Büyük lokma ye, büyük söz etme

Konu sahibi son olarak 4496 gün önce görüldü
Bir insanin agzindan cikani kulaginin duymasi gerektigini, cünkü ilerde dediginin tam tersini yapabilecegini veya yapmak zorunda kalabilcegini söyleyen bir Atasözü.

yapabildiklerinin yapacaklarının teminatının olmadığını kanıtlayan bir cümle

yaptıkların bitmiştir ama yapacakların yada yapmayı vaad ettiklerin her zaman dış etkenlere açıktır ve yapamayabileceğin gerçeği hep ortadadır bunu unutup hareket etmek

Çünkü büyük konuştuğun şey başına gelmeden ölmezsin.

Büyük konuştuğum herseyin ama herseyin başıma gelme durumu

İnsanlığın türlü hali var. Henüz yaş yirmilerinde iken bazı şeyleri ti'ye alan gençler bazen acıyı hep başkalarının yaşadığını zannederek hayatın onlara ne getireceğinin ciddiyetinde olmayabilirler. Halbuki insan ne yaşayacağım da diyebilmeli.

7 yaşımda etrafıma ben zengin olacağım diye yaygaraya etmeye başlamışım.çok seneler geçti çok seneler geçti hala zengin olamadım.torunum şöyle diyecek “Dedem paraları sağda solda yemek yerine şurdan bir tarla alı bıraksaydı şimdi oooooooo” deyip basacak kalayı.Ben basmıyorum ama yediğiniz hurmalar helali hoş olsun dedelerim afiyet bal şeker olsun yarasın

Büyük lokmalarla ye, çok ye, konuşarak oyalanma. Afiyet olsun. Bizi obezliğe teçvik eden bir söz.

Geri