Büyük risk! Kardeşler birbirinin iPhone kilidini kolayca açtı…

Konu sahibi son olarak 35 gün önce görüldü
Birbirlerine çok da benzemeyen ve aralarında dört yaş fark bulunan iki kardeşin yüzleri birbirinin telefonlarındaki yüz tanıma telefonlarını kandırabildi. Akıllara cep telefonlarındaki yüz tanıma teknolojilerine ne kadar güvenilebileceği konusu geldi...
face-id_16_9_1579782379.jpg

Kosova’da doğan ve daha sonra ailesiyle birlikte İngiltere’ye taşınan Hanife Berişa ve Eva Krasniqi birbirlerine çok benzemeyen iki kız kardeş. 30 yaşındaki Hanife ve küçük kız kardeşi 26 yaşındaki Eva, sadece ekrana bakarak birbirlerinin telefonlarının kilidini açabiliyor.

TELEFONU SIFIRLASALAR DA İŞE YARAMADI

Kardeşler birbirlerinin telefonunu açabildiklerini fark ettiklerinde telefonları sıfırlayarak bu sorundan kurtulabileceklerini düşündü ancak telefonu sıfırlamalarına rağmen birbirlerinin telefonlarının yüz tanıma işlevini kandırabilmeye devam ettiler.

BÜYÜK RİSK

Kardeşler yaptıkları açıklamada “Bunun bir güvenlik riski olduğunu düşünüyoruz. Yüz tanıma telefonumu almamızın ana nedenlerinden biri” diyerek güvenlik açığına dikkat çekti.
sözcü

Allahın hikmetinden sual olmaz
Kardeş oldukları bir kez daha ispatlanmış oldu
sjsj

İphone sayesinde DNA testine de gerek kalmadı. tutun yüzünüze halletsin. Varol iphone.

yani cep telefonu için olabilir, ama ne bileyim yüksek güvenlikli bir şey söz konusu olduğunda ikizi gelse açamayabilir de. sebeplerden biri işlemsel maliyet yine. şöyle bir durum söz konusu, telefonun yüzünü tanıması için onu önce senin eğitmen gerekiyor, eğittiğinde yüzündeki her bir beni bir data olarak saklamıyor tabi telefon, önemli bileşenleri alıyor. Bu önemli bileşenler kardeşindeki ile birebir aynı değilse bile, mesela başarılı bir classification için %98'in üstündeyse, o kişi sen kabul edilebilirsin. Belki denesek abim de benim telefonumu açabilir. Çünkü biz fark etmesek de yüzümüz karakteristik olarak çok çok benziyor olabilir. O telefon kendime sakal yapsam beni yine tanıyabilir çünkü sakal önemli bir data değil. Üstelik bu telefonu bilmiyorum ama bazı sistemlerde sadece göz işleme alınırken bazılarında kafanın duruşu bile etkili olabiliyor. Çok şaşırmamak lazım. Parmak izi daha kesin bir yöntem.

Geri