Cami önünde dilenip sonra BMW'ye binip giden dilenci

Konu sahibi son olarak 589 gün önce görüldü
Bikere böyle denk geldim çok şaşırdım
İnsanı yardım yaparken bir kez daha düşündüren bir durum..Haberlerde de bir çok kez çıkmıştı

Dilenmeyi teşvik eden hiçbir eylemi doğru bulmuyorum ve çocukları da bu işe karıştırıp ne yazık ki yardıma muhtaç ailelerden çocuk kiralayan çeteler var. Bu sebeple dilencilere para vermeyi çok uzun zaman önce bıraktım. Çocuk dilenci görürsem de mutlaka ilgili yerlere bilgi veriyorum.

Bunlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım edemiyoruz.
Gerçek ihtiyacı olanlar asla dikencilik yapmaz, iş arar, alacağı para karşılığında bir hizmet vermek ister, devlete başvurur,...... ama asla dilencilik yapmaz. Dilencilik bir nevi meslek (istisnaler kaideyi bozmaz) artık gözlerimizi açalım.

Son düzenleme:
Allah ne muradin varsa versin diyen dilenciye genel de "sana yardim etmemis bana nasil edecek" Diye cevap verincede bozuluyorlar.

Para vermediğin takdirde hakaret eden ya da beddua okuyan da çıkabiliyor.

kim bunlara böyle dağıtıyor ya… ben çok sinirleniyorum, bir de bebekleri küçük çocukları da alet ediyorlar. iyi alışmışlar sokak sokak yalandan gezmeye. eskiden olan üzüntü duygumu kaybettim maalesef.

Aylar önce yazmış olduğum bu post aklıma geldi

Bu gün bütün duygularım alt üst.!
Sabah hastaneye giderken dilenen bir kadin gördüm yanında hemüz 1,5 yaşlarında bir çocuk kaldırıma oturmuş dileniyordu çocukta buz gibi betonun üzerinde yalın ayak bırakın ayakkabıyı ayağında çorabı bile yoktu hava buz Van nın soğu işte en az -15 neyse gidip kan verdim hemen aşağıda çocuk kıyafetleri satılan bi tezgahla karşılaştım nasıl mutlu oldum anlatamam hemen bir çorap aldım ve sabah onları gördüğüm noktayı gittim oldukları yerdeydiler verdim çorabı giydir diye de tembihledim sıkı sıkı ayrıldım ordan sonuçları almak için bi kaç saat sonra döndüğümde tekrar karşılaştık hâlâ oddaydılar ve çocuğun ayağında yine çorap yoktu o an avazım çıktığı kadar bağırmak istedim çocuk laan o minik bedeni ne kadar dayanır bu soğuğa kendini acındırmak için nasıl yaparsın bunu sen nasıl bir annesin allahsız diye haykırmak istedim
Şimdi içimdeki merhamet duygusu çok başka bir hal almış durumda öfkeliyim kimseye acımak istemiyorum

Aylar önce yazmış olduğum bu post aklıma geldi

Bu gün bütün duygularım alt üst.!
Sabah hastaneye giderken dilenen bir kadin gördüm yanında hemüz 1,5 yaşlarında bir çocuk kaldırıma oturmuş dileniyordu çocukta buz gibi betonun üzerinde yalın ayak bırakın ayakkabıyı ayağında çorabı bile yoktu hava buz Van nın soğu işte en az -15 neyse gidip kan verdim hemen aşağıda çocuk kıyafetleri satılan bi tezgahla karşılaştım nasıl mutlu oldum anlatamam hemen bir çorap aldım ve sabah onları gördüğüm noktayı gittim oldukları yerdeydiler verdim çorabı giydir diye de tembihledim sıkı sıkı ayrıldım ordan sonuçları almak için bi kaç saat sonra döndüğümde tekrar karşılaştık hâlâ oddaydılar ve çocuğun ayağında yine çorap yoktu o an avazım çıktığı kadar bağırmak istedim çocuk laan o minik bedeni ne kadar dayanır bu soğuğa kendini acındırmak için nasıl yaparsın bunu sen nasıl bir annesin allahsız diye haykırmak istedim
Şimdi içimdeki merhamet duygusu çok başka bir hal almış durumda öfkeliyim kimseye acımak istemiyorum
Zabıta da diyor ki; İnsanlar vicdan yapıp kıyafet alsa da çocuklara giydirmiyorlar çünkü amaç duygu sömürüsü ile para toplamak ve hatta çoğu çocuk da kiralık, kendi çocukları bile değil.

Maddi yönden fakir ailelerden çocukları dilendirmek için kiralıyorlarmış ve o sebeple çocuk dilendiren görürsem doğrudan zabıtayı arıyorum.

Üzgünüm ama veriyorum ne zaman görsem.(

Geri