Cahilin sorusu, medeniyeti geliştirir. Sende sor. Olamaz mı?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Bir kere çalışmada yakıt kullanılan sonra ürettiği elektrik ile sürekli çalışmayı sağlayacak güç ünitesi olamaz mı? Titanyum&bor maddesi ile mesela aşınma en aza indirilip uzun ömürlü olabilir mi?

Öyle sorular soracaksın ki; önce gülecek sonra -ya olabilme ihtimali varsa.... diyip için için eritecek karşındakileri...

Geleceğin enerji bakanı @kamil0920 ağam, bilmeyenler bilsin. Dia edinki ağam var, yoksa haliniz harap.

Baslik cok iddialı.
Aslına bakılırsa Zaten bu güne kadar hep bir kinder sürpriz yumurtayı açtığımızda karşımıza çıkan makine, bilgisayar, ev araç gereçleri, vasıtalar, kullanım araç gereçleriyle var olmadığımıza göre buluş dediklerimizi ve bu günün vazgeçilmez unsurlarını, -ya bunu&bu şeyi veya işi şöyle yapsak olmaz mı diye sorup tatmin edici cevap aramakla yapılan işler sonucun da başarmadık mı? Cvp= Kesinlikle evet. Yapılan araştırmalar da beynimizin çok küçük bir kısmının bile ne kadar büyük bir kapasiteye sahip olduğu ispatlamıştır. O halde; bilgi sınırsızdır. Neleri ne kadar bildiğimizi Biz bile kestiremiyorken bazı şeyleri öneren insanlara neden suçlayıcı bir tavırla bakılıyor?

Hani fillere ait anlatılan bir hikaye vardır küçük fillerin ayağına bir ip bağlarlar belli bir sınır içinde kalmasını sağlarlar. Fil büyür devasa boyutlara ulaşır ancak ayağına takılan ufacık bir ip yüzünden uzaklaşamaz Hatta bazı Yangınlarda öldüğü bile görülmüştür. Bunun ismi öğretilmiş çaresizlik. Benim de derdim bu ayağımıza takılan prangalardan kurtulmak düşünce dünyamızı, zihnimizi serbest bırakmak.

Cahilin sorusu ancak cahil cesareti olur. Aristonun dediği gibi thrasos yani yuni
Anlıyorum, yine herkes için aynı frekans ayarını tutturamamışım🤣 Yaw he he, sen arslansın, sen kralsın. Çekinme öyle yabancı yobazların ismiyle bize skolastik düşünce yapısıyla nasıl algılamamızı öğret. Yaw he diyozz.

Çok boş yapıyorsun kamil.
Kaç kere dedim.
Basit konuşmak, anlaşılır olmak bizi küçültmez. Kelimeleri eğip bükmek filozof yapmaz.

Konuyaya esas başlık altı soruya gelirsek. Hayır, sıvı katı yada gaz bir yakıt kullanarak elde ettiğin elektrik enerjisi ile sonsuz çalışan makine yapamazsın.

Başka soru lütfen. Ha o bor dediğin de siyasi bir maden. Şu ana kadar çamaşır temizleyiciden fazlası olmadı.

Onu bunu bilmem de yoktan enerji yaratabilen ilk kişi insanlığın en önemli kişisi olur.

Newton'muş, Gutenberg'miş...

Geri