Cahil

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Kendini geliştirmemiş olan.
Bu durum her konuda olabileceği gibi bazı konulara özelde olabilir. :o​

Cesaretli olurlar , geneldede isleri yolunda gider bunlarin , sasip kalir insan .

''cadre hill'' yani ''dağ kadrosu''
kelimesinden gelir.
pkk nın kandırdığı saf ve bilinçsiz gençler tarafından oluşturduğu dağ kadrosu için kullanılmaktaydı.
artık onun yerine ''hain'' (hide-in;mağaraya itilmiş,tıkılmış manasında) kelimesi kullanılmaktadır.

Kime ve neye göre cahil? Bir cahil de karşıdakini cahil zannedebilir ve belki de kendi cehaleti bu yüzdendir.
Örn: Zamanının en bilgili ve kültürlüsü olan Amr Bin Hişam, daha sonradan Ebu Cehil ( Cahilliğin babası ) olarak anılacaktır.
Son olarak; Ancak bir cahil bir başkasını cahil zanneder....

#3 ü okuyunca kendime yakistirdigim sifat.

bkz. bi insan her konuda mi bilgili olur.

Ne olduğunun farkında olmadan ne oldum delisi olan insanlardır. Hayata bakışları yüzeysel ve fark edişten uzak olduğu için ekserisi mutludur ..
Bir cahili deşifre etmek isterseniz o kimseye " sen cahilsin " deyin .. Hemen köpürecek ve inkar edecektir .. Bir an için bile " ben gerçekten cahil miyim " diye düşünmeye gerek bile duymayacaktır ..

Herkes Prof maşallah.

Düşünme yok, sorgulama yok, "bana göre doğrusu bu" demek yok. Birilerinin sözleriyle koyun gibi hareket ederler, okudukları kitap sayısı 1 elin parmağını geçmez, tiyatroya gitmemişlerdir bile, sanat nedir, sergi nedir bilmezler, ancak basmayı bilirler. Ne yazık ki ülkenin büyük çoğunluğu böyle.

Herkes her konuda biraz cahildir.

Cahili geç de cahil olduğu neredeyse tescilli insanlarla sözüm ona aydınlatma adı altında üşenmeden dakikalarca tartışabilen insanları anlamıyorum (!).
Karşımdakinin cahil ya da subjektif olduğunu anladığım an 'he,haklısın,paşasın' deyip geçiyorum mesela.Karşındaki insanın sana cevap verirken gülünç duruma düşeceğini bile bile uzatmak,salt doğruya ulaşmaktan ziyade egosal kaygılardan karşı tarafı küçük düşürmekten haz almak gibi eylemler samimi gelmiyor bana.Kendinizi aydınlatma neferi olarak görüyorsanız beş apartman dolusu kitaplarınızı bağışlayabilirsiniz çevrenize.

Geri