Bütün sülalenin uğruna birbirine girdiği köydeki o ev..

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
damarıma bastın :=)
Bende bundan 3 4 sene önce köyde ki evi tadilat yaptırmaya karar verdim. Senede 1 haftalığına gidiyoruz ya da gitmiyoruz , kimseyi rahatsız etmeyelim , kimsenin huzuru kaçmasın diye eve masraf yaptım, oturulur hale getirdim. Köyün tam göbeğinde birde bu ev. 2 katlı ev ve arsası var işte. arsanın belli bir payı amcamın ben oradan ayrılır ayrılmaz sen git duvar çek bahçenin ortasına! Neymiş onunda hakkı varmış ! Yok demedik ki kardeşim git istersen evde de otur . Yaptığı salaklıkla tüm köye madara oldu , herkes g*tuyle güldü... Rezillik amcalar kapatılsın....
Peki nur rahat durur mu? durmaz ! karakolu aradım amcamı şikayet ettim hahaha:=)

damarıma bastın :=)
Bende bundan 3 4 sene önce köyde ki evi tadilat yaptırmaya karar verdim. Senede 1 haftalığına gidiyoruz ya da gitmiyoruz , kimseyi rahatsız etmeyelim , kimsenin huzuru kaçmasın diye eve masraf yaptım, oturulur hale getirdim. Köyün tam göbeğinde birde bu ev. 2 katlı ev ve arsası var işte. arsanın belli bir payı amcamın ben oradan ayrılır ayrılmaz sen git duvar çek bahçenin ortasına! Neymiş onunda hakkı varmış ! Yok demedik ki kardeşim git istersen evde de otur . Yaptığı salaklıkla tüm köye madara oldu , herkes g*tuyle güldü... Rezillik amcalar kapatılsın....
Peki nur rahat durur mu? durmaz ! karakolu aradım amcamı şikayet ettim hahaha:=)
Türkiyenin neredeyse tamamı amca ,hala tarafıyla küs D:

Türkiyenin neredeyse tamamı amca ,hala tarafıyla küs D:
yani babamdan sonra bir kez bile arayıp , nasılsınız dememişse amca demek saçma olur:D
dertleri mal mülk :=)
saldık ya ne yaparsalar yapsınlar, öbür tarafa götürebilirseler buyursunlar alsınlar hepsini.

yani babamdan sonra bir kez bile arayıp , nasılsınız dememişse amca demek saçma olur:D
dertleri mal mülk :=)
saldık ya ne yaparsalar yapsınlar, öbür tarafa götürebilirseler buyursunlar alsınlar hepsini.
Yalnız değilsin o konuda neredeyse tamamı böyle..hep özel hayatımıza akrabaları dahil ettiğimiz için her konuda ondan böyle problemler yaşıyoruz.kiminle evlenip evlenmeyeceğinden tut evi hangi renge boyacağına,kızın okusun,okumasın hepsine karışıyorlar

Yalnız değilsin o konuda neredeyse tamamı böyle..hep özel hayatımıza akrabaları dahil ettiğimiz için her konuda ondan böyle problemler yaşıyoruz.kiminle evlenip evlenmeyeceğinden tut evi hangi renge boyacağına,kızın okusun,okumasın hepsine karışıyorlar
resmi takılmak en güzeli ya.

Klasiktir.

Bizim de köydeki ev için aynı problemi yaşadık. Dedem bütün çocuklarına ev yaptı, kendi oturduğu evi de babama bıraktı. Depremde ev yıkılınca, babam yeni bir ev yapmaya karar verdi. Ev yıkılmayanna kadar sorun yoktu . Ev yıkıldı. Tabii miras payı bütün kardeşlerde. Amcalarımdan biri vekâlet vermedi. Oğluma o arsada ev yapacağım diyor :d

Dedim iyi o zaman dedemin ona yaptığı eve de ben geçip oturacağım.

Biz daha bölüşmedik güllük gülistanlık geçiniyoruz bakalım bizi neler bekliyor sjsj

Sizi gidi miras yediler
Normal şartlarda “dün yediğin hurmalar bu gün g*tünü tırmalar “ ken
İş mirasa gelince
yarın yiyeceğin miras bu günden g* tünü tırmalaya başlıyor
Klasik miras anlaşmazlıkları işte ….

Klasiktir.

Bizim de köydeki ev için aynı problemi yaşadık. Dedem bütün çocuklarına ev yaptı, kendi oturduğu evi de babama bıraktı. Depremde ev yıkılınca, babam yeni bir ev yapmaya karar verdi. Ev yıkılmayanna kadar sorun yoktu . Ev yıkıldı. Tabii miras payı bütün kardeşlerde. Amcalarımdan biri vekâlet vermedi. Oğluma o arsada ev yapacağım diyor :d

Dedim iyi o zaman dedemin ona yaptığı eve de ben geçip oturacağım.
Dedenin kardeslere miras biraktigini sonradan dava etme hakki var diye duymustum dogru mu peki ? sanirim butun amcalar ac gozlu. Biz amcaya verdik rahatladi adam :) ustelik evi de babamin parasiyla yaptirmis dedem :)

Babam tarafından birbirimizi yemelik arsa vs. yok. Anne tarafımda da her şey paylaşılıp tapulandırıldı. Sıkıntı yok.

bizim sülalede de herkes birbirine bırakmaya çalışıyor, başlayacam sizin sosyalistliğinize... artvinlilerin mal-mülk algısı biraz zayıf, yanlışlıkla birkaç arsa alıp onları da elden çıkardılar bir şekilde ve bütün bu olaylar sıfır kavgayla çözülürken kütüğünü söylemeyeyim dün bahsettiğim-takip edenler bilir...- yengem ortalığı karıştırdı. yine o karıştırdığıyla kaldı, bütün amcalarım + babam sarılıp rakı içmeye devam etti. mistik bir yapımız var ve baba tarafıma bayılıyorum. asıl olay anne tarafında dönecek, o günü sabırsızlıkla bekliyorum...

Miras muhabbetine maruz kalmıştım. Gerizekalılar duştayken arıyorlar. Aç gözlülük kuduz hastalığı gibi.

baba tarafında yıllardır mahkemelik olduğumuz, dedemin hakkını aradığımız yerler var. aynı şekilde baba tarafında bütün arsa/tarlaların yarısı hisse olarak bizde ama kullanmıyoruz, eski usul devam ediyoruz. yine de yaranamıyoruz. her olayda olduğu gibi kardeşleri tarafından babama yapmasaydın enayi deniliyor. anne tarafında değerli yerler var, ama bizimkini hiçe saydıkları için hepsinin kendilerinin hakkı olduğunu düşünüyorlar. babam neyse.. o mücadelesini veriyor da annem bu konularda çok masum kalıyor. kendini düşüneceğine başkalarını düşünüyor. beni sinirlendiriyor. bu kafayla böyle devam edersin hiçbir şey olmaz diyorum. yarın bir gün hakkını almadan göçüp gideceksin diyorum, üzülüyor. gerçekler bunlar. bizim başımıza kalacak bu işler, biz uğraşacağız. sana saygı göstermedikleri halde aman o üzülmesin, bu üzülmesin diyorsun, benden bunu bekleme diyorum her defasında. o gün gelsin hepsiyle uğraşacağım. hakkı olan hakkını alacak. insanoğlu bunu anlamıyor.

Son düzenleme:
Geri