Büyük Patlama (Big Bang) Aslında Hiç Gerçekleşmedi!

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Evrenin oluşumunu temel alan kozmolojik model Bin Bang teorisi, bilim dünyası tarafından geçerliliği kabul gören önemli keşifler arasında yer alır. Fakat yeni tamamlanan bir araştırma, her şeyin başlangıcına ilişkin bildiklerimizi tamamen çöp haline getirebilir.

Evrenimiz günümüzden yaklaşık 13.8 milyar yıl önce gerçekleşen Big Bang olayı ile genişlemeye başladı ve zamanla galaksiler, yıldızlar ve gezegenler oluştu. Hala oluşuyor. Ancak bilim tartışmayı bilinen gerçekleri sorgulamayı asla elden bırakmıyor. Bu kez sorgulanan ise Bing Bang teorisi olunca, bilim dünyasını karıştıracak tartışmalar yaşanıyor.
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde bulunan Campanias Matematik, İstatistik ve Bilimsel Araştırma Enstitüsünde görev yapan fizikçi Julian C. S. Neves, Büyük patlamanın hiç gerçekleşmediğine inanıyorum diyor.

c51ee93b7bc3c40d8024a0a3543561791fb0a07f.jpeg

Ancak Nevesâ'nın bu sözlerinin içi boş değil. Kendisi yeni yayınlanan bir çalışmayla bu görüşünü destekleyecek bulguları gözler önüne serdi. Araştırmaya göre uzayın ve zamanın oluşması için Big Bange ihtiyaç yok.

Bunu yerine, aşırı sıcaklık ve yoğunluktan kaynaklanan evrenin genişleme hareketi temel alınıyor. Neves, Big Bang teorisi, standart kozmoloji ile evrenin genişleme oranını ölçmek için kozmolojik zamana bağlı bir matematiksel fonksiyon kullanıyor sözleriyle teoriyi temelinden eleştiriyor.
Uzay ve zamanın başlangıcında evrenin daha önce bir daralma hareketi yaşadığını ve faz değişiklikleriyle yeniden genişlemeye başladığını öngörüyoruz

Bu argümanlar, bugünlerde gözlemleyebildiğimiz kara deliklerin davranışından esinleniyorlar. Bir kara deliğin çekirdeği, aşırı yoğun ve sıcaktır dolayısı ile yüksek çekim kuvvetine sahiptir.

93bb88eb2d8855f59eb1381f98e87e5617771ecb.jpeg

Bütün kara deliklerin merkezindeki yer çekimi kuvveti, Einstein'ın görelilik teorisine göre sonsuza ulaştığı noktaya tekillik diyoruz. Neves'ya göre kara deliklerin çekirdeklerinde tekillik yok, olay ufku var. Genel görelilikte olay ufku, ışık ve maddenin artık kaçamadığı bölgeyi sınırlayan kuşağa denir. Olay ufku, herhangi bir fiziksel incelemede bulunamadığımız bir uzay parçasıdır.

Neves bu sonuçların, devam eden genişleme evresindeki -yani mevcut durumdaki- daralma evresine ait izlerin test edilebileceğini söylüyor. Kendisine göre evren, genişleme ve daralma hareketlerini sürekli olarak yapıyor ve Big Bang, yalnızca bir yalandan ibaret.

Alınıdır.

Patlama olduysa da patlamadan önce ne vardı? Patlama dediğin şey olanı yıkar yok eder. Bu patlama maasalah galaksi olusturmus ne hikmetse. Cahil efendim bunlar hiç okumuyorlar. Oysa bunlar Kur'an'da yazıyor aç bak "oku" Sübhane rabbike rabbil izzeti amma yasifun ve selamün alel murselin velhamdülillahi rabbil alemin...

Patlama olduysa da patlamadan önce ne vardı? Patlama dediğin şey olanı yıkar yok eder. Bu patlama maasalah galaksi olusturmus ne hikmetse. Cahil efendim bunlar hiç okumuyorlar. Oysa bunlar Kur'an'da yazıyor aç bak "oku" Sübhane rabbike rabbil izzeti amma yasifun ve selamün alel murselin velhamdülillahi rabbil alemin...

Normalde konu açmam, ama senin fikrini merak ediyorum bir kaç arkadaşında tabii ki. Gerçekten görüşlerini yazabilir misin lütfen abi.

Normalde konu açmam, ama senin fikrini merak ediyorum bir kaç arkadaşında tabii ki. Gerçekten görüşlerini yazabilir misin lütfen abi.
Dostum bunu için görüş beklenemez. Görüş belirtenler, bazı ahmak bilim adamlarının faztazili hikayelerinin harmanini yapıp birşeyler söyleyebilir. İnsanlık bunun cevabını hicbir zaman bulamayacak.

Dostum bunu için görüş beklenemez. Görüş belirtenler, bazı ahmak bilim adamlarının faztazili hikayelerinin harmanini yapıp birşeyler söyleyebilir. İnsanlık bunun cevabını hicbir zaman bulamayacak.

Big Bang teorisi var ve bu karşı görüş çıktı şimdi de. Ben uzaya ve onun türevleri olan konulara aşırı meraklı ilgili biriyim, açıkcası düşün düşün çıkar yolu bulunamıyor.

Farklı teoriler elbette olabilir ama bence Büyük Patlama kadar tutarlı ve akla yatkın olamazlar.

Evrenin genişleme hızının her geçen saniye dahada arttığı biliniyor.

Zamanı geriye sardığımızda herşeyin bir noktada toplandığını görürüz.

İşte o nokta uzay-zamanın başlangıcı yani büyük patlama anıdır.

Evrenin genişlemediği ve daralma hareketi gösterdiğine inanmıyorum.

Evren yoktan varoldu ve genişlemektedir.

Büyük patlamaya dair elimizde bulgularda vardır.

WMAP, büyük patlamadan geriye kalan kozmik mikrodalga arka plan ışımasını ölçmek için uzaya yollanmış bir uydudur.

Nasa bu uyduyla evrenin büyük patlamadan kalan sıcak noktaların haritasını çıkarabildi.

Bu, Büyük Patlamaya dair en büyük kanıtlardan biridir.

Ayrıca galaksilerin birbirinden uzaklaşması yani evrenin genişlemesi, bir başlangıcı olduğunu gösterir.

Evren genişliyor... Neyin içinde genişliyor? O içinde genisledigimiz alan ne? Musa emminin tarlasının sınırı mi bu mk

Evren birşeyin içinde genişlemiyor.

Evrenin ötesinde zamanda yok, uzayda.

Hiçlik söz konusu.

Var olan sadece içerisidir.

Yıldızların, gezegenlerin varolduğu içerisi.

Dışarısı diye bir yer yok.

Zaman boyutuyla birlikte 11 boyutlu bir evrene sahibiz.

Hiçlik açıklamaları beni tatmin etmiyor. Benim zekam zamansizligi da sonsuzluğu da anlayabilecek olgunlukta degil. Sonu olan, yani zaman içinde var olmuş ve yok olacak olanlar (yani biz) evren genişlemesi derken aslında koltukta götünü genisletenlerin papaganligini yapıyoruz.

Patlama aadece yok etmez, bazen var edebilir. Tıpkı patlamış mısır gibi.

(oluuuuuum ne güzel örnek verdim yaaa)

Her şey o kadar yalan ki. Mesela insanlar hukuk falan okuyor. Adliye tiyatrosunda figüranlık yapmak için. Ne biliyim kelli felli adamlar Bloomberg de bazı sayılardan bahsediyor. Grafikler falan. Hepsi tiyatro. Para dediğin şeyin nominal değeri hayat kadar göreceli. Yada benim gibi Ortodoks tibbini hatim edenler var daha neyin ne olduğunu bilmezken. Bir gün otorite 120 belirliyor kan sekeri üst sınırını diğer gün 100. Birgün lanetliyor kolesterolü diğer gün yuceltiyor.

Bu yalan içinde evren genislese ne olur genislemese ne? Başlangıç bilinemediği için dinler olusmadi mi. Herşeyin aklimizca izahı yapılabilir olduğunda haberiniz olur. Her yanda yanan kutsal kitaplar ve kendini asarak intihar eden gruplar gördüğünüz gün anlarsınız evrenin çözüldüğünü.

Geri