o zamanlar bu örnekleri çoğaltmak mümkün camii kilise sinagog vb manevi kimliği olan "eserler" sadece ihtiyaca binaen yapılmazlar bu geçmişten günümüze böyledir...

bir mevkide büyük bir camii olması demek orada daha büyük kalabalıkların görülmek istenmesi demektir bu şehircilik planlarında atalrımızın benimsediği bir anlayış olup gereklilik yada ihtiyaçlara bakılmaksınız icra edilir

asıl gericilik bu tür konuları hala tartışıyor olunması değilmidir arkadaşlar her fırsatta bilim neden gelişmiyor neden daha medeni olamıyoruz diye sorarsanız işte nedeni bu değil mi güzel anlatmışsın kardeşim gerçekten hala Cami veya İslami yapılarımı tartışıcaz:)

@PROmetheUS

Benim sorularıma cevap olarak yazdığınız göre direk muhatap benim.

Ne güzel en azından camilerin var olduğu ile ilgili mutabakat yaptık.

Onlar ihtiyaçtan mı yapıldı, neredeyse çoğu eşlerine ve diğer ülkenin padişahlarına yapıldı.
Şimdi tek tek alıntı yaparak size paylaşmak istemiyorum, hepsi kitaplarda mevcuttur. Kitaplardan temin edemediklerinizi internetten bulabilirsiniz ama ben size yardımcı olayım

(Gösterişti onlarında yapımı)

En kötü de nedir biliyor musunuz, bu olağanüstü olan camiler de gerçekten osmanlı devletinin bütçe fazlalığı* denilen kaynaklarından ayrılmıştır.

asıl gericilik bu tür konuları hala tartışıyor olunması değilmidir arkadaşlar her fırsatta bilim neden gelişmiyor neden daha medeni olamıyoruz diye sorarsanız işte nedeni bu değil mi güzel anlatmışsın kardeşim gerçekten hala Cami veya İslami yapılarımı tartışıcaz:)

Haklısın, bilim yerine camilerin konumlarını belirlemeye çalısıyoruz.
Bilim okulları açmak yerine hala mescid kavgası ediyoruz.

Haklısın, bunların olması da garip :)

@PROmetheUS

Benim sorularıma cevap olarak yazdığınız göre direk muhatap benim.

Ne güzel en azından camilerin var olduğu ile ilgili mutabakat yaptık.

Onlar ihtiyaçtan mı yapıldı, neredeyse çoğu eşlerine ve diğer ülkenin padişahlarına yapıldı.
Şimdi tek tek alıntı yaparak size paylaşmak istemiyorum, hepsi kitaplarda mevcuttur. Kitaplardan temin edemediklerinizi internetten bulabilirsiniz ama ben size yardımcı olayım

(Gösterişti onlarında yapımı)

En kötü de nedir biliyor musunuz, bu olağanüstü olan camiler de gerçekten osmanlı devletinin bütçe fazlalığı* denilen kaynaklarından ayrılmıştır.

gerçekten için rahat olsun muhattabım sen değildin ama neden üzerine alındın ki :cici:

gösteriş mi? :zuha:

tabiki tabiki aynı zihniyetten devam edersek Ayasofya Bursa'daki ulucamii hatta çoğu Osmanlı büyük camii gösterişten yapıldı zaten Avrupa görsün bizim ne kadar gösteriş meraklısı olduğumuzu diye hazinemizi camii yapmaya harcadık hiç bilimle uğraşmadık ilim insanlarına değer vermedik hatta toplumsal dinamikler yerine saraylardaki insanların bizim hakkımızda ne düşündüğünü önemsedik değil mi? evet gerçekten öyle yaptık sırf bu yüzden de 600+ küsür sene ayakta kaldık ve bizi yıkmak için insanlar bizim gibi davranmak zorunda kaldılar oysa biz onlar gibi davranıyorduk değil mi onlar gibi giyiniyor onlar gibi konuşuyor ve inanıyorduk değil mi?

tarih kitapları ile tarihi yazan kitaplar arasında fark vardır tarihi yazan kitaplar bugünün kafasıyla yazılmazlar tarih kitaplarından bakarsak Osmanlı tam bir imparatorluk bu yüzden de çoğu şeyi insanlara diretti değil mi? islam dinini yayması da bu diretmeci tavrın ürünü o kitaplara göre...

bu ülkede şapka devrimi de yaptıalr yaşlılar çarıklarını satıp İtalyan şapkalar aldılar bunlar da gereksiz şeyelrdi ama oldu bu Ülkede ki bu Dünyaya yapılarımızla nam salan bir milletiz bu yüzden hala İspanyanın ortasında dev Mescit yapılarımız var bir çoğu diyorki ağaçları ekstielr buunun için falan peki yaşadığımız heryer zamanında yeşillikti takıldığımız cafeler barlar için sanki ağaçlar kesilmedi Medeniyet yapılarla gelir bunu biliyor olmalıyız ama burda kalkıp Din Cami tartışmak yerine dış oyunlara nasıl gelmeyeceğimiz ve korumamız gereken değerler için tartışıyor olsaydık inanın bu tartışmaları yapmıyor olurduk

ki düşünün Hristiyanlar İlluminati diye bir tarikat var bilrisiniz bu kesim aydın dincilerdi ve Katoliklerin liderleri bu bilim ve dini bağdaştıran insanalrı sokakta kafir diye yaktılar kim Medeni acaba bilemiyorum:)

Oraya yapılacak caminin ne önemi olduğunu kavramış değilim

"Çamlıca Tepesi'ne neden camii yapılır ki" diye bir sorunun direkt yanıtı "yıllar sonrasına bırakılacak sembolik bir eser bina etme çabası" olacaktır çünkü konum itibariyle İstanbul'a çok güzel bir noktadan bakan bir yerdir

Haklısın bu sorunun yanıtı bu değil değil mi? Ne diye üstüme alındıysam iste :)

----

Ayrıca

"Çamlıca Tepesi'ne neden camii yapılır ki" diye bir sorunun direkt yanıtı "yıllar sonrasına bırakılacak sembolik bir eser bina etme çabası" olacaktır çünkü konum itibariyle İstanbul'a çok güzel bir noktadan bakan bir yerdir/QUOTE]

Düşünceyle

gösteriş mi? :zuha:

tabiki tabiki aynı zihniyetten devam edersek Ayasofya Bursa'daki ulucamii hatta çoğu Osmanlı büyük camii gösterişten yapıldı zaten Avrupa görsün bizim ne kadar gösteriş meraklısı olduğumuzu diye hazinemizi camii yapmaya harcadık hiç bilimle uğraşmadık ilim insanlarına değer vermedik hatta toplumsal dinamikler yerine saraylardaki insanların bizim hakkımızda ne düşündüğünü önemsedik değil mi? evet gerçekten öyle yaptık sırf bu yüzden de 600+ küsür sene ayakta kaldık ve bizi yıkmak için insanlar bizim gibi davranmak zorunda kaldılar oysa biz onlar gibi davranıyorduk değil mi onlar gibi giyiniyor onlar gibi konuşuyor ve inanıyorduk değil mi?

Arasında ki çelişki de benim uydurduğum düşüncedir değil mi :kiki:
Çok haklısınız :)

Ayrıca;

Selimiye'nin yapılışı
Evliya Çelebi Seyahatname adlı eserinde padişahın rüyasında İslam peygamberi
Muhammed'i gördüğünü ve onun kendisinden Kıbrıs'ın fethi anısına bir cami yaptırmasını istediğini yazmıştır.[6] Ancak Kıbrıs'ın caminin yapımına başlanmasından üç yıl sonra 1571'de fethedildiği bilindiğinden bu iddianın doğruluk payı olamaz.[7] Bu konudaki daha gerçekçi yorumlarda ise o dönemde İstanbul'da yeni bir büyük camiye ihtiyaç duyulmadığı, Edirne'nin Rumeli'deki Osmanlı egemenliğinin merkezi konumunda olduğu ve Selim'in gençlik yıllarından beri şehre ayrı sevgi beslediğine dikkat çekilir.[6][8]

Sultan Ahmet'in yapılışı
Sultan Ahmet Camii - Vikipedi

Ki Sultan Ahmet'in 6 minareli olması kinanmıştır da. Hani dini açıdan düşünülüyor ya.

V.b. sırayla gider bu durumlar.

İslamiyet gösterişi yasaklamıştır.
Her şekilde

Neyse, yine de siz muhatap almayın :cici:

Çamlıca Tepesi bir cami yapılmakla gezilmesi, görülmesi bitecek kadar ufak bir yer değil arkadaşlar....

İL Sığar orya il il :hih:
Camide yapılsın Okulda hastahane de. Hepsine yer var orada :p

Çamlıca Tepesi bir cami yapılmakla gezilmesi, görülmesi bitecek kadar ufak bir yer değil arkadaşlar....

İL Sığar orya il il :hih:
Camide yapılsın Okulda hastahane de. Hepsine yer var orada :p

Hea, haklısın KimsE :srl:.

Keselim, biçelim, dövelim :heyoo:

Kocaman yer nasıl olsa :heyoo: Bitkiye ne gerek var :heyoo:

Oraya yapılacak caminin ne önemi olduğunu kavramış değilim
"Çamlıca Tepesi'ne neden camii yapılır ki" diye bir sorunun direkt yanıtı "yıllar sonrasına bırakılacak sembolik bir eser bina etme çabası" olacaktır çünkü konum itibariyle İstanbul'a çok güzel bir noktadan bakan bir yerdir
Haklısın bu sorunun yanıtı bu değil değil mi? Ne diye üstüme alındıysam iste :)

----

Ayrıca

"Çamlıca Tepesi'ne neden camii yapılır ki" diye bir sorunun direkt yanıtı "yıllar sonrasına bırakılacak sembolik bir eser bina etme çabası" olacaktır çünkü konum itibariyle İstanbul'a çok güzel bir noktadan bakan bir yerdir/QUOTE]
Düşünceyle

Arasında ki çelişki de benim uydurduğum düşüncedir değil mi :kiki:
Çok haklısınız :)

Ayrıca;

Selimiye'nin yapılışı

Sultan Ahmet'in yapılışı
Sultan Ahmet Camii - Vikipedi

Ki Sultan Ahmet'in 6 minareli olması kinanmıştır da. Hani dini açıdan düşünülüyor ya.

V.b. sırayla gider bu durumlar.

İslamiyet gösterişi yasaklamıştır.
Her şekilde

Neyse, yine de siz muhatap almayın :cici:

seyahatname'de adı geçen rüya doğru ama içerik yanlıştır. doğru içeriği bulduğumda atarım fakat camii'nin inşasına ne zaman başlandığı tam olarak bilinmemektedir.

tamamda bu yapılanları gösteriş olarak niteleyen sizsiniz yıllar sonraya bırakılacak bir eser neden gösteriş olsun ki bununda bir değeri var ve bu değer sadece maddi değil ki islam inancına göre ibadethane yaptıran ve yapımında emeği direkt yada dolaylı şekilde geçen insanların o ibadethane var oldukça hayır kazandıkları vardır.

bu nedenle insanların hayra teşvik etmesi açısından bile o camii'nın yapılıyor olması güzel değil mi?

Hea, haklısın KimsE :srl:.

Keselim, biçelim, dövelim :heyoo:

Kocaman yer nasıl olsa :heyoo: Bitkiye ne gerek var :heyoo:

Büyük Çamlıcayı keselim biçelim.
Küçük Çamlıca o şekilde kalsın.

Hem cami yada umuma hizmet eden yapılar yaptırmak o alanı da korumaya almaktır bir bakıma.

İlerde üzerinde kurum olmayan yerleri verirler ağaoğluna falan adamlar ata biner oradaki ormanlarda yüzerler.
Bu değil şu değil o olmaz bunu at bu benim dediğim değil gibi gövde gösterisi yaparlar sonra

seyahatname'de adı geçen rüya doğru ama içerik yanlıştır. doğru içeriği bulduğumda atarım fakat camii'nin inşasına ne zaman başlandığı tam olarak bilinmemektedir.

tamamda bu yapılanları gösteriş olarak niteleyen sizsiniz yıllar sonraya bırakılacak bir eser neden gösteriş olsun ki bununda bir değeri var ve bu değer sadece maddi değil ki islam inancına göre ibadethane yaptıran ve yapımında emeği direkt yada dolaylı şekilde geçen insanların o ibadethane var oldukça hayır kazandıkları vardır.

bu nedenle insanların hayra teşvik etmesi açısından bile o camii'nın yapılıyor olması güzel değil mi?

Ben o caminin yapılması için önerge veren kişiden bahsetmiştim, internetten o kişiye baktınız mı?

Nerden gelip, çevre bakanı musteşarı olmuştur?
Nasıl ismi duyulmuştur diye(?)

Siz şunu anlamıyorsunuz ben yaptırılmasına karşı değilim deminden beri bunu söylüyorum, benim karşı çıkmam camlıca tepesinde olmasıdır!

Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

Ayrıca diyanetin sitesinde camilerin kaç tane olduğu da açıkca yazmaktadır

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-AnaMenu-istatistikler-561.aspx

Büyük Çamlıcayı keselim biçelim.
Küçük Çamlıca o şekilde kalsın.

Hem cami yada umuma hizmet eden yapılar yaptırmak o alanı da korumaya almaktır bir bakıma.

İlerde üzerinde kurum olmayan yerleri verirler ağaoğluna falan adamlar ata biner oradaki ormanlarda yüzerler.
Bu değil şu değil o olmaz bunu at bu benim dediğim değil gibi gövde gösterisi yaparlar sonra

:zuha:

Haklısın cami olunca otomotikmen koruma altında oluyor değil mi?
Bu mantıkla bakmamız gerekiyor.
Sonra deniliyor neden bu düzene karşı diye..

Ben o caminin yapılması için önerge veren kişiden bahsetmiştim, internetten o kişiye baktınız mı?

Nerden gelip, çevre bakanı musteşarı olmuştur?
Nasıl ismi duyulmuştur diye(?)

Siz şunu anlamıyorsunuz ben yaptırılmasına karşı değilim deminden beri bunu söylüyorum, benim karşı çıkmam camlıca tepesinde olmasıdır!

Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

Ayrıca diyanetin sitesinde camilerin kaç tane olduğu da açıkca yazmaktadır

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-AnaMenu-istatistikler-561.aspx

:zuha:

Haklısın cami olunca otomotikmen koruma altında oluyor değil mi?
Bu mantıkla bakmamız gerekiyor.
Sonra deniliyor neden bu düzene karşı diye..[/SIZE][/FONT]

yalnız olay çok garip bir hal aldı ama ben sizi anlıyorum ki zaten önemli olan benim anlamam değil ki ben zaten üç aşağı beş yukarı sizinle hemfikirim ama şuda bir gerçek sırf iyi niyet olarak olaya karşı çıkmamak lazım sonuçta inşası düşünülen konu camii külliyen zarar olsa ne kadar zarar verebilir ki yani o camii var diye çamlıca tepesi o güzel manzaradan mahrum mu kalacak yada benzeri bir doğa katliyamı mı olacak ki :D

bu arada camii'nin yeri dışında pek bir araştırma yapmadım çünkü gerçekten tartışılacak bir konu olarak görmüyorum ben konuya sadece tartışmanın gereksizliğine dikkat çekmek için yorum attım ama sayenizde farklı noktalara geldik :) olsun ama tartışılan fikirler olunca her zaman güzel sonuçlar çıkar ortaya

yalnız olay çok garip bir hal aldı ama ben sizi anlıyorum ki zaten önemli olan benim anlamam değil ki ben zaten üç aşağı beş yukarı sizinle hemfikirim ama şuda bir gerçek sırf iyi niyet olarak olaya karşı çıkmamak lazım sonuçta inşası düşünülen konu camii külliyen zarar olsa ne kadar zarar verebilir ki yani o camii var diye çamlıca tepesi o güzel manzaradan mahrum mu kalacak yada benzeri bir doğa katliyamı mı olacak ki :D

bu arada camii'nin yeri dışında pek bir araştırma yapmadım çünkü gerçekten tartışılacak bir konu olarak görmüyorum ben konuya sadece tartışmanın gereksizliğine dikkat çekmek için yorum attım ama sayenizde farklı noktalara geldik :) olsun ama tartışılan fikirler olunca her zaman güzel sonuçlar çıkar ortaya

Olucak evet.
Neyse araştırdığınızda hak verirsiniz.

İyi günler

Hristiyanlar kilise tartışaması yapıyorlarmıdır ki, biz camilerimizi tartışıyoruz...? Çok ilginç yaa...!!!

Hristiyanları ele alalım hadi
Ben kasaba bazında anlatayım olayı yada mahalle; Şimdi orada nüfus yogunluğuna göre kilise var, her kasabada veya mahallede bir yada iki ve o insanlar her pazar giyinip kuşanıp dinleri gereği kiliseye gidiyorlar ve o kiliseler doluyor,
Arkadaş bizim ufacık kasabamızda iki hatta üç cami oluyor bu camiler cuma günü bile dolmuyor, cuma günü dolmayan cami normal günde bir saf namaz kılan insanı bir araya gelmiyor
Cami elbet yapılsın yapılmasın demiyoruz ama yapılıcağı yer ele alınsın, o cami dolar mı, dolmaz mı bakılsın

Bu düşüncem belki yanlış ama ben o camiye dökülecek milyon liraların daha hayırlı yerlerde kullanılmasını isterdim
Onun yerine sokaklarda kalan insanlar için bir yer yapılsaydı bu bence daha güzel bi iş olurdu...

Şahsen yaşadığım yerde 128 tane cami var :D:D Yeteri kadar var yani. Sosyal tesis olabilirdi.

Aklıma bu geldi :zuha::zuha:

[YOUTUBE]UevhvHvOTLs[/YOUTUBE]

Geri