Camide hep aynı yerde namaz kılmak doğru mu?

• Kullanıcı DoGu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İbadetlerimiz
Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Adana İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, "Camide bir yerim var. Hep orada namaz kılıyorum. Beni eleştiriyorlar. Bu yaptığım yanlış mıdır?" sorusuna cevap veren bir fetva yayınladı.

Müftü Çınar'ın fetvası;

Soru: Camide bir yerim var. Hep orada namaz kılıyorum. Beni eleştiriyorlar. Bu yaptığım yanlış mıdır?

Cevap: Evet, bu yaptığınız yanlıştır. Cami içinde cemaatten birinin kendisine özel yer edinmesi doğru değildir. Bu mekruhtur. Doğrusu caminin değişik yerlerinde namaz kılmaktır.

Dr. Hasan ÇINAR
Adana İl Müftüsü

Bunu yaşlılar çok yapıyor.Defalarca tanık oldum.yer yüzünden kavga edecek kadar gözleri dönüyor.sanki cennetten yer ayırmış.

Aynı yerde kılabilir bence orasi dolu ise kavga etmek saçma ama boş ise alisik oldugun yer varsa oraya gitmek neden sakincali olsun. Böyle kucuk seylerin tartisilmasi bile boş iş.

ibadethane orası yer kapma mücadelesi olursa tabi nâhoş bir durum, fakat yaşlıdır vaaz dinlerken sırtını duvara veya kolona koymak için yer seçer orası ayrı.
Niyet çok önemli..
Açıklama yapan yetkilide keşke bunların bilincinde olsa.

• Beğen
Tepkiler: ne
Neden mekruhtur hocam....
Resulullah (s.a.v.),

“Kargaların buğday tanesini toplaması gibi, süratle namaz kılmayı, yırtıcı bir hayvan gibi secdede ellerle dirseklerin yere dayanılmasını, devenin kendisine yer tahsis ettiği gibi kişinin camide yer ayırmasını yasak etmiştir.” (Câmiu's-Sagir, Namaz)

Bu yüzden.

• Beğen
Tepkiler: W
Bizim yaslilarda sahiplenme huyu vardir. Adam günde 5 vakit gittigi yeri sahipleniyor iste ne yapsin.

Ha farz namazdan sonra bile sunnet kilarken 1 adim bile olsa yer degisirin denir. Bu sartmi degil tabi, bide bu tarz konularin Allah peygamber bilinen ortamlarda konusulmasi daha saglikli , yoksa sacma gelebilir insanlara.

Il muftusune sormuslar adamda cevap vermiş, ne yapsin baska.

dedem beni cocukken camiye gotururdu o donem torunu ile camiye gelen dedelerin rankı gibi bir şeydi bu durum her cami demirbaşı dede en önde olurdu ama asla oturduklari sıraya tekrar oturmazlardı dedem hariç belinde silah var diyemi bilmiyorum ama cocuk akliyla oyle zannediyordum kajdb
karadeniz insanı iste silahı bazen benim belime koyardı önüne katardı beni arkadan ağır ağır gelirdi rahmetli vay be

asıl konuya gelirsek mevzu saçma değil birazda baska bir mumin kılsın guzel yerde paylassa gunaha girmez insanlar ayrıca peygamberleride ornek ile boyle buyurmus yapmalari gerekir kis vakti en arkada kapinin onunde oturmak istemez kimse secde edince arkadan soguk vurucak diye

Bayramlarda babamla giderdik biz de, hep dışarıda kalırdık gerçi kombinemiz yoktu

hocanın arkasındaki sırayı kimseye kaptırmam. x2 sevap.

Geri