Çaça - Gürcistan votkası

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İçecek ve Kokteyller
Efendim bu zamana kadar bir çok alkol kullandım , kokteyl kullandım , bi sürü değişik karışımlar kullandım bu denli sert olanına denk gelmedim desem yeridir.. :)

Bulunduğum Gemide Gürcü asılı bir çok kişi çalışıyo vede , yapımı hususunda.
Bir sürü teknik olduğunu öğrenmiş durumdayım..

çaça genelde üzümden yapılırmış kaliteli olsun isteniyosa , kuzey bölgelerde üzüm yeterince şekerlenmediği için oralarda başka meyvalara müracaat ediyolarmış..
Tabbikide , insanın kendisine kalmış bişey artık günümüzde her çeşit meyve ile yapıldığını söylediler , vede bi çok çeşidini tatmış durumdayım..

Misafirliğe gittim tatil amaçlı , yaklaşık 10 gün kaldım düğün için gitmiştim..
Alkol kültürleri bize nazaran epeyce yüksek..
Şöyleki 2 düğünde bulundum vede tüketilen alkol miktarının haddi hesabı yok..

Gemide bulunduğum arkadaşlarımın söylemlerine göre.
Normal bir düğünde 100 Litre Çaça 200 , 250 litre arası şarap tüketiliyo..

adetlerindendir sabah kahvaltısında 3 shot atılır, üstüne kahve ve ev yapımı likörle güne
merhaba deniliyo , :) bizim kültürümüze farklı olarak , normal votka olsun çaça votkası olsun kısacası her alkol çeşidinde yemek çeşitleri illaki sofrada olacak..

Çaça nın içeriğine gelince..

Çok ağır bir gürcü yöresel votka çeşididir.
türkiye'de ki votkalarla uzaktan yakından alakası yoktur, 35 lik votkayı tek başına içip sarhoş olmayan adam çaça votkası'ndan bir bardak içip nirvanaya ulaşabilir. :)

Nasıl yapıldığı tarifinide , bi sonraki aşamada dile getiririm..
Tam teşkilatlı bir bilgiye sahip olup..

Eğerki olurda , yolunuz gürcistana düşerse muhakak içmeniz gereken birşey..

Türkiyede yasaktır satılması :)

Ihhm , onu dile getirmeyi unutmuşum , evet efendim satılması yasak ..
Absent gibi çaça da yüksek alkol içerdiği için türkiyede satışı yapılmıyo..

Ve içilmesii tavsiye etmiyorum :) Bknız :
Bardağın içinde balık olma durumu :)

Dediğiniz hususta haklısınız ki bunu belirttim..
Lakin , alkol içmeyi seven birine ben tavsiye ederim , o kafayı yaşaması için..
Keyfe keder içen birine dediğiniz gibi tavsiye etmiyorum..

Şöyle bir anımıda paylaşayım..
Çalıştığım gemi , İstanbula gelmişti , tuzla tershane bölgesine..
Bi kaç gün kaldı bende eve uğradım izmitte..
Herneyse gecenin bi vakti telefon geldi , Sabah gemide ol diye..
Ozamanda Arkadaşlarımla daha yeni başlamıştık , 2 litre çaçamız vardı..
Neyse , Hızlı bi şekilde içtik ki çok tehlikeli..
Akabinde bildiğiniz trafik canavarı misali istanbula doğru yola koyulduk ,
Ters şeride girmediğimiz mi kaldı , tershane ye diye sahil yolundan devam edip maltepeye kadar gitmediğimiz mi kaldı..
Akabinde , Çevirmeye denk geldik , vede Trafik polisleri tarafından arabayı kullanan arkadaşımın Ehliyetine El konuldu ..

Demem o ki , dediğiniz gibi bardağın içinde balık olma durumu olunmuş oldu :)

orijinali chacha olan, türkçeye çaça şeklinde çevrilen bir tür balo dansı malumununuz çaça dansı :) gürcülerin ev yapımı votkası.. küçük bardaklarda shot atılır. öldürmez, süründürür.

Şişelenmis satılanları genelde 42 derece fakat halkın kendi yaptıgı 70 derece civarında çok fena yapıyor. ama müthiş keyif veriyor. sofralarına oturduğunuzda size ikram edilen çaçanın tadına bakmamak onlara göre çok büyük terbiyesizlik. kesinlikle tadını almak için sek içilmesi gereken bir içki. tek dubleyi fondip yapıp derin bir nefes alıp ağzı 10 saniye kadar kapalı tutarsanız içtiğinizin keyfine varabilirsiniz..
Kokusu sanki her dublede daha da sertleşiyormuş hissi vermesine rağmen, ilginç bir şekilde içtikçe daha da içesi geliyor insanın. sonrası malum :)

Geri