Soru C Çalışılarak zengin olunur mu?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti

Çalışarak zengin olunur mu?

• Kullanılan toplam oy
    7
Çoğunlukla duyduğumuz, daha çok kazanmayı hedefleyen klasik bir çalışanın ağzından düşmeyen “Eninde sonunda para için çalışıyoruz.” sözü, söylenen en yanlış klişedir. Para için çalışan zengin olamaz, para için yaşamak gerekir. Çalışmanın zenginliğe olan temel katkısı, alınan riskleri minimize etmeyi sağlamasıdır.
Bence asıl sorulması gereken “Risk almadan zengin olunabilir mi?” sorusudur. Maalesef, şimdiye kadar risk almadan daha çok kazanmayı başarmış hiç kimseyle karşılaşmadım.

herkes calarsa calisarak zengin olunur
calisarak diyorum
herkes calarsa
calisarak

maaşlı çalışarak zengin olunmaz, sabit gelirle orta direk olunur, pozisyonuna göre gider göktürk'te 200 m2 bahçeli sitede oturursun ya da daha nezih bi semtte daire kiralarsın, kiraladığın o daireleri satın almak istersen de yine bi 10 yılını vermen gerekir ki bi daire alabilmek için 10 yılını veren adama zengin denmez. ama tabii zenginliği kira da olsa o dairede oturabilmek, altına araba çekebilmek ya da yaz/kış tatile gidebilmek gibi yorumluyorsan o zaman olur, fakat ben de adını feriha koyarım

maaşlı çalışarak zengin olunmaz, sabit gelirle orta direk olunur, pozisyonuna göre gider göktürk'te 200 m2 bahçeli sitede oturursun ya da daha nezih bi semtte daire kiralarsın, kiraladığın o daireleri satın almak istersen de yine bi 10 yılını vermen gerekir ki bi daire alabilmek için 10 yılını veren adama zengin denmez. ama tabii zenginliği kira da olsa o dairede oturabilmek, altına araba çekebilmek ya da yaz/kış tatile gidebilmek gibi yorumluyorsan o zaman olur, fakat ben de adını feriha koyarım
sen sus lütfen maaşlı zengin.......

Bordrolu hayır .
Gerçi zenginlikten neyi anladığınız önemli.

sobamin ustunde kestanem kizariyosa zenginimdir

olunur.
ilk yirmi yıl hiç vergi, işçi maaşı falan filan ödemezseniz olursunuz

iki gundur cig kofte yiyom bitmiyo biraz daha kalirsa bozulcak

cocukken kalabalik evde buyuyup sonradan tek yasamak cok zor
bir sey alinca aile boyu aliyom
arkadas geliyo bi cay yapiyom 10 kisilik iki bardak icip birakiyoz kalani cope gidiyo

çalışma şeklinize göre değişir. mesela bizim eski komşunun nemrut suratlı iki kızı vardı. hafta içi işe giderler, hafta sonu da zengin muhitlerdeki mekanları listelerdi. yoğunluk, profil, yaşa göre değerlendirip mekanlarda pusuya yatarlardı. biri fabrika sahibinin oğlunu, diğeri de yazılım şirketi olan ve yurt dışına iş yapan, toprak zengini bir iç anadolulu buldu. düğünler, afterlar, tahtlı kınalar, bff partileri, bekarlığa veda için villalar falan derken emlaktan da parayı vurdular. şimdi bu kızların azimle, hırsla, senelerce pusuya yatmak için çalışmalarını kim görmezden gelebilir? nemrutlar zengin oluyor… nerde prensesler var 36 yıl kredi ödetiyorlar.

Giderin gelirinden çok olduğu sürece … olursunuz. Aa seçeneklere de bu da varmış

Yakin zaman da maddece zenginligini gozumuze sokan,polat ciflerinden birisi olan Engin Polat'in ceza evinde,su sekilde bir aciklamasi olmus: "Keske asgari ucretli bir calisan olup,evine helal para goturen birisi olsaydim da,bugun bu halde olmasaydim." bu serzeniz,helalin her daim cazip gorunen haramdan daha kiymetli oldugunu gosteriyor.

Binbir kaygilar ve teredutlerle zengin bir hayat yasamaktansa,kendince iktisadli bir hayati tercih ederim.Varin ismine fakir veya yoksul deyin.Lakin ozunde mutlu...

Son düzenleme:
Bu sene milli piyango bana çıkacak İsviçre’de.yozgat’ta vereceğim o çılgın partiye Türkiye’nin en güzel ve en yakışıklılarını bir araya getirip sizlere muazzam bir gece yaşatacağım..

çalışarak zengin olunsa hamallar milyarder olurlardı. çok çalışmakla değil, akıllıca çalışarak zengin olunabilir tabii eğer namuslu değil isen.

Geri