Camide kalp krizi geçirdi cemaat yardım etmedi

Konu sahibi son olarak 190 gün önce görüldü
Haberi okuduğumda ve izlediğimde insanlığımdan utandım.

Sizce islam dini mu mudur?
Din bunu mu gerektirir?
Müslümanız diyen bir toplum dinden ve kurandan sizce ne kadar anlıyor?
Biz gerçekten toplum olarak insanlıktan mı çıktık?

Bir camide cemaat halinde namaz kılarken biri kalp krizi geçiriyor ve ölüyor. Hiç kimse namazı bırakıp da o kişiye yardım edip hastaneye götürmek için harekete geçmiyor. Şimdi soralım: Kur'an bizden böyle bir namaz mı istiyor? Allah böyle bir namazı kabul eder mi? Yazık bize!

Haber linki ve videosu; https://www.internethaber.com/istan...yardim-eden-olmadi-video-galerisi-2052382.htm

Canı malı ırzı korumak esastır
Yardım edilir hatta doğal afetlerde de namaz bırakılır
Daha sonra iadesi olur
Doğru olan oradaki insanların hepsinin yardım etmesi gerekti

#1 ithafen

Sizce islam dini mu mudur? Din bunu mu gerektirir?

Bence değil, özellikle insanların hâl ve hareketlerine bakarak islam dini hakkında yorumda bulunmakta doğru değildir. Kurallar bellidir, insanlar değişken. Değişken olan birşey hakkında ne kadar tespitte bulunursan bulun yanılmaya muhtaç bırakır. Olayın özü islamın yanlış öğrenilmesi. Bu davranışlara başka bir örnek vericek olursam kuran-ı kerimi anlamadan okumak.

Mâide Suresi 32. Ayet

qo199534ivpb

Orada namaz kılanların bir çoğu belki de kalp krizi geçirdiğinin farkında olmamış olabilir ama sadece kalp krizi değil herşey olmuş olabilirdi. Ayrıyetten, namazı bozup tekrar edâ edebileceklerinin farkında olmamaları da bu hayatı sorgulamadan yaşadıklarının bir göstergesi olsa gerek.

Müslümanız diyen bir toplum dinden ve kurandan sizce ne kadar anlıyor?

merak ettikleri kadar, tarihe baktığımız zaman bunun nedenini görebiliriz. Cahiliye döneminin başlangıcından günümüze kadar, o kadar olaylar vuku bulmuş ki bunları sayarak ele alsak bitiremeyiz. Hurafeler, kadınların toplumdan uzaklaştırılıp yozlaştırılmaya çalışılması, insanları tek düze yetiştirip sorgulamadan uzaklaştırmaya dayalı bir eğitime geçilmesi gibi. Aslında konuşulması gereken çok şey varda ülkemizdeki insanların hali yok. Ekonomi yerlerde, eğitim desen çığırından çıkmış, bilimle ilgilenenlerin çoğunu beyin göçüne kurban vermişiz.

En son seni gördüğümde koluma sakızlardan çıkan dövmeleri yapıştırıyordum, şuan gerçeğini yaptırmayı düşünüyorum. Hoş geldin bu arada uzun zaman olmuş seni görmüyeli.

Cahiller sürüsü. Zaten namazın hakkını veremiyoruz gören de namaz sırasında miraca çıkıyoruz sanır. Yok ya bu ümmetten de bu milletten de hiç bişi olmaz.

Allah'ın verdiği canı Allah alır mantığı ile belki de yardım etmediler. Yada camii de ölünce cennete gider düşüncesi de olabilir.

Biraz önce bu olay hakkında yapılan yorumları okudum bir yorumda namazın öyle bir durumda terkedilip yardım edebileceği daha sonra terkettiğin namazının kazasının kılınabileceği yazıyordu bunu gerçekten beğendim doğrudur ama dediğiniz gibi maalesef insanlarımız �slam'ın özünü anlamını tam olarak anlayamadığı için böyle bir durumda maalesef bu hatalarını telafi edememişlerdir Halbuki bu şekilde bir durum olduğunda hemen sağa sola selam verilip yardım edilebilirdi

Ancak bir de şöyle bir durum var ben bu olayı televizyonlarda hiç bir haber de görmedim duymadım insan şöyle düşünüyor Atatürkçüyüm diye geçinip büyük büyük laf edenlerin sahip olduğu televizyonların bu olayı flaş gelişme olarak vermesi veya Bunun hakkında bir sürü yerli yersiz konuşmaların yapılması gerekirdi Bu da yapılmadığına göre Sanırım bu sadece internetin bir tuzağı maalesef sanal alemde bir türlü provokatif eylemler söylemler her zaman oluyor itibar etmemek lazım!!!

Üzücü .
Namazın telafisi vardır,bozup yardım eder daha sonra kılarsın.

Çokta şaşırmadım ama normal , dinimizi bilmeden yaşıyoruz.

başka bir islam var onu arıyoruz
nerede acaba

Video bu. İsteyen izlesin. Fark edenler hemen müdahale ediyor dikkat ederseniz. Sizde sokakta çömelen birini görseniz, kalp krizi aklınıza gelmez. Çamur atmada ama üstünüze yok. Önce Video'nun tamamını izleyi, sonra eleştirin lütfen.

Burdan böyle konuşuyoruz da bakalım farkettiler mı?
Söz konusu Müslümanlık vs atıfta bulunmak değil insanoğluyuz hepimizin vicdanı var görse niye yardım çağirmasın

Allah hayırlı ölüm vermiş işte. Tüm müslümanların istediği, hayal ettiği hayırlı ölüme (namazda ölüm) kavuşmuş. Boş verin :D

imandan falan değil bunlar, insan hayatının ucuzluğundan. neyse ben bunlarla aynı cennete gitmek istemiyorum zaten.

İslami değil,insani bir durum söz konusu.

Son düzenleme:
Geri