Cahil insanı nasıl anlarsınız?

Konu sahibi son olarak 638 gün önce görüldü
Onlar kendilerini belli ediyor.Anlamak için birşey yapmama gerek kalmıyor ;)

Herkesin cahil kaldığı bir konu vardır elbet. Fakat bazıları bilmediğinin farkında değil. En kötüsü de sizin bilmediğinizi sanmasıdır. Böyle olunca anlıyorsun.

Bir insana cahil diyebilen egonun kaynağı nedir acaba?

Neye güldüğüne, ve insaları hayatıyla yada dış görünüşüyle not verip vermemelerine bakarım.

Bkz.

*Zengin olanın,fakirin kıyafetlerini küçümsemesi vb. cehalettir.Çünkü dünyaya katkısı olmayan,Mankurt beyinlerin ürünüdür.

*Ahlak masası mezunu bir erkeğin, ******** olduğu halde mini giyinen kadınlar için arkadaşlarına ''Laannn şu o...puya bak'' demesi...Buda cehalettir.Çünkü kadın gerçekten O...puda olsa insanlığı ve dünyaya vermiş olduğu değeri önemlidir.

Ben yaaa

Hiç bu kadar hadsiz olmadım olmam da .p

Tutup insanı teste tabii tutmadıktan sonra anlaşılmaz bu. Diğer denilenlerin çoğunun ana hattında cehaletin yanı sıra ego, önyargı gibi nedenler yatıyor. Buna en uygun söz ise sen cahilsin değil ,olsa olsa okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır sözü olur.

hepimiz bilmedigimiz seylerin cahili degilmiyiz. her konuda bilgimiz olmayacagina gore, hepimiz cahiliz. muhim olan farkina varmaktır. bana gore, kendini baskasindan ustun gormek en buyuk cehalettir.

Kimi insan vardir, kendini gelistirir. Kendisine ve etrafindaki kisilere faydasi vardir. Eslik ettigi muhabbetten tutun, tartistigi konuya kadar kurdugu cumlelerle ve konu secimi ile kalitesini gosterir. Bilgisine bilgi katmak ya da yeni bir seyler öğrenmeyi amaclar. Kimileri de bilmeden yorum yapmaya ve komik bir farkindalik yaratmaya calisir bunun yanında bir de gereksizce kendini yüceltir ve bu insanin cehaletin ta kendisi oldugunu o saniye anlarsiniz.

tumblr_mzz86ucN231tqa9joo1_500.jpg

Kendinden başka kimsenin düşüncesine saygı göstermiyor ve önemsemiyorsa cahildir benim için.

Önce kelimenin manasını bilmek lazım.ondan sonra insanları bu kategoriye almak gerekir.

Cahil,arapça bir kelimedir.Ve çoğulu cühela'dır.Araplar,henüz evlenmemiş olana "cehil" derler.Hani biz bekar deriz ya..Türkçe'dede "evlendin adam oldun.." gibi deyimler kullanılır ya..işte bu sebebten dolayıdır..( bu her bekar olan cahildir anlamına gelmez tabi..)
Bu girişten sonra, şu sonucu çıkarabiliriz ;

Cahil, "idrak edemeyen,anlıyamayan,gerçeği göremeyen,şuuruna varamayan" demektir..

Cahil diye sınıflandırdığınız insanlara bakın,sebebinin. "idrak edememe,anliyamama,gerçeği görememe..vs" gibi olduğunu göreceksiniz..

Ilber hocanin bir yorumu vardi, bizdeki yari cahillik diye..

Cahilligi anlamak kolay da, asil yari cahillik durumunu anlamak zor

Geri