Büyük Larousse

Konu sahibi son olarak 3035 gün önce görüldü
Buyuk-LAROUSSE-ANSIKLOPEDISI-24-CILT-TAKIM__60625316_0.jpg

90'larda gazetelerin daha çok tiraj için promosyon dağıtma fikrinden yola çıkarak her eve kazandırdığı; annelerimizi, babalarımızı kupon biriktirme manyağı yapan ansiklopedi seti. Hepsini tek tek okuyup, büyük adam olacaktık. Sadece resimlerine baktığımız için bir halt olamadık.

2000lerin başında kuzenim kim beş yüz bin ister'deki -kenan ışık versiyon- soruları açıp bunlardan bakarak cevaplardı. kırk saat arardı tabi bi sorunun cevabını. şimdi akıllı telefonlardan üç saniyede bulabiliyoruz ya cevabı, düşündükçe çıldırıyorum. inanılmaz bi olay.

Vay be ödevlerimizi az araştırmadık bunlardan çok uzun yazıyorladı diye başından ortasından sonundan yazardım :sırıt:

çok sonraları atmaya hiç kıyamadık, ya bir şeyleri yükseltmek için kullandık ya da tarihi eser diye evin bir köşesine kuruldular.

ZO8XYg.jpg

Az dönem ödevi yapmadık bunlarla. Yeni yeni yıpranmaya başladı.:mrslkm:

Biz meydan larousse almıştık, hala duruyor.
Tarihi eser oldular artık.

Ne güzel en azından kitap karıştırıp bir şeyler okuyup bilgiye ulaşmak

Bizde Sabah gazetesinin kuponlarıyla alınmış Meydan Larousse vardı. Hocanın istediği ödevi bulmak için konuların arasında ip cambazı gibi atlar atlar dururdum. Hey gidi hey.

Aahahah o Meydan Larousse'lerin anısı var.

Kuzenim 10 yaşındaki iken annesine sinirlenip bizim 6. kattan 2, 3 tanesini pencereden atmıştı. Allahtan kitapçı vardı yakınımızda. Tamir ettirmiştik.d

Bizde yoktu, bende diyordum millet niye benden daha fazla şey biliyor.

Dedemin kitaplığında duruyor babamlar yıllık ödevlerini ona bakıp yaparmış.

bizlerin google amcası var gerek kalmadı larousse'ye

Geri