Çaldığınız veya Çalmak İstediğiniz Müzik Aletleri

Konu sahibi son olarak 4320 gün önce görüldü
Evet arkadaşlar. Çalmak istediğiniz veya çaldığınız müzik aletleri var mı? Ben ney ve bağlama merakı olanlara ufaktan yardımcı olabilirim kısmende piyano bilgim var sorularınızı cevaplayabilir veya merak ettikleriniz hakkında bilgi verebilirim :)

Yan flüt çalabilsem keşke...

Sazım var bi gazla almıştım. Gerisi gelmedi. ;s

Flüt çalıyordum orta okulda ,d

Yan flütün bir zorluğu yok kendi uğraşlarınızla öğrenebilirsiniz sadece iyi yapılmış olmalı adi maldan yapılanların akoru bozuk oluyor.Keman pek uğraşmadım ama çalan arkadaşlarım var yardımcı olabilirim. Bağlamada da merak ettiğiniz şeyler varsa yazın :)

Vurmalı çalgı aletleri hep dikkatimi çekmiştir ve cokta çalmak istemisimdir.
Mesela; bateri, dabruka,bendir calabilmeyi isterdim. Ya da herhangi birini.

Darbukayı bilemem ama bendir kolay lakin belirli ritm kalıplarını ve vuruş hızlarını bilmen gerekiyor internette ona dair pek çok eğitici döküman mevcut. Ha bateri ayrı bi zevk ayrı bi çalgı.Kursuna gitmeden kendi çabanızla öğrenmeniz zor.Veyahut bilen bir arkadaşınızoacak izleyerek öğreneceksiniz :)

ilk okulda iyi flüt çalardım aradan yılar geçti şimdi klarnet çalmak istiyorum

ilk okulda iyi flüt çalardım aradan yılar geçti şimdi klarnet çalmak istemişimdir

Klarnetten ses çıkarmak başlı başına maharet istiyor ,çalmayı denemiştim zevkli bi çalgı ses çıkarmaya alıştıktan sonra biraz nota öğrenip çalınabilecek birşey :) Klarnetin ağacı abanoz olanı makbuldür bildiğim kadarıyla birde bek yani kafa kısmı iyi yapılmış olmalıdır.

cello, gitar calabiliyorum bir de az biraz piyano

Çello konusunda bir bilgim yok sorusu olan olursa burdan sorsun araştırır buluruz cevabını :-) gitar da zaten bilinen bi çalgı ki bence bağlamanın yavrusu çünkü bağlamada gitar akoru basabilirsiniz ama gitarda bağlama parçası çalamazsınız :-) piyano ise klasik müziğin patlamasının tek nedeni :-)

Kemençe sesinide çok severim lakin bende genelde hüzün oluşturduğu için dinlememeye çalışıyorum ama garadenizli olunca ha bu olmayi işte :)

Gitar derken bass,classic,elektro vb hangisi ? :)

Keman çalabilmeyi çok isterdim ya :D öyle böyle değil hem de ama çok erken başlamam gerekiyordu ona da. Neyse artık.

Ben en çok bateri çalmak istemişimdir

Elektronik bateriler var aslında hem işinizi görür hemde gerçek bateri ye kıyasla ucuz deneyin derim :-)

Geri