Cahil insanı nasıl anlarsınız?

Konu sahibi son olarak 638 gün önce görüldü
En başından tüm mesajları okudum...
Beğeni tuşuna basmamı okudum olarak algılansın isterim hep...

Değerli Kardeşlerim Bana göre Cahil den Öte Cahiliye insanı insanı vardır.
Cahiliye ; İdrak edememe halidir...
Bazen ; Vakıanın ve Durumun Şuuruna varamama olarak nükseder...
Bazende ; Baktığı halde göremeyen , gördüğü halde anlamamakta direnme halidir...

Rabb ne güzel tarif eder Cahiliye insanını... Summun Bukmun Umyun Fehum la yerciune...

Kendisinde Cahiliye insanının durumu vasıl olan her birey Cahil dir.

Bu hepinizin dediği bir çok şekilde nükseder...

Ben Şahsen Kavramları mı Vahy ile inşaa ederim. Çünkü Kavramlar bizim için Hayatın vaz geçilmez mihenk taşlarıdır. Çünkü her bir kavram, bizlerin olayları ve hayatı doğru bir şekilde değerlendirebilmesi için olmazsa olmazlarımızdır. Durum Bu iken Değerli FS Ailesi Bizler İşin başında elimizdeki ya da zihin dünyamızdaki ölçü birimi yanlış olur ise , önümüze gelen her şeyi yanlış ölçüp, biçeriz.

Bu yüzden hayatımızda kavramları anlamlandırırken temkinli ve dikkatli inşaa etmeliyiz... Çünkü bizler hayata onlarla bakarız, Kavramlarımızın içi yalnış doldurulmuşsa bizlerde Yalnış görür , yalnış değerlendirir ve Yalnış kararlar alarak yalnış adımlar atarız...

Sevgi ve Saygılarımla...

Bir ara @hepiniz cahilsiniz vardı. Aha işte canlı cahil :T:

Kendini akıllı sandığın ortam seni aptal yapmaz, ama akıllıda.

ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Kendini bilmeden ,dusunmeden konusup lafin nereye gittigini bilmeyen insanlar cahil oldugunun kanitidir.

Agzi bozuktur mesela, sapiktir, edepsiz ve ahlaksizdir. Aile terbiyesi diye bir sey gormedigi için normaldir.

Kendini akıllı ve zeki sanan her insan cahildir.

Sorduğu sorulara dikkat edin.
Nasıl biri olduğunu anlarsınız

Çok iddialı konuşuyorsa %99 cahildir.

Bilgili insan bir konuya ne kadar hakim olursa olsun acaba karşımdakinin de haklılık payı olabilir mi diye düşünerek mütevazi konuşur. Çünkü bilgili insan bilginin sınırı olmadığını bilir. Cahil ise cahilliğin verdiği sonsuz özgüvenle hareket eder ve konuşur.

Eşek koysalar yine oy veririm diyorsa cahilliğin kitabını yazdığını anlarım.

günde yüzlerce insanla ikili dialog halinde oluyorum
cahil görüp küçük görmek gibi bir sey olamaz ben de.
herkesi kendi haline bırakmalı.

Mesela Hz Ali'yi peygamber olarak biliyorsa cahildir. Müslüman olduğu halde Kur'andaki ayeti benim düşüncem sanıp eleştiriyorsa yine cahildir. Kanunen yasaklanan bir şeyden bahsederken ben istemediğim için uydurduğumu düşünüp karşı çıkan cahildir. Malsa cahildir işte :T:

Geri