Çalışan Anne

Konu sahibi son olarak 2991 gün önce görüldü
Gerçekten iyi mi kötü mü bir türlü karar veremediğim durum.
Annelik kavramı oldukça özveri isteyen bir şey hem çalışmak hem çocuğa annelik yapmak oldukça zor olsa gerek.

Yeni doğmuş bebeği için dolaptan mutlaka sütü olan annedir aynı zamanda.

Okul döneminde ise çocuğun okul giriş/çıkış saatlerinde yanında olamayan zaman zaman kendini suçlu hisseden anne olabilir.

Bu konuda tavrım çok net. İki eşten birinin mutlaka insiyatif alıp işi bırakması ve ebeveynlik görevini inşaa etmesi lazım.
Çalışan anne için hayat çok zor, heleki eşi anlayışsız biriyse hayat o anneye zindandır.
Aslında annelik, babalık yada ebeveyn olmak sadece yemeğini vermek altını değiştirmek yada okuldan almak , cebine harçlık koymakla olmuyor. Bunun için bir bakıcıda tutabiliriz.

Hayatının zorluklarını görmezden gelemeyiz. Ekonomik olarak gerçekten sıkıntılı bir ülkeyiz. Belki bir meskende tek kişinin çalışması ile hane geçinemeyebilir ama ben tüm bunları göz ardı ederek olayın başka bir boyutuna bakmak istiyorum.

Yorgun anne aynı zamanda çocuğuyla ilgilenemeyecek annedir. Çocukların ilk ve en uzun eğitim süreçleri ailede olur. Onun konumasından tutun yemesine içmesine , tuvaletinden hayatında kazanacağı tüm alışkanlıkları ailede kazanır. zihin alt yapısıda ailede inşaa edilir. bizim geleceği inşaa edecek mimarlara ( her alanda ) ihtiyacımız var. Bunun yoluda eğitimli ebeveynlerden geçer. Eğitimli ebeveynler için doğrueğitilen çocuklar lazım.
Annelere ya çocuk 8 yaşa gelinceye kadar 4 saat çalışacak iş imkanı sağlanmalı yada eşlerden biri insiyatif almalıdır. Çocuk sadece annenin değil Babada anne kadar herşeyinden sorumludur.

Bu benim de kafamı karıştırıyor zaman zaman. Bence bu çok yönlü bir konu. Kadının mesleği nedir? Özel sektörde mi, devlet memuru mu? Bütün bunlar mevzuyu etkiliyor. Benim valide, çalışan bir anneydi. Üç kardeşiz. Belli bir yerde dur demiş kendisine ama öğretmen olsaydım ya da eczacı devam ederdim, der durur. Bilemiyorum, evini, çocuğunu ve aynı anda işini ihmal etmeyen kadına benim saygım sonsuz.

Benim hatırladığım annemin daima planlı programlı bir kadın olduğuydu. Her zaman yanımızdaydı. Hiçbir ihmalini hatırlamam. Soframızdan yemeğimiz, evimizden ilgisi hiç eksik olmadı. Babam da dahil her birimizin üstüne titredi. Yotulmamış mıdır? Bence çok yorulmuştur. Hımm... Babam da dediğim dediktir ama iyi bir adamdır, bakın çalışan annelerin, eşleri de önemli. Aynı meslek grubundan olmaları da işi kolaylaştırdı sanırum.Yine de belli bir süre ara vermek iş hayatına eğer mümkünse, en güzeli. Sonrasında çocukların da, okul hayatı başlıyor zaten.

Bilemiyorum yani, pek çok değişkeni var bu konunun.

Bir anne evladının karakterinin şekilleneceği ilk zamanları kaçırmamalı.

iş her zaman bulunur ama çocugun o yılları geri gelmez malesef.

İki ebeveynden biri mümkün mertebe çalışmamalı bu dönemde.
Hayat şartları zor yine tabi

Anadolu pedagojisi diye birsey var efendim, cocuklari bati etkisinde degil daha özümüze dönük yetistirmeyi amaclar. Buna gore de ilk 2 yil anne cocuk tek bir organizma gibi yasamali, guvenli bir baglanma icin bu cok onemli. Ha bu da kolay bisey degil anne icin calisiyor olmak bazen desarj olacak yerinin olmasi da demek. Ama artilar eksiler hesaplandiginda yine de calismamak daha agir basiyor bende.
4 yas bir eşik gibi dusunulebilir, cocugun sosyallesme zamani bundan sonra basliyor. Anne de calisma hayatina devam edebilir. Tabii baska cocuk dusunmeyecekse :aeg:

Tontiş ya, anne adayı mısın yoksa? :p O çocuk doğar doğmaz, forumda hesabı açılacak. Nicki bile hazır, erkek olursa Mehmet Raif Efendi, kız olursa Maria Puder jr.

giphy.gif

Bu konuya yengemi örnek olarak verebilirim evlendiğinde çalışıyordu bir kızı oldu hala çalışıyor çalışma saatlerinin düzenli olmamasına karşıda çocuğuna yetişmeye çalışıyor ki bu yıl ilkokula başladı hem ev hem iş hem çocuk diğerlerini saymıyorum bile.

Ne mübarek kadın bunlar.

Her insan cocuguyla daha cok vakit gecirmek ister ancak o zamana kadar belirli bir alanda yillarini vermis bir kadindan da her seyi birakip evde olmasini beklemek cok acimasizca.

Eger ki iyi bir bakici veya kres bulunmussa, aksam cocukla kaliteli bir vakit geciriliyorsa, cocugunuzun 24 saat basinda olma gibi bir zorunlulugunuz yok zaten. Onemli olan, cocugun ailesinin sevgisini hissedebilmesi ve o guvenin saglanmis olmasi. Ayrica, bir annenin tek odaginin cocuk olmasinin da ne cocuk ne de anne icin iyi olmadigi kanaatindeyim. (Onceden calisan bir kadinsa eger)
Nedeni ise zaten belirli bir sosyal cevre edinmis, hayata farkli sekillerde katkida bulunurken, bir anda tek yaptiginin cocugunun bezini degistirmek, aglamalari susturmak, surekli kendini sorgulamaktan ibaret hale donusmesi kadinin psikolojisini zorlayacagindan ve mumkun mertebe mutsuz olacagindan hic suphem yok. Turk aile yapisindaki bu dayatmanin da kimseye faydasi olmadigini ve insanlari sadece suclu hissetmeye ittigini dusunuyorum.

Hicbir bakici'nin hicbir egitimin annesi sevgisi ilgisi seviyesinde olduguna inanmayanlardanim. Calisan bir annem oldugu icin kardeslerime cocuk yasta annelik gorevi ustlenmis biri olarak, anne kadar cocugu da yoruyor bu durum. Part time olabilir ama full time bir anne icin cok fazla, insan en fazla kaca bolunebilir ki ?

Tontiş ya, anne adayı mısın yoksa? :p O çocuk doğar doğmaz, forumda hesabı açılacak. Nicki bile hazır, erkek olursa Mehmet Raif Efendi, kız olursa Maria Puder jr.

giphy.gif

1. Giflerin ve sen giderek itici olmaya başladıniz.
2. Her sözlüğe açılan konuyu kişinin başına gelmis/gelecek gibi düşünme faslı hala devam ediyor mu ?
3.Ne Mariaymis bir türlü vazgec(e)miyorsunuz

1. Peki Serap abla.
2. Bilmem, 2 aydır falan dolanıyorum yine buralarda. Gelecek olması harika bir şey olurdu ama.
3. #4086134 - Halbusi çok da severim seni. Tşk.

İnceden espri yaparak laf sokarak eglendigini düşünüyorsun. Yazık gerçekten senin adına üzülüyorum Örsan ağabey.

Laf sokacak olsam üçüncü tekil şahıstan yürümez miyim? Çok şaşırdım şu an. Öyle anlaşılıyor galiba, sorry.

Anne huyunun kötü bakıcı huyunun iyi olduğu örnek bi çocuk tanıyor musunuz bizim bi abla var evladı da aynı onun gibi kaba ve gergin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emektar annedir. Bi abla tanıyorum evlenmiş boşanmış, dışarıdan liseyi bitirdi sonra marmara üniversitesini bitirdi şimdi çocuğuyla kendi halinde iyi maaşla yaşıyor. Böylesi kadınlara hayranım.

Geri