Bursa günlükleri

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öğlen yemeğinden sonra ver elini ırgandiye kahve keyfi yapmaya, Cumhuriyet caddesi boyunca yaptığımız muhabbetlerimizden biride Gölgeydi, klibinden bahsedip ünlü olabilecek bir yetenek olduğundan bahseden karamelim, acaba ogün kadar ünlü olsa bizi tanır mı diye aklından geçirmedi hani… Bu aralar onunla en popüler olayımız ise başımızın üstünde hayal bulutu kurup onları birbirimize anlatmak oluyor. Yol boyu yapılan müzik muhabbeti genelde iki rockçı arasında kalan beni baya sıkmıştı. Ta ki muhabbet Korelilere gelip Japonlara dayanana kadar. (Koreli kısımda Tatlınında biraz kulakları çınlamadı değil hani) Bir gün önce Japonya, kore, çindeki kızlara hayran olan bir arkadaşımın buralardan evlenmek istediğini bahsettik.

Aklıma gelmişken birisi Dilenci Replikleri diye bir konu açsa da. Biraz geyik yapsak mı acaba…

Soru:5 Bir Japon bayanla evlenen Bayburtlu, Eşinin aile ziyaretinde yapacağı hata ne olabilir.

a) koniçiva yerine gonuşive yapması.
b) Ekmek olmayan sofrada kete istemesi
c) Bilerek eşi ile baldızını karıştırıp ona sarılması
d) Gangan style oynayarak sempati kazanması

Irgandı kahve keyfi, ailevi sorunları konuştuk. AeQUiTaS hakkında merak ettiklerimizi sorduk. Karşıdaki ergen orta okullu aşıklara hakkında muhabbet, izlediğimiz diziler ve yorumlar, Sinema, soundtrackler. Bla bla bla…
Sonra adı aklımda bir türlü kalmayan ve genelde uğradığımız bir alış veriş merkezine (AVM)girdik. Tabiî ki ilk uğrak yerimiz D&R’dı. Bu kitap karıştırma olayı ise tamamen benle ilgisi olmayıp bu iki arkadaşın D&R’daki en sote mekânda benden saklanmaları yüzünden meydane gelmiş bir olaydır. Böyle ufacık bir intikam ile kendilerini kola olayından kurtaramazlar. Ben kitapları aldım, arkadaşları arıyorum ufacık dükkânda yer yarıldı içine girdiler sanki. Bende yine bana oyun mu yapıyor kuzen diye dışarı çıkıp aradım arkadaşları sonra meğerse müzik Cd’lerinin içine düşmüşler. Neyse kollarından tutarak dükkândan çıkardığım arkadaşları zar zorda olsa Avm’den dışarı attım.

Soru:6 Bursa da piramit şeklinde bir AVM olup, efrasiyab’ın bir türlü ismini aklında tutamadığı yerin adı nedir?

a) O kadar gidip geliyorsun bi yerin adını aklında tutamıyorsun.
b) Sen aklında tutamıyorsun bize niye soruyorsun.
c) Aslında ismi şu olup aklına şöyle yazıver.
d) En iyisi söylemeyelim de aklını kaçırsın efra

Bu arada orada su kenarında otururken karşıdaki tophanede duran binaya bakan AeQUiTaS’ın şurası benim olsun isterdim demesi yüzünden başımıza yeni bir iş geleceğini tahmin edemezdim. Eski ve güzel ışıklandırılmış bu binanın yüksekte ve yamaçta olması, önünde bahçesi olması ve bu bahçede cızbız hayalleri kuran karamelim ve AeQUiTaS beni gereksiz bir intihar eylemine itiyordu. (Cızbız nedir diyenler için Mangal yapma faaliyetine verilen başka bir isim) Yorgunluktan ölen iki arkadaşa hadi Tophaneye çıkalım yukarıdan manzaraya bakalım diye zorla direten ben efrasiyab, arkadaşların oturma eylemini bile göz ardı etmeyip, yukarı doğru müthiş enerji ile tırmanışa geçtim. En komik olanı ise iki arkadaşın yoldan karşıya geçmeye bile korkmaları. Birde büyük şehirde oturuyoruz diye geyik yaparsınız.

Tophaneden manzaraya bakıp, aklıma takılan bir meseleyi daha anlatayım sizlere. Irgandide otururken gördüğümüz camii’nin hangisi olduğu üzerine bir muhabbet olmuştu, AeQUiTaSla. Ben yıldırım dedim, o ise yeşil camii olduğunu söyledi. Tophaneden bakarken burayı gördüğümde bu sefer bu olay nerdeyse iddia’ya dönüşüyordu. Az önce AeQUiTaSla konuşuyorduk telefonla AeQUiTaSa tekrar sordum ve yine yanıldığımı söyledi. Ama ayaklarım ve gözlerim ile tasdik etmediğim sürece pek tatmin olmayacak gibi görünmüyorum. Ne kötü bir huyum var böyle benim. Sonra tophanede çay içip, tatlı yedikten sonra saatin epey geç olduğu kanısına vardık. AeQUiTaS işe karamelim eve bense İstanbul’a dönmek için terminale gittim. Saat 11’de terminale vardığımda ise beni bekleyen gece yolculuğunu ise size yarın anlatayım. Yolda neler yaptım neler…

Not: Kimler hakkında konuştuk. Aslında dediğim gibi sadece bildiklerimiz hakkında konuştuk. Ve konuşmalar çok kısa oldu. Öyle önemli şeyler değildi. (desem yalan olur)
Perii, sonya, Lal, Tabiî ki hamuş ve profesör, prometheus, tatlı, Bursalı üyeler, Dolunay, yani aklıma gelmeyen birkaç kişi daha olabilir.

Biz kuzenle zaten yıllardır görüşüyoruz. İlk buluşmamız 2008’deydi. Sonra kaç kez görüştük saymakla bitmez. AeQUiTaS ile görüşmeye gelince. Tam beklediğim gibi, efendi, saygılı, sakin, ama biraz burcundan dolayı çözülmesi zaman alan bir arkadaş olacak gibi. Umarım iyi bir dostluğumuz olur, onu üzecek bir şey yapmayız. Arkadaş listemde olduğundan memnunum. Bizi kırmayıp eşlik ederek harika bir gün geçirdiğimize sevindim. Umarım bizden memnun kalmıştır. Bir yanlışımız var ise şimdiden herkesin önünde özrümüzü kabul etsin.

Görüşmek dileğiyle…

ARada konuşuyorum telefonda, cumartesi müsait olsaydı görüşecektik...

Ama face'deki fotoğraflardan da görüldüğü gibi, İstanbulun kepçesi konumunda şuan...:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri