Cahil insanı nasıl anlarsınız?

Konu sahibi son olarak 637 gün önce görüldü
Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi. (İmam-ı Azam)

Cahil insan anlatılmaz, anlatılacak bir durumu yoktur çünkü. Olsa olsa ne fazla yaşanarak görülebilir ;)

her konuda dusunmeden yorum yapan adam cahildir.
özellikle konuyla alakali hiç bi bilgisi yoksa.
ne de belli eder kendini.

her gün aynaya baktığım zaman gördüğüm şey

Nasıl tarif etsem bilemedim.
1 yaprak düşünün ki bana göre yaprak ve doğrusu da yaprak.
Ama cahil insan bunun yaprak olmadığını ve başka bir şey olduğunu savunur ve savunduğu şeyden vazgeçmez.
Bunu bildiğinden değil sadece o yaprağın gerçekten yaprak olduğunu bilmediğinden yapar.
Bir bilgi birikimi olmadığından ve kendince saçma fikirler sunarak onun başka bir şey olduğunu anlatmaya çalışır.

cahili en belli eden sey konusmasidir.
birisi edebiyle konusmayi biliyorsa zaten cahil olmasi beklenemez :)

Tartışmasından, fikirlerini savunabilme yeteneğinden anlarım.

Hiç bir konuda ikna edilemeyen, görüş ve bakış açısından yoksun, papağan gibi aynı kelimeleri sarfeden, kelime haznesi birkaç yüzü geçmeyen, insan görünümlü yaratık...:D

bir insanin cahil olup olmadigini dusundugumde ben de cahilimdir.

Tartışırken ki tavırlarından. Bir insan sadece bilgi yönünden cahil olmuyor maalesef. Kibarlık, ahlaki değerler olarak da cahil insanlarımız var. Tartışırken seviyeyi aşıyor, sürekli bağırıyor ve küfür ediyorsa rahatlıkla cahil diyebiliriz :D

Bir insanın cahil olduğunu nasıl anlarsınız.. geniş bi kavram cahillik.. herhangi birkaç konu üzerinde bilgisi olmayan insan cahil insan değildir tabikide.. ama cahil diye nitelendirilen insanlar kimler? .. kimlere cahil dersiniz..?

bilmemek cehalet göstergesi değildir ama bilmediğini farkında olmamak cehaletin ta kendisidir.

egosunun ve nefsinin kölesi olmuş, aczini kavrayamamış, kendini evrenin merkezi sanan kişi bana göre hayat cahilidir.

küçük dünyasının dışına bir kez olsun çıkmamış buna rağmen her fiilinin ve sözünün doğruluğundan kuşku duymadan savunan, hakareti tartışma yöntemi sanan kişi de cahildir fikrimce.

her seye burun sokup her sey hakkinda cok bilgiliymis gibi davranip diger konusanlari asagilayarak konusan ezen konusmalarina izin vermeyen insandir benim gozumde.

hangi konuda ne söylediği çok önemli insanın. ben bile bazı konularda öyleyimdir muhakkak. herkeste vardır ^^

Kuran da kullanılan “cahil” sıfatı, halk arasında bilinenden farklı bir anlam içerir. Kuran’da ifade edilen cahillik, kişinin yaratılış amacından, Yaratıcımız olan Allah’ın üstün özelliklerinden, kendisine gönderilen kitaptaki bilgi ve hikmetten, sonsuz yaşamını ilgilendiren konulardan habersiz olması ve bu cehaletin doğurduğu şuursuz bir yaşam biçimini benimsemesidir.
Allah’ı tek İlah olarak tanımayan, O’nun elçileriyle gönderdiği doğru yola itaat etmeyen insanların “cahillik” etmekte olduklarına Kuran’da şöyle dikkat çekilmiştir:
Dediler ki: “Sen, bizi ilahlarımızdan çevirmek için mi bize geldin? Şu halde eğer doğru söylüyorsan, tehdit ettiğin şeyi, bize getir. Dedi ki: “İlim ancak Allah Katındadır. Ben size gönderildiğim şeyi tebliğ ediyorum; ancak sizi cahillik eden bir kavim olarak görüyorum.” (Ahkaf Suresi, 22-23)

bilmemek cehalet göstergesi değildir ama bilmediğini farkında olmamak cehaletin ta kendisidir.

egosunun ve nefsinin kölesi olmuş, aczini kavrayamamış, kendini evrenin merkezi sanan kişi bana göre hayat cahilidir.

küçük dünyasının dışına bir kez olsun çıkmamış buna rağmen her fiilinin ve sözünün doğruluğundan kuşku duymadan savunan, hakareti tartışma yöntemi sanan kişi de cahildir fikrimce.

Benzer şeyler yazmak için girmiştim :cici: Cahiliğin eğitimle alakası yok.

kendi bomboş hayatına bakmadan insanların hayatına burnunu sokar, her türlü konu hakkında gayet yüzeysel ve içi boş fikirleri olmasına rağmen kendisini çok akıllı bulur ve etrafındakileri gerizekalı zanneder.

Nerde ne yapacağını bilmeyen agzından cıkanı duymayan ve bilmeyen insandır.Ama cahilllik konudan konuya gorede degişir herkesın cahili oldugu bır konu vardır buna kısısel haklardan baslayabiliriz ama en buyuk cahillik insanların dogru oldgunu soyledigı ve aslında onunda dogru oldugunu bıldıgı halde kafasının dıkıne gıdendir.Aslında gunumuzde baska bır cahillikte var okuyor dıye herkesı her konuda dogru bılıyor sanırız ama o kısı konuları kendı ıstedıgıne gore yonlendırır bırılerı okuyor yada unıversıte mezunu yada bır unvan sahibi dıyede o dogruyu bılır dıye yaptıgı cahilliklere goz yumulmamalı ki bu bızım ulkemızde cok yapılıyor bence.Genıs kapsamlı bır konu baktıgın yere gore herkes bır konuda cahildir...

Geri