Çadır kentlerin yağmurda su altında kalması

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ve sağanak yağmur sebebi ile çadırlar ıslanmış durumda olup çadır kentlerde yaşam koşulları zorlaştı.

hatay-da-cadirkentleri-su-basti-cadirlar-kullanilamaz-hale-geldi-1137456-5.jpg

hatay-da-cadirkentleri-su-basti-cadirlar-kullanilamaz-hale-geldi-1137460-1.jpg

140320231339473923237.jpg

231814.jpg

insanların oturacak bir kuru yeri kalmadı

O çadırlar CeHaPe'li belediyelerin. Çadır dahi kuramıyorlar ülkeyi yönetmek istiyor bu CeHaPe zihniyeti sjskkhk
Trollük yaparak rahatlıyorum biraz.

Bu kadar mı sorumsuzluk olur, bu kadar iş bilmezler nasıl bir araya gelir.
İnsanlar yalnızlığa terk edildi, ülkem adına çok üzgünüm.

ahaha oğlum siz hiç izcilik de mi yapmadınız hiç çadır kurup kamp da mi yapmadınız bu ne iş bilmezlik. başkanı gelir iban verir, valisi gelir para dilenir, bakanı gelir kahvaltılık dilenir, afadı nerede çadır kuracağını bilmez. bunlar ülke yönetiyor ya ahahah. yetmez ama evet oyum akepeye. billurlarına sağlık reisim. ben ne de olsa çift vatandaşım alır sırt çantamı basar giderim.

İstanbul ve Ankara bile yağmur yağınca sel altında kalıyor. Çadır kurulu alan tabiki çamur ve sel olur. Her gün çiğnenen toprak var altlarında. Toprağın çoğu Çadır kaplı, az kalan açık alan da suyu ememiyor. Nereye kurulursa kurulsun, değişmeyecek bir durum.

Binlerce yıllık tarihi olan kentlerin su altında kalmasını görmeyen körlerin, 2 aylık geçici çadır kurulan yerlerin su basmasını yadırgaması.
(:

Allah kimseye yaşatmasın çok zor ve üzücü bir durum.
Geldimi felaket arka arkaya geliyor.

benim montum bile su geçirmiyor ahaha. hemen kötü yorum yapmayalım depremzedelere havuz yapmışlar onların yüzmeye hakkı yok mu?

Bazı insanlar fay hattından daha tehlikeli.

Her şeyin aceleye, plansızlığa denk gelmesi maalesef başka olumsuzluklara da yol açıyor. Dilerim insanları etkileyecek boyutta bir artçı olmaz.

şimdi de sel felaketi başladı urfa ve adıyaman
durum çok vahim konutlardan önce sağlam bir altyapı yapmaları lazım

Buna da sorumlu aramayın. Tek sorunlu yağmur tanrısı Oden'dir

İstanbul ve Ankara bile yağmur yağınca sel altında kalıyor. Çadır kurulu alan tabiki çamur ve sel olur. Her gün çiğnenen toprak var altlarında. Toprağın çoğu Çadır kaplı, az kalan açık alan da suyu ememiyor. Nereye kurulursa kurulsun, değişmeyecek bir durum.
Hangi yıldayız @ismail89?

Ay'a, Mars'a araç yollanabiliyor da çadırların su alması mı engellenemiyor? Kaldı ki çadır değil, konteyner kentler hızlı şekilde kurulmalıydı.

Ahşap yükselticiler vardır ve zemin toprak ise o yükselticiler üzerine kurulabilirdi ayrıca üstüne de tente sistemi ile yağmura karşı önlem alınabilirdi. Bu bahsettiğim zor geliyorsa hiç olmazsa parklarda, oyun alanlarında kullanılan açık hava zemin kaplama malzemeleri vardır ve çadırlar onların üzerine de kurulabilirdi.

Mevsim şartlarına göre yağmurun yağacağı biliniyor ve baştan ona göre önlem alınmalıydı.

Geri