Camilerimizin içi mi, dışı mı daha acıklı?

Konu sahibi son olarak 2800 gün önce görüldü
Camilerimizin içi mi, dışı mı daha acıklı?
%99 müslüman olan ülkemizde yapılan anket ;
%78 Namaz kılmıyor.
%75 Kur'an okumuyor.
%45 Kadere inanmıyor.
%54 Kur'an okuyamıyor.
%55 Ramazanda oruç tutmuyor.
%65 Hiç Kur'an kursuna gitmemiş.
%65 Peygamberimizin hayatını okumamış.
%30 Hiç camiye gitmemiş.
%49 Evlenirken dindarlık çok önemli değil diyor.
%59 Selamlaşırken 'Selamun aleykum' demiyor.
%46 Halifelik istemiyor.
%35 Güsül abdesti almıyor.
Anket MAK araştırma şirketine aittir.
NOT;
Hadis; (Ahir zamanda yani hicri bin yılından sonra çok büyük, süslü camiler olacak, içinde bin kişi namaz kılacak, cennetlik bir müslüman çıkmayacak) (Deylemi)... Sorsak, ecdadımızın her evinde bulunan mini ilmihal MIZRAKLI İLMİHAL'i okuyan kaç kişi var?..

Kitap_20160505164446_71036_11.jpg

Adım başı cami var, soruyorum kaç tanesi doluyor ? her yerde cami var iyi hoş güzelde, gidin bakalım cemaati ne alemde ? 3 saf olmuyordur bile camilerde cumalar hariç. İnsanları dinden soğutmasınlar artık.

İslam aleminin hal-i pür melali
Hadis-i şerif; Dünya hazları ve lezzetleri deniz suyu gibidir. Bir deniz içseniz kanmazsınız. bir deniz daha içmek istersiniz... Bu hadisi askeri lisede öğrenci iken kimya hocam albay Hüseyin Hilmi Işık'tan duymuştum. uzun yıllar sonra yolum Uzakdoğuya Hong Kong'a düştü. şehre gece vardım. Otele gittim. Sabahleyin masanın üstünde bir kitap gördüm. Her halde Buda'nındır diye düşündüm. Kitabı bir yerinden açtım. Buda aynen bu hadisi yazıyordu. Peygamber efendimizden aleyhisselam belki binlerce yıl önce yaşadığına göre, belki bir peygamberdi. Allah bilir. Tabii zamanla diğer dinler ve kitaplar gibi bozulmuş. Ama evrensel ahlak kuralları halen kalmış. Mesela japonlar Budizmin Şintou kolundan. Bir japonun yalan söylediğini ispat edebilirseniz, o japon hemen intihar eder. Tokyo 25 milyonluk bir şehir. Araştırdım bir yılda bir tek karakolluk olay olmamıştı. Aynı yıl istanbulda sayısız karakolluk olay olmuştu. 150 sene evvel İstanbulda da hiç suç işlenmezmiş. Adamlar bozuk dinlerinin ahlak kurallarına ne kadar bağlılar. İslam alemi ise doğru dinlerinin her kuralından bir hayli uzaklaşmışlar. Yazık...

Camii var diye niye dinden soğusun insanlar yahu. Soguyasi vardır zaten onun. ;d
Paylasim güzel ve gerçekçi. Cogumuz soylemde Muslumaniz lakin eyleme döken çok az kişi var.

Camii var diye niye dinden soğusun insanlar yahu. Soguyasi vardır zaten onun. ;d
Paylasim güzel ve gerçekçi. Cogumuz soylemde Muslumaniz lakin eyleme döken çok az kişi var.

Sorun camiler değil, içindeki hocalar. Çok eskiden cumaya giderken, farklı camilerde denk geldiğim şey, vaazdan önce kızlarınızı üniversiteye göndermeyin, erkeklerle iç dışlı saçma sapan konuşan bir çok hocaya şahit oldum bu ne ki yahu kızlarınızı eve kapatın diye söyleyenler bile vardı,kadınlar yarım akıllıdır, 2 kadın 1 erkeğe denk gibi saçmalıkları topluluklar önünde söylüyorlardı, dini sorgulamak kimsenin haddine değil falan örnekleri bir çok şekilde vermek mümkün, sorgulamaya başlayan insan ilk başta buradan sorgulamaya başlıyor. Sonrası geliyor zaten, bizi meleklerden ve hayvanlardan ayıran yegane özelliğimiz aklımız, sorgulamadan itaat etmek insanlara mahsus değildir. Gene söylüyorum benim kendi fikrim saygılar.

Son geçmiş 3 hafta boyunca açık açık cuma namazı hutbesinde siyaset yapıldı.

Bu hafta gitmedim daha da gitmemde. Para karşılığı namaz kıldıran bu din soytarılarının arkasında namaz kılmam daha!

Türk görmezi görevden aldılar yetmez . Bana göre imamların yüzde doksanı değişmeli .İMAMLARIN ÇOĞUNLUĞU NAMAZ KILDIRMA MEMURU . PARA İÇİN GÖREV YAPIYORLAR . 2 AY MAAŞINI KES ÇOĞU CAMİYE GELMEZ

Türk görmezi görevden aldılar yetmez . Bana göre imamların yüzde doksanı değişmeli .İMAMLARIN ÇOĞUNLUĞU NAMAZ KILDIRMA MEMURU . PARA İÇİN GÖREV YAPIYORLAR . 2 AY MAAŞINI KES ÇOĞU CAMİYE GELMEZ
İmamlar değil düzen değişmeli.
Kağıda yazıp imamların eline veriyorlar al bunu oku diye. İtiraz edebilme durumu var mı imamın ?

Gezi parkı olayları sırasında camii de alkol içtiler diye yaygara koparanlara tepki gösteren ve 'ben ordaydım kimse içki felan içmedi' diyen o camiinin imamını görevden alanlar Görmezi de görevden alırlar Ahmeti Mehmeti de...

Işıkçılar sanki FETÖ ile aynı safta değillermiş gibi konuşan arkadaş ya bunu bilmeden yapıyor ya da bilmiyormuş havalarında.
CİA şef Marc Grassman'ı TGRT'nin başına sanki ben getirdim. Kimi kandırıyorsunuz.

Bir de Peygamberimizi de kirli emellerine alet edip 72 fırkadan en temizi vbiziz diyerek diğerlerini kafir etmeleri yok mu en çok buna uyuz oluyorum.
Seda Sayan'a, Gülben Ergen' ne yalı alan sanki benim şeyhim.

Din Etik üzerine kuruludur.Cami kul ve Allah arasındaki samimiyetin vicdan ve eylemle bütünleşerek ,gösteriş ve siyasetten uzak bir mekanı olmalıdır.
Toplumun riyakarlıktan uzak din algısına ihtiyacı oluğu kadar ,kişilerin de bu dünya işlerine göre değil,Allah rızasını önceleyecek samimi inançlarını kalpleriyle yaşatabilmelerine ihtiyacı var.

yıllardır dinde siyasette ekonomide vsvsvsvsvs...birbirimizi düzeltmeye çalışıyoruz fakat arpa boyu yol alamadık.neden?kendi evinin tozunu halının altına süpürürken komşunun kirlenmiş camına kafayı takıyorsun. oldu mu? olmaz.eğer yeterince anlama kuvveti yoksa(algılarında promlem var ise) isterse gaybı okusun ne fayda?hoş kendisine ateistim diyen bile ''Kuran'' okuyorum diyor bunun kime ne faydası var kendine yokken.

Ne istiyorsunuz la camilerden?

Ici sanirim hocalar da ayri sogutuyor insani bu devirde.
Örnek mustafa ceceli .. insan olunsun önce insan .

Çok şey yazardım da neye yarar .. Daha da kötü olacağız görün bakın ..

Son geçmiş 3 hafta boyunca açık açık cuma namazı hutbesinde siyaset yapıldı.

Bu hafta gitmedim daha da gitmemde. Para karşılığı namaz kıldıran bu din soytarılarının arkasında namaz kılmam daha!

Iste azizim siyasal islamin sonucu budur. Kutsal diye toz kondurmadiginiz kuranin, mitingde bayrak gibi sallandiginda bunun olacagi belliydi. Yalnizca cumadan cumaya dolan camilerde siyaset yaparsaniz Türk nickli arkadasimizin yaptigi gibi insanlar camiden uzaklasacak.

Aile baskisiyla ibadet eden gencler yetiskin oldugunda ilk is baskiyi kirmak icin ibadeti birakacak.

Okuyan arastiran sorgulayan ve bilimi rehber edinen gencler toplum merkezlerine yerlesecek.

Sonra hersey bir kivilcimi bekleyecek. O kivilcimla toplum temellerinden sarsilacak ve ulke tam 60 yillik ronesansini tamamlayacak. Dincilerin toplum uzerindeki din baskisi kirildiginda Turkiye ozune donup, arap emperyalizmini puskurtecek.

Sonra ureten guclenen ve ekonomisiyle dunyanin supergucu olacak Turkiye' nin evrimi tamamlanacak.

Bu savas, ben ve benim gibilerin kazanacagi bir savastir. Simdi azinligiz ama her gecen gun sayimiz artacak. Siz bizi din dusmanligi ile sucladikca, biz insanlara kendilerini din tuccarlarindan nasil kurtulacagini ogretecegiz.

Nasil mi yapacagiz?
Cunku muhtaç oldugumuz kudret damarlarimizdaki asil kanda mevcuttur.

Bence müslümanların asıl problemi iman eksikliği. Şöyle açıklayayım: Ayetleri nüzul sırasını takip ederek inceler ve okursanız, önce "iman" konusunun öne çıkarıldığını fark edersiniz. Allah'a iman meselesi üzerinde sıkça durulur. Bizim inananlar olarak problemimiz genel itibariyle, dini sadece "namaz", "oruç" vs vs üzerinden uygulatmaya/uygulamaya çalışmamız ve sanki sadece bunlardan ibaretmiş gibi algılıyor oluşumuz. Sağlam ve doğru imani temeller üzerine kendini inşa etmiş bir müslümanın hali acıklı olmaz benim fikrim. İmanı eksik olan kimsenin ibadet ya da davranış vs bazında eksiği çok olur. Allah, müslümanlar olarak hepimize daha düzgün olmayı nasip etsin diyorum.

Geri