Burcu KARA Kimdir ?

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
Burcu KARA Kimdir?Burcu KARA biyografisi
Burcu KARA oynadığı diziler
Burcu KARA oynadığı filmler

cover.php

Adi Soyadi: Burcu KARA
Dogum Tarihi: //1980
Dogum Yeri: Bursa
Egitim:

Daha önce Haber spikerliği yapmıştır.

Oynadigi Diziler:
Kirli Beyaz , Maskeli Balo , İpsiz Recep 'Emice' , Elveda Derken Haziran Gecesi

Oynadigi Filmler
O Şimdi Mahkûm , Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu

2004 yılında aktif kariyerine adım atan, oyunculuğu yanında güzelliğiyle de dikkatleri üzerine çeken Burcu Kara, 1980 tarihinde Bursa’da dünyaya gelmiştir. Anne ve babası öğretmen olan, henüz 4,5 yaşında iken ilkokul eğitimine başlayan Burcu Kara, 9 yaşında ilkokulu tamamlamış, 16 yaşında ise üniversiteye girerek 20 yaşında okulundan mezun olmuştur.

Üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünde tamamlayan Kara, o dönem Eskişehir’de bulunan yerel kanallarda sunucu olarak çalışmaya başlamıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra Bursa’ya dönen Burcu Kara bir süre burada yatırım uzmanı olarak çalışmış, 2004 tarihinde ise aktif oyunculuk kariyerine adım atmıştır.

İstanbul ve Bursa arasında iş ve eğitimleri nedeniyle pek çok kez gidip gelen, diksiyon ve spikerlik kursları alan Burcu Kara, Olay TV ekranlarında bir süre program sunduktan sonra Kanal D’de çalışma fırsatı yakalamıştır. 2002 yılından itibaren ekranlarda haber spikeri olarak yer alan güzel oyuncu Şahika Tekand da oyunculuk dersleri almaya başlamış, 2004 yılında Haziran Gecesi ile kariyerine adım atmıştır.

2004 yılından itibaren bugüne kadar yer aldığı dizilere baktığımızda Elveda Derken, İpsiz Recep, Maskeli Balo, Kirli Beyaz, Yıllar Sonra, Tozlu Yollar ve Tatar Ramazan gibi yapımlar ön plana çıkmaktadır. Oyuncunun son olarak dahil olduğu yapım ise 2015 yılında yayınlanmaya başlayan Gökçe karakterini canlandırdığı Milat isimli projedir.

Geri