Burç taşları

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Eski çağlardan günümüze dek medeniyetler değerli taşların şans getirdiğine, mineral taşlarının gizemli güçler taşıdığına inanmıştır. Bu konuyla ilgili bir başka inanış, yılın ayları ile bazı değerli taşlar arasında doğrudan bir ilişki olduğu üzerinedir ve özellikle XVI. yüzyılda, yılın ayları ile değerli taşlar arasında bir bağlantı kurulmaya başlanmıştır.

Yılın ayları ile bağlantısı olduğuna inanılan değerli taşlara burç taşları veya uğur taşları denir. Burç taşlarının yılın aylarıyla olan ilişkileri ve taşıdığına inanılan özellikleri en yaygın biçimiyle şu şekildedir:

* Ocak ayının değerli taşı grenadır ve bağlılık sağladığına inanılır.

* Şubat ayının değerli taşı ametisttir. Şiddetli duyguları önlediğine, duygu kontrolü sağladığına inanılır.

* Mart ayının değerli taşı hematit ve gök zümrüttür. Hematitin zihin açıklığı ve casaret verdiğine; gök zümrütün karizma getirdiğine, kişinin sosyal hayatını canlandırdığına ve yeni arkadaşlar kazandırdığına inanılır.

* Nisan ayının değerli taşı elmas ve necef taşıdır. Elmasın dinginlik verdiğine, huzur getirdiğine inanılır.

* Mayıs ayının değerli taşı zümrüttür. Gerçek aşkı getirdiğine inanılır.

* Haziran ayının değerli taşı aytaşı ve incidir. Aytaşının sezgiyi güçlendirdiğine, yaklaşan tehlikeleri haber verdiğine; incinin bereket ve zenginlik getirdiğine inanılır.

* Temmuz ayının değerli taşı yakut ve karneliyendir. Yakutun vücuttaki zararlı yabancı maddeleri ve zehri ortaya çıkardığına inanılır.

* Ağustos ayının değerli taşı peridot ve sardonikstir. Sardoniksin evlilik hayatına mutluluk getirdiğine inanılır.

* Eylül ayının değerli taşı safir ve laciverttaşıdır. Safirin kişiyi büyüden ve kem gözden koruduğuna inanılır.

* Ekim ayının değerli taşı opal ve turmalindir. Diğerlerinin aksine bu iki taşın kötü şans ve zarar getirdiğine inanılır. Opalin doğrudan zihinsel ya da fiziksel zararlı etkileri olduğuna, turmalinin de kişinin kaza geçirme olasığını artırdığına inanılır.

* Kasım ayının değerli taşı topazdır. Sadakati perçinlediğine, dostluk bağlarını sıkılaştırdığına inanılır.

* Aralık ayının değerli taşı firuze (turkuvaz) ve zirkondur. Turkuvazın kişinin sosyal ilişkilerine ve aşk hayatına başarı getirdiğine; zirkonun da kişiyi hastalıklardan ve maddi kayıplardan koruduğuna inanılır.

Bir tek Ekim için kötü şeyler söylemiş. Sanki yeterince çekme kapasitemiz yokmuş gibi...
Bakmayacağım opale falan, sinirimi bozdu.: )))))

Şubat ayının değerli taşı ametisttir. Şiddetli duyguları önlediğine, duygu kontrolü sağladığına inanılır.
Kullanıyorum..

Aragonit taşı dışında fikrim yok ancak bazı taşlar renk olarak dikkat çekiyorlar.

Taşlara genel olarak meraklıyım, birçoğunu da bilirim, birçoğunu da kullanırım. Aslında turkuvaz en az sevdiklerimdendir, severim ama ilk sırada değil. Aslında burç taşımın ametist olduğunu okumuştum ama burada firuze diyor, olsun o da var:d ben hepsini kullanırım, en çok akik, kuvars ve ametist severim:d

IMG_3455.jpeg

Taşlara genel olarak meraklıyım, birçoğunu da bilirim, birçoğunu da kullanırım. Aslında turkuvaz en az sevdiklerimdendir, severim ama ilk sırada değil. Aslında burç taşımın ametist olduğunu okumuştum ama burada firuze diyor, olsun o da var:d ben hepsini kullanırım, en çok akik, kuvars ve ametist severim:d

Ekli dosyayı görüntüle 117205

Her ne kadar başlığı açmış olsam da verinin doğruluğu üzerine bir şey diyemem. Muhtemelen AnaBritannica'dır kaynağı. O kadarını söyleyebilirim.

Her ne kadar başlığı açmış olsam da verinin doğruluğu üzerine bir şey diyemem. Muhtemelen AnaBritannica'dır kaynağı. O kadarını söyleyebilirim.

olsun zaten burç, astroloji konusu da tartışmalı, önemli olan o değil:d Burçlardan da taşlardan da konuşmak eğlenceli^^ önemli olan eğlence:d

Nisan ayının değerli taşı elmas ve necef taşıdır. Elmasın dinginlik verdiğine, huzur getirdiğine inanılır.

ben mi huzur :d

Taş böyle kullanılmaz.
Güneş burcunuza göre taş takmamalısınız.
Haritanızdaki eksik elementi ya da zararlı gezegeni şifalandırmak ya da güçlü bi enerjiye/açıya ivme katmak için için taş kullanılır.
Mesela Yengeç burcusunuzdur.Ay'ınız zararlı konumdadır ve Su elementi haritanızda çok yoğundur, toprak elementi zayıftır.Bu noktada Ay taşı size iyi gelmeyebilir. Daha dengeleyici topraklayan taşa ihtiyacınız vardır.
Diğer önemli bi husus sizden başka hiç kimse temas etmemeli, ettiyse süt ya da toprakla arındırmadan geri takmamalısınız.
Taş bedeninize direkt temas etmeli ya da gümüş gibi iletken
bir maddenin üzerinden temas etmeli.
Bir çok hükümdar kafasına göre değil müneccim vb rehberliğinde kendisine uygun taşı takmıştır.
İnanıyorsanız taşlardaki etkiye, kafanıza göre alıp takmayın zarar da görebilirsiniz.
İşin ilmi yönü bu yönde.

Yeni arkadas kazandirir diyor da ben oyle bisey istemem ki.. insan sevmem.....

üzerimde değil de evde obje olarak kullanmayı severim taşları

Geri