Çalıyor ama çalışıyor

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
AKP döneminde siyasi literatüre giren söz. Efendim kısaca denirki; "bundan öncekiler hep çalıyordu, ama birşey yapmıyorlardı. Bu da çalıyor ama en azından birşeyler yapıyor."

Namussuzluğu "aklamanın" yöntemlerinden biri olan bu söz, kişi üzerinde vicdan rahatlatma terapisi görevi de görüyor.

Kişinin ne yaptığı, ne ettiği, ülkeye nasıl bir "fayda" sağladığı ayrı bir tartışma konusu elbette(imara açılan orman arazileri, satılan kamu işletmeleri, HES'lerle kurutulan nehirler, her an patlamaya hazır ve çözülememiş Kürt Sorunu, Alevi Sorunu, kadınların maruz kaldığı ayrımcılık, dış ilişkilerde sıfır komşulu çok sorun, gelir dağılımındaki adaletsizlik, alım gücünün düşmesi, işsizlik, doların rekor kırması, her alanda dinselleşme, enerjide dışa bağımlılık, hukuksuz tutuklamalar, hırsızlıklar, kaçak saraylar vs vs gibi "çalışılan" konular). Ancak din üzerinden siyaset yapmaya alışkın olan bu tabanın, "haramı" bu şekilde meşru kılması da ilginç bir durum teşkil ediyor.

Bu argüman işe yaramazsa eğer çoğunlukla "sanki başkası gelse yemeyecek mi" argümanı ile halkın parasının çalınmasının normal bir şey olduğu vurgulanılmaya çalışılır.

"Bal tutan parmağını yalar" şeklinde olanları da mevcut.
"Ötekiler çalmadı mı sanki" diyenleri de.
Meşrulaştırmak bedava, kolay ve tam bir vicdan rahatlatma aracı. Yadırgamamalı.

Devletin mali deniz yemeyen keriz cağnımm.
Ehehe . diye gulerler sonrada bak sunu sunu yapti hem diyede surer bu cumle.

|Bazı insanlar, bazen insanlar.|

Bunun eski versiyonu
"Hepsi çalıyor, ötekisi gelse çalmayacak mı" ydı.

Biat sisteminin yarattığı savunma mekanizmaları bunlar.

Babamdan öğrendiğim bir deyimi söyleyeyım ben de o zaman size. ''Kurt çok acıktığında yavrusunu yerken, kuyruğunu kuzuların kuyruğuna benzetirmiş''. İstedikten sonra her şey meşru oluyor. Ahlakiliği toplumun büyük bir kesiminde destekleniyorsa. O, artık meşru sınıfa dahil olmaya başlıyor. Ki aynı iktidarın uzun sürecek bir devamında kalıtsal olarak toplumumuzca hak olarak görünmeye başlanacaktıri İktidar kimin elinde olursa olsun. Ki en ürkütücü kısmı da bu bence

Kıskananlar çatlasın duble yollarımız harika. Az önce sarayın önünden geçtim uzun uzun izledim. Yanına devasa boyutta bir cami çalışması başlamış. Saray göründüğünden daha büyük ve haşmetli çatlayın

haram zıkkım olsun milli gelirime düşen payı istiyorum ben 3500 dolarmıydı neydi onu

En vahimi de SORULDUĞUNDA ; " HEE YA ELHAMDÜRÜLLAH MÜSLÜMANIM " diyen bir kalabalığın İSLAM ile alakası olmayan bu hırsızlık düsturunu benimsemiş ve kabullenmiş olmalarıdır ..

Kuran'da ALLAH hırsızlığı yasaklar ve büyük günahlardan kılar ama bizim MÜNAFIKLAR HIRSIZLIĞI MEŞRULAŞTIRMAK ADINA BİN BİR KILIF DİKER ..

ASLINDA HEYBEYE YAZIYORUM .. BAKARA İLE MAKARA GEÇENLERE BİLE TEPKİSİNİ KOYMAYAN BİR SEÇMENE NE ANLATILABİLİR Kİ ?

adam-yiyor-ama-calisiyor--i71404.jpg

Yollarımız var ok??!!11!1

EkSen kardeşim gelmiş!!!!! nerelerdesin hocam ya çok özledim seni :)) gitme sakın bi daha

climax gibi özleyen bi abimiz, kardeşimiz olmadı resmen. Görüşlerin değil de düşünebilmenin, düşünmenin önemli olduğunun kanıtıdır şu abilerin dostluğu.
Çok kıyak cümle kurdum yalnız.

Vay Cli :)
Çiçi kardeşin üzücü haberini öğrenince foruma bir şeyler yazmak istedim .. Sonra biraz daha kalayım dedim .. İnşaALLAH devam ederim ..

Öyledir aynen .. Cli ile farklı olsa da adımlarımız severiz bir birimizi .. Seni de özledim bu arada doktor hanım :)

Özür dilerim bu arada .. Alıntı yapmak yasaktı unutmuşum .. Gereğini yaparsınız zaten ..

Bir Cem Toker sözü aklıma geldi..

''Çalıyor ama çalışıyor demek kız kötü yolda ama eve iyi para getiriyor demek''

Geri