' Cabaladikca basarisiz oldum, basarisiz oldukca cabaladim. '

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba ;

Eskisi kadar vaktim olmuyor 9-10 yil once yazdigim yazilari yavas yavas paylasacagim. Vakit bulursam yeni yazilarimida eklerim..

Yazimin basligini ilk okudugumda cok ilgimi cekmisti. Kimdi soyleyen? Michael Jordan. Kimdir? Dunya'nin gelmis gecmis en buyuk basketbolcusu. Kendisine soruyor muhabir ; - Michael, basarinin sirrini neye borclusun? Verdigi cevap: - "Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım.. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım.. İşte başarımın sırrı..."

Farkindayim cok ucuk bir ornek, bizler onun gibi gunde 6 saat sutta atamayiz, onunda farkindayim o zaten siradan insanlarin yapmaya usenecegi binlerce seyi saatlerce yaptigi icin suan efsane, onunda farkindayim. Peki biz ne yapiyoruz arkadaslar? Kendimizi gelistirmek, basarili olabilecegimize inandigimiz, yaparken keyif aldigimiz alanlarda ilerlemek icin nasil bir calisma icerisindeyiz? Kendimize ne katiyoruz?

Gecen gun bir arkadasimiz kendi kisisel paylasimlarini yayinlamisti. Kendisine daha iyisini yapabilirsin dedigimde maalesef bana bozulmustu, begenmedigimi dusundu muhtemelen. Neden geldigimiz noktalari hep yeterli goruyoruz? Benden bu kadar olur, fazlasi gelmez. Bunu yapabildigime sukretmeliyim! vs. bu tip konusmalarla neden kendimizi assagiliyoruz? Elin gavuru cokmu zeki bizden? veya iki tanemi beyine sahip? Sadece planli ve programli calisiyor ve AZIMLI.

Birkac hafta oncesi sevdigim bir arkadasimla is bolumu yaptik, isin bir kismini o yapacakti bir kismini ben, velhasil planladigimiz vakitte kendi uzerine dusen isi bitiremedi, kendisinin biraz ustune gittigimde aldigim tepki ust paragraftaki arkadasin tepkisiyle benzerlikler gosteriyordu ; Benim kapatistem bu kadar, daha fazlasi gelmiyor elimden. Maalesef dusunce tipi ayni, onyargilar ayni, boyle dusunursek gelebilecegimiz maksimum nokta nedir?

Azicik asim, kaygisiz basim. Evim olsun, sicak olsun, colugum cocugum disarida kalmasin. Arabam olsun ayagimi yerden kessin yeter. vs. Bu tip soylemleride hemen hemen kendince 'realist' dusunen herkesten duymak mumkun. Evet hayallerini gerceklestirebilirsin, 30 yasinda bir araban 50 yasinda bir evin olabilir, kucuk bir dukkaninda olsun hadi bonus. Sen bunlari gelebilecegin son nokta olarak gormeye devam edersen, biz daha ''GAVUR YAPIYOR ARKADAS'' diye cok hayiflaniriz.

Vakit ayirip okuyan herkese tesekkurler, sevgiyle kalin.

Ibrahim Celik

13.12.2010

Çok güzel bir yazı ve konu ele almışsın "elin gavuru" dışında her kelimesine katılıyorum. Konunun başında ki örnek çok hoşuma gitti, üretmeyi sevmeyen bir toplum olduğumuz için maalesef kapasiteyi zorlama gibi bir kaygı ve endişe yok, hemen herkes kendisi için yaşıyor olduğu için hayatta ne gelecek nesilleri nede çevresinde varolan diğer insanları, hayvanları ve canlıları düşünmediği için yetinme arzusu ile bu dünyada ki görevini yerine getirmiş olduğunu düşünüyor. Üretmek dünyanın en güzel şeyi, bunun farkında olamayan bir toplumda yaşıyor olmak da bir o kadar üzücü. Paylaşım için teşekkürler arkadaşım.

• Beğen
Tepkiler: X
Konu başarılı olmuş kardeşim, basketbol üzerinden verilen örnek; mantığını ve hissini insana yaşatıyor anlatmak istediklerinin.. Evet katiyen haklısın, kesinlikle yaptığımız şeylerin sonucunu "BAŞARDIM!" olarak görmemeliyiz.. Geliştiren ve yenilikçi zihinler olmalı.

• Beğen
İlk kısım benim için geçerli, ama ikinci kısım no. Çünkü başarısız oldukça çabalamak bana göre değil. Yatağıma kapanıp ağlıyorum ben.

• Beğen
Çabaladıkça başarılı oldum, çabalamadıkça daha da başarılı oldum. Benimde durumum bu.

• Beğen
İlk kısım benim için geçerli, ama ikinci kısım no. Çünkü başarısız oldukça çabalamak bana göre değil. Yatağıma kapanıp ağlıyorum ben.
Çabaladıkça başarılı oldum, çabalamadıkça daha da başarılı oldum. Benimde durumum bu.

Bu yaziyi yazali 10 yil olmus, soyle bir bakiyorumda kendi hayatima, tespit dogru gibi sanki.

Bilemiyorum Altan..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri