Çalışma Ekonomisi

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Çalışma Ekonomisi
Bu bölümde, çalışma hayatındaki sosyal öğelerin ilişkileri, işçi-işveren ilişkileri, sosyal güvenlik, endüstriyel demokrasi, servet ve gelir politikası, uluslararası planda sosyal politika alanlarında eğitim ve araştırma yapılır.
Lisans eğitimi boyunca hukuk ve iktisata ilişkin dersler başta olmak üzere, çalışma ekonomisi, sosyal politika, sosyal güvenlik, sendikacılık, kooperatifçilik, endüstriyel demokrasi, gelir ve servet dağılımı, Türkiye'nin sosyal yapısı ve ekonomisi, çalışma sosyolojisi ve psikolojisi, matematik ve istatistik alanlarında bilgi verilir.

Mezunların Ünvanı ve Çalışma Alanları:

Mezunlarına Lisans Diploması ve "Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Uzmanı" ünvanı verilir. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Uzmanı, devletin genel sosyal politikası ile sosyal güvenlik ve endüstri ilişkileri politikasını düzenleme geliştirme, ilgili kamu kuruluşlarında sosyal işleri düzenleme ve yürütme, kamu ve özel sektör kuruluşlarının çalışma, işçi-işveren ilişkileri ile diğer sosyal işleri düzenleme ve yönetme alanlarında etkin rol oynar. Mezunlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yurtiçi ve yurtdışı birimlerinde, SSK, Bağkur gibi sosyal güvenlik kurumlarında müfettiş ya da uzman olarak; özel işletmelerin endüstriyel ilişkiler bölümlerinde danışman olarak çalışabilirler. Ayrıca yabancı dil bilmek koşulu ile kamu yönetimi, iktisat, işletme mezunlarının çalışabildikleri alanlarda da görev alabilirler.

Çalışma Ekonomisi 1. Sınıf Ders Listesi
Genel İşletme
Davranış Bilimlerine Giriş
İktisada Giriş
Genel Matematik
Genel Muhasebe
Hukuka Giriş
Temel Bilgi Teknolojileri

Çalışma Ekonomisi 2. Sınıf Ders Listesi
Muhasebe Uygulamaları
Ticaret Hukuku
Kamu Maliyesi