ZiFiR
Platin Üye
eyvAllah ..sizlerde adamsınız
ben tek siz hepiniz
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
eyvAllah ..sizlerde adamsınız
ben tek siz hepiniz
Yetmis bin evliyanın reisi Imam-ı Rabbani (Kuddise Sirruhu) söyle buyuruyor:
Kalbine manevi bir hal üzere nazar ettim (baktım), ziri karanlık bulutlar çökmüş, iman nuru sönecek
bir mum gibi kalmıs olarak gördüm. Karanlıkları dağıtmak amacıyla teveccüh ettim lakin zerre kadar
karanlık açılmadı.
Size ne oğlum milletin neyi kutladığından? Yeni yılın gelişini kutlayanlara ayrı bir öfke, 19 Mayıs'ı, 30 Ağustos'u, 29 Ekim'i kutlayanlara ayrı bir öfke, doğum gününü, evlilik yıldönümünü kutlayanlara ayrı bir öfke. Bunların günah olduğunu söyleyen tipler artık her yerde. Milletin eğlenmesi, bir günlüğüne veya birkaç saatliğine kendini mutlu hissetmesi sizi neden geriyor bu kadar? Nedir bu düşmanlığın sebebi? Bastırılmış duygularınız mı, biz yapamıyoruz onlar yapıyor hissiyatı mı? Yoksa sadece manyak mısınız?
Adamlar resmen eğlenceye, güzel vakit geçirmeye düşman.
Bence de bazı kesimler yılbaşı falan kutlamasın, en azından kuru kalabalık ve taciz olayları bir nebze azalır.
herkes kendi inancını bayramını adetini kutlamada özgürdür bunu defalarca yazdım herkesin rahatça ibadet etme hürriyetine tarafdarım osmanlı zamanında da hristiyanlar noeli kutluyordu osmanlı karışmıyordu ama noel hakkında dinim ne diyor onu yayma anlatma söyleme özgürlüğüm varOnların belirlediği günleri kutlayalım yada analım istiyorlar sadece. Hicri yılbaşı, Kutlu doğum, kandiller, 15 Temmuz ve diğerleri. Normal şartlarda bir kimsenin dünya görüşüyle uyuşmayan ama onbinlerce insan tarafından hoş karşılanan bir konuda, eylemde bulunulmasına saygı gösterilmesi beklenir. O kişinin kendi dünya görüşüne göre bunun yanlış bir eylem olduğunu kibarca belirtmesinde de bir sakınca göremiyorum. Ancak bizim ülkemizdeki güraha bırakın saygı göstermesini beklemeyi, tahammül dahi edemiyorlar ve ellerinden gelse yasaklarlar. Geçen yıl "biz de Mekke'nin Fethi'ni kutluyoruz" diye manipüle etmeye kalkmışlardı. Hatta kimileri sokağa çıkıp namaz kılarak şov peşinde koşmuştu.
Şahsen yılbaşının kutlanması benim açımdan kültürel bir kutlamadan ötesini taşımıyor. İnsanlar yeni bir yıla başlıyor ve bunun bir dönüm noktası olarak bir başlangıç yapması, kutlama yapması kadar olağan bir durum yok. Ne İsa ne Musa ne de başka bir din umurumda değil. İnsanlar sadece eğleniyor ve kimin ne şekilde eğlendiği(başkalarına zarar vermediği müddetçe) kimsenin yargılayabileceği bir alan değil. Merak etmeyin din elden gitmedi 1500 yıldır. Bundan sonra da gitmez.
Yetmiş bin evliyanın reisi !!!!!! Bu yetmiş bin evliyanın nüfus sayımı nerede ne zaman kim tarafından yapılmış da sayısı belirlenmiş ve nerede yazıyormuş İmamı Rabbaninin evliyalar reisi olduğu ?
Asıl dehşetengiz olan ise sonraki kısım; Adamın kalbinde ki imansızlık karanlığını dağıtmak için kalbine yönelmiş ama karanlığı dağıtamamış mış !!!
ALLAH ALLAH ! Oysa Rabbimiz Kuran'da ne buyurmuştu ; Ey Muhammed! Mü’min olmuyorlar diye âdeta kendini helâk edeceksin! ( Şuara 3 )
Yani düşünebiliyor musunuz Yüce ALLAH böyle bir yetkiyi irade dışı olarak kaplere girme ve imanı kişilere tecelli etme yetkisini peygamberimize bile vermemişken güya İmamı Rabbani'de böyle bir özellik olacak !!!
adam üşenmemiş noele şiir yazmış asjfsdlghkjdfg
Yetmiş bin evliyanın reisi !!!!!! Bu yetmiş bin evliyanın nüfus sayımı nerede ne zaman kim tarafından yapılmış da sayısı belirlenmiş ve nerede yazıyormuş İmamı Rabbaninin evliyalar reisi olduğu ?
Asıl dehşetengiz olan ise sonraki kısım; Adamın kalbinde ki imansızlık karanlığını dağıtmak için kalbine yönelmiş ama karanlığı dağıtamamış mış !!!
ALLAH ALLAH ! Oysa Rabbimiz Kuran'da ne buyurmuştu ; Ey Muhammed! Mü’min olmuyorlar diye âdeta kendini helâk edeceksin! ( Şuara 3 )
Yani düşünebiliyor musunuz Yüce ALLAH böyle bir yetkiyi irade dışı olarak kaplere girme ve imanı kişilere tecelli etme yetkisini peygamberimize bile vermemişken güya İmamı Rabbani'de böyle bir özellik olacak !!!