Bülent Ecevit

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
faşizmin terimlerini kullanır, devleti kutsar, lütfedip katliam lanetler...

sana değil duvara karşı konuşmayı tercih ederim. aslında bu konuyu önemsememin, inatla diretmemin nedeni bu yaşa gelmiş adamın kemikleşmiş düşüncelerini değiştirme ihtimali değil, "beyaz türklüğü" daha iyi tanımak içindir. çünkü üzerine gidildikçe beyazlık daha da belirginleşiyor...

beyaz türkler dediğim kişiler biyolojik bir gönderme değildir. kendilerine daha iyi yöneticiler/liderler arayışına girenler, kendilerine sosyal demokrat liberal gibi sıfat takan kişilerdir. düşünceleri standart, yazıları bir gazetenin köşe yazısı niteliğindedir. muhaliflikleri devletin temel taşlarını oynatmaya değil parlatmaya yöneliktir. onları işte bazen katliamlara karşı tavır alırken görürsünüz.ama bu tavırları sadece devletin bekasını güvenceye almak içindir.

ezilenlere tiksintiyle yaklasırlar ama ezen taraftadırlar. ezilenlere en fazla sosyal demokrat bir hoşgörü gösterirler. güncel siyaset üzerinden tepkiler üretip kendilerini tatmin ederler. ama siyasetin güncesini oluşturan sosyolojik, psikolojik temelleriyle kimi onarmak için ilgilenirken kimi hiç ilgi bile duymaz. aslında fanon'un memmi'nin bahsettiği sömürgecilerin aydın kesimidir.

ve asıl siz bu kafayla hiç olmadınız, olmayacaksınız...

sana değil duvara karşı konuşmayı tercih ederim. aslında bu konuyu önemsememin, inatla diretmemin nedeni bu yaşa gelmiş adamın kemikleşmiş düşüncelerini değiştirme ihtimali değil, "beyaz türklüğü" daha iyi tanımak içindir. çünkü üzerine gidildikçe beyazlık daha da belirginleşiyor...

beyaz türkler dediğim kişiler biyolojik bir gönderme değildir. kendilerine daha iyi yöneticiler/liderler arayışına girenler, kendilerine sosyal demokrat liberal gibi sıfat takan kişilerdir. düşünceleri standart, yazıları bir gazetenin köşe yazısı niteliğindedir. muhaliflikleri devletin temel taşlarını oynatmaya değil parlatmaya yöneliktir. onları işte bazen katliamlara karşı tavır alırken görürsünüz.ama bu tavırları sadece devletin bekasını güvenceye almak içindir.

ezilenlere tiksintiyle yaklasırlar ama ezen taraftadırlar. ezilenlere en fazla sosyal demokrat bir hoşgörü gösterirler. güncel siyaset üzerinden tepkiler üretip kendilerini tatmin ederler. ama siyasetin güncesini oluşturan sosyolojik, psikolojik temelleriyle kimi onarmak için ilgilenirken kimi hiç ilgi bile duymaz. aslında fanon'un memmi'nin bahsettiği sömürgecilerin aydın kesimidir.

Bu nasıl bir yazı, haksız olsan bile haklısın diyesim geldi. Cümlelere bak hele ahenkle dans ediyor :D Ne mezunusun merak ettim :)

yorumun fazla çocuksu geldi, bi yeniden oku da ne sorduğuna bak moruk. grevler f tipi cezaevi(aslinda tecrit içinde tecrit) uygulamalarına karşı sol iltisaklı tutsakların protesto amaçlı girdiği eylemlerdi. zaten açlıktan öleceklerdi ehehe ne gerek vardı operasyona mı diyorsun ne anlamadım? kaldı ki operasyon öncesi süreçte tutsakların talepleri bürokrasinin içinde görüşülüyordu. hatta dönemin koalisyon ortağı refah partiside görüşmelerde müzakereci bir tavırdan yanaydı ve maalesef ki ecevit ve arkadaşları operasyon için diretmislerdi ve olan oldu. bunu ben değil bizzat o sürecin aktörlerinden olan ve dönem dönem yerel yönetimlerde chp'den aday olan zülfü bey söylüyor;

bknz; Livaneli'den 'Hayata Dönüş' paylaşımı: Ecevit hükümeti kabul etmedi

sanırım o zamana dek 12 eylül faşist cunta darbesinden sonra türkiye'de en çok insanın aynı zamanda gözaltına alındığı günlere denk düşüyor. tabi sonrasında sağolsun ülke gram gelişim gösteremediği için olacak ki eş zamanda en çok gözaltılara "ergenekon, kck, 15 temmuz" gibi davalar takip etti...

hayata dönüş operasyonu* senin mizacınla yazayım ne kadar ironik **Spam/Adversiting**? konuyu açan arkadaşa takılma ecevit'i amerikaya karşı yerli rambo yapmıs. apo'yu amerika teslim etmedi mi yahu? acaba neyin karşılığında? ya da ne bileyim pkk'ye ateskes ilan ettirmişmiş, yahu pkk 40 yıllık savaşta belki 50 kere ateşkes ilan etmiş, özaldan tut günümüze kadar da aralıklarla bunu yapmış yani, arşiv orada kaynak orada gidip bakılabilir... kaldı ki şu ironik operasyon isimleri bile amerikadan ithal; hayata dönüş operasyonu(36 kiş katledildi, onlarcası kör sakat bırakıldı ya da yakıldı ve sayısız gözaltı) "zeytin dalı operasyonu", "barış pınarı operasyonu" gibi vs... ne kadar hayat dolu, barışsever bir ülke(ve yine **Spam/Adversiting**)

ben bunları yazınca "türklere soykırımcı didi" oluyor sonra, arkadaşlar durun benimde bir fikrim var bknz; tarih!

yani şimdi rasko'nun niyeti ecevit'e özlem mi, yoksa akp'ye karşı ecevit gûzellemesi yapmak mı merak konusu. tamam akp gibi sünepe bir kitle karşısında ecevitci muhalif olduğunuzda kendinizi aydın görüyorsunuz. türban değil şapka takıyorsunuz. ezan değil marş dinliyorsunuz. ama aydınlıgınızın tek kıstası akp. dünyanız şu burjuva milli sınırlarından bile küçük. akp'nin karanlığı karşısında bir ateşböceği bile aydınlığı temsil eder. ancak siz sosyalistlerin, feministlerin, anarşistlerin ve azınlıkların karşısında karanlığı temsil ediyorsunuz. misal ecevitin ya da kıstası biraz daha genişletelim atatürk'ün tüm sorularınıza cevap veriyor oluşu sorularınızın niteliğini gösterir sadece. yeni sorular icat edemiyorsunuz, iktidarlar konusunda karanlığınız hiç kusura bakmayın akp'nin karanlığıyla yarışır düzeyde...
Aralarinda siirtli bir arkadasimin abiside vardi haci. Bowling topu firlatmaktan iceri girmisti.

Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan kadına utanmasalar bülent ecevit sayesinde iş buldu diyecekler hahaha.
duysa Amerika bile bize kıçıyla güler.
Hayırdır bu nasıl bir dil? Tartışacaksan düzgün tartış.Terbiyeni sınırlarında kal. Hadsizlik etmeyin.

Son düzenleme:
Graham Fuller ile Merve Kavakçı'nın arasındaki bağlantıyı bir araştırmanızı tavsiye ederim.Türk siyasetine Abd tarafından Türk siyasetine sokulan kriptolardan birisi.Başörtüsü olayı sadece kamuflaj.O olmasa başka bir nedenle girdirilecekti siyasete.

Ecevit Zamanında Amerikan Vatandaşı olduğu için Vekilliği düşürüldü.K endisi ürdün asıllı Abd vatandaşı ile evliydi. Türkiye vatandaşlığı sonradan kabul edildi diye hatırlıyorum.
FP çatısı altında şaibeli çok insan siyasete sürüldü.M.Kavakçı'da onlardan birisi.Hatta Kavakçı gibi diğer insanlarda hala siyasetin içinde.

Dedesi ise "Gülen özür dilesin tevbe etsin son günlerini Türkiye'de geçirsin" diyen akit gazetesi yazarı.
Merve Kavakçı.
Büyükelçi yapıldı.
Mariam Kavakçı.
Cb danışmanı.
Gülham Kavakçı
Cb danışmanı.
Ravza Kan (Kavakçı)
milletvekili
Erva Kan (Kavakçı)
Ravza Kavakçı
Merve Kavakçı'nın kız kardeşi.
Osman Kan ile evlendi.
Osman Kan (Kavakçı)
Elif Kavakçı.

Hepsi devlet kademesinde önemli yerlere yerleştirildi.
Fetö'nun siyasi ayaklarına inilmemesin nedeni böyle bir kadrolaşma olduğu için.Kavakçılarda onlardan birisi.

hadi mecliste kadına çıkışmasının yarattığı mağduriyeti anladık da, clinton'la olan pozunun mesele edilmesi, tamamen edenlerin hayasızlığından ibaret yahu. 80 yaşına gelmiş bir adamın anlık duruşundan kaynaklanan bir fotoğraf karesini 20 yıldır düşük iq'lu capslere konu edip durdular, ayıptır. o'nun dış politikada yaptığının çeyreğini yapacak adam çıkmadı şu memleketten. bu dediğimi çuval olayında da, rahip olayında da tecrübe ettik. abd tarafından tam ambargo uygulanması ne demek biliyor musun? bugün olsa millet açlıktan birbirini yer. adamlar ambargonun a'sını ağzına alsa %20 fakirleşiyoruz. bize demagog ve mağdur edebiyatında master yapmış lider lazım, ecevit'in eksik yönü oydu.

Dostum mevzu Ecevit’in hakli olmasi degil, Siyasal islamin iktidara giden yolunun taslarini ama bilerek ama bilmeyerek güllerle süslemesidir.

Assagida 1-2 Aktroll yazmis mesela, nasil bir ziihniyetin peyda olmasina onayak oldugunu, ulkenin a.koyacagiz diyen adamlarin catir catir dediklerini yapabilmesinin temelini yaptigi icraatlarla atan adamdir maalesef.

Bu iktidar gider giderde oyle igrenc bir zihniyet yarattiki bunlarin hastalikli beyinlerinin tedavisi uzun surer, maalesef.

bir de parlamento burjuvazinin ahırıdır de, tam olsun. hiçbir şekilde başarıya ulaştırılamamış teorik düşüncelerle, 100 yıllık ezber kalıplarla, dümdüz devlet düşmanlığına endekslenmiş fikir dünyasıyla bin yıl daha uğraşsanız geldiğiniz nokta bu olur.

sen güya solcusun; bu ülkede "sol" düşünceye bir tek kürtlerin mi ihtiyacı var? iç anadoluda, batı anadoluda, kuzeyimizde, güneyimizde, marmara'da sömürülen işçi sınıfımız yok mu? sol dediğin etnisiteye bakar mı? neden solun savunduğu evrensel değerlere dair kelamlarını hiç hatırlamıyoruz da varsa yoksa kürt siyaseti ve türkiye düşmanlığı okuyoruz? benim beyaz türklüğüm senin kürt milliyetçiliğinin yanında prematüre kalır yahu. eleştirdiği şeye bak.

işin en komiği de sen ve senin gibi düşünenleri o kadar iyi gözlemliyorum ki, kaza bela aidiyet hissettiğiniz bir kürt devleti kursanız, düşmanı olduğunuz devlet kavramına kutsiyet atfetmede birbirinizle yarışmaya başlarsınız. basit milliyetçi ataklar geçirip katalonya mastürbasyonu yapman da bu duygudurumunun dışavurumu. bekara karı boşamak kolay misali, aidiyetin yokken devlet boklamak kolay. sizinki o hesap.

@Psinoza söylediklerinin bir kısmına katılmakla beraber bir eleştiri getirmek zorundayım. Bir mağduriyet penceresi aralayıp o aralığın sana müsade ettiği ölçüde gördüklerin üzere bir anlatı inşa ediyorsun. Bu aralığın dışında kalan kısmı da faşizm sözcüsü veya beyaz türklükle itham ediyorsun. Bu yaptığın teorik olarak siyasal islamcıların 20 yıldır sürdürdüğü politikadan pek de farklı değil işin açığı.

İnsanlar devletin karanlık tarafını eleştirirken bunu bir beyaz türk lütfu olarak değil gerçekten rahatsız olduğu için yapıyor. Bu noktaya da ayrıca bir eleştiri getirmemiz gerek. Bu ülkede insanların, bilhassa kendini sol’da konumlayan insanların kendilerini ve söylemlerini kürt hareketine kabul ettirmek gibi dertleri yok, olmamalı da. Ancak aksine kürt hareketinin böyle bir sanrısı var. Neyse, meselenin bu tarafını daha fazla dallandırıp budaklandırmak istemiyorum. Özetle, devletin karanlık yüzü ve zihniyeti sizin dışınızda kalan ve senin beyaz türk grubuna eklemlediğin insanları da rahatsız ediyor. Senin ifade ettiğin tarzda bir yaklaşımı ne yazık ki makul ve akla yatkın bulmuyorum.

Son olarak şununla bitireyim, kürt hareketi, kendi overdose milliyetçiliğini sol ve sosyalizm kisvesiyle kapatmaya çalışmasına hoşgörüyle yaklaşmamızı beklerken Türklerin milliyetçi duygular beslemesine ise nefretle bakıyor. Bunu kırmadan akla yatkın sonuçlara ulaşmamız pek mümkün gözükmüyor.

sosyalist tavır, sizin yazdıklarınız gibi değil. bugün türkiye'de sosyalist hareketler kürt halkının ulusal mücadelesini eleştirileriyle birlikte koşulsuz destekler. akıl veren konumda değildir kesinlikle, pratikleri ancak bir örnek oluşturabilir. bu sebeple sosyalist hareketlerin kadrolarında kürt halkının insanları da vardır. sizin tavrınızın türk milliyetçiliğinin sosyalist versiyonunu oluşturuyor maalesef. ezilen ulus milliyetçiliğini yaratan koşul ezen ulus milliyetçiliğinin varlığıdır. eğer ezilen ulus milliyetçiliğinden rahatsızlık duyuyorsanız kürt halkına akıl vereceğinize ezen ulus milliyetçiliğine karşı mücadele vermeniz gerekir. başkaca yolu yok bunun. bunun yolu da öncelikle ssanırım kürt illerinde ki işgalin karşısında kararlı duruşunuz ve türk milliyetçiliğinin niteliğini durmadan deşifre etmek olacaktır. aksi takdirde siz burada bütün bilgilerinizi sabahtan akşama dökseniz de ezilen ulus milliyetçiliğini yok edemezsiniz. sadece çağdaş egonuzu tatmin etmiş olursunuz.

acaba 30 yıldır düşünen okuyan tartışan bir siz misiniz? üst akıl mısınız? niye kendinize sürekli ''bilinç veren'' konumuna yükseltiyorsunuz? bırakın buna halk karar versin. halk zannettiğiniz kadar aptal değil, ki 40 yıldır devlet terörüne karşı yılmadan mücadele ediyor; kitaptlardan öğreniyor, eylemden öğreniyor, hapse düşüyor, ne kadar ceza aldıysa o kadar yıl okuyor, yazıyor, çıkıyor öğrendiklerini pratikte takrar sınıyor; öğreniyor da öğreniyor yani. ayrıca her zaman haklı olacaksınız diye birşey olmadığını, yanılabileceğinizi, sonuçta sizin de bizim gibi bir insan olduğunuzu hatırlatmak isterim.

burada konuştuğumuz kürt hareketinin temeli de marksist-leninst ilkelerle atılmıştır. fakat sovyetlerin çökmesiyle birlikte yapı olarak zayıflayan birçok sosyalist örgüt esen emperyalist rüzgara dayanamayarak bayraklarından orak çekici sökmüştür. bunlardan biri de kürt hareketidir. yine de kürt hareketi sizin sosyalizme baktığınız gibi bakmıyor, kadrolarında kendisini sosyalist olarak tanımlayan birçok insan mevcuttur. rojava'da denenen model ise sosyalizm olmasa bile sosyalizmden fazlasıyla etkilendiği açıktır. siz kendinizi sosyalizmle aranıza kalın duvarlar döşemiş olabilirsiniz, bu yalnızca sizi bağlar. eğer, bir burjuva değilseniz, sosyalizm aynı zamanda sizin içindir.

bugün kürt sosyalistler de vardır, anarşistler de vardır, feministler de vardır, islamcılar da vardır, milliyetçiler de vardır. hatta sosyalist hareketlerin kadrolarının yarısını yine kürtler oluşturur. yine kürt hareketi içerisinde de kendini sosyalist olarak görenler de vardır. yani bir halk içerisinde sadece bir ben olmadığım gibi bir siz de değilsiniz. zira ben halka akıl verecek bir insan değilim. böyle bir amacım da olamaz. ben halktan bir insanım. eleştiririm, danışırım, özeleştiri veririm, tökezlerim, kalkarım, yürürüm, geri çekilirim, ileri giderim, halktan öğrenirim, mücadele ederim. bugüne dek ben öğrendiklerimin yarısını kitaplardan öğrendiysem yarısını da pratik mücadele içerisinde halkla beraber öğrenmişimdir. lakin benim yaptığım akıl vermek değil, sosyalizm hakkında görüşlerimi bildirmektir. burada size karşı çıkışın sebebi sizin sosyalist oluşunuz değil, bir halkın mücadelesine milliyetçi diyerek çöpe atmanız ve bugün türkiye'nin en direngen karaktere sahip bir halka dışarıdan akıl hocalığına soyunmanızdan dolayıdır. üslubunuz sizi ele veriyor. ''biz size yıllardır anlatıyoruz, bizi anlamıyorsunuz ya da bin yıl geçse bu kafayla bir şey olamacaksınız"' demek sizi en fazla komik hale düşürür. ve bu üslubunuzla neden ciddiye alayım ki?

ayrıca türk halkı ile kürt halkının dinamikleri ile ulusal bakışları birbirinden farklıdır. türkler bu topraklarda başka bir ulusun sömürgesi altında yaşamadı hiç. 1. paylaşım savaşı ardından osmanlı'nın topraklarını kaybetmesinden dolayı girilen ''kurtuluş savaşı'' sonrası döneminin kapitalist konseptine uygun tepeden inmeci bir şekilde bir cumhuriyet kurup milliyetçiliği sistemli hale getirdiler. ve varlığını türk olmayanların üzerinde asimilasyoncu, sömürgeci ve katliamcı karakteriyle varetti. kürt ulusunun durumu ise geçmişteki türklerin durumuyla aynı değildir. bugün kürt halkı patronun zulmünden önce türk milliyetçisinin zulmünü görüyor. evinin kapısına ''ya türksün ya da itaat edeceksin'' yazılamasını okuduğunda onun için ulusal sömürgeciliğe karşı duruş öncelik haline gelmesi gayet tabiidir. buna rağmen kürt halkı ilkel bir milliyetçilik yerine diğer ulusları, mezhepleri ve ötekileri kapsayan bir mücadele yürütmektedir. ezilen ulus olmasından dolayı da ilerici dinamikleri her zaman vardır. yani sizin dikkat çekmek istediğiniz ''sol, türk milliyetçiliğinden çok çekti, solu bitirdi, kürt milliyetçiliğinin tesiri altında da bi işe yaramayacak zarardan başka'' demenizin pek geçerliliği yok. çünkü bugün kürt hareketi zaten birçok sosyalist hareketin desteğiyle birlikte hareket ediyor. doğal bir bağları var. elbette katalonya'nın, farc gerillalarının desteği beni onure edecek, neden etmesin ki? bugün kürt hareketine en keskin eleştirileri getiren cephe bile kürt halkının mücadelesine özellikle devletin zulmünün arttığı dönemlerde fiili destek sunuyor ve kürd ulusunun mücadelesini meşru görüyor. siz türkiye solu için bitti, yok oldu diyebilirsiniz ama ben yine sizin gibi düşünmüyorum. bugün türkiye'de sol, eksiğiyle fazlasıyla, güçleriyle, zayıflıklarıyla beraber mücadelesine devam etmektedir. zaten bu yüzden hapisaneler tıklım tıklım doludur, zaten bu yüzden yeni hapisaneler kuruluyordur, zaten bu yüzden devrimcilerin yoğun bulunduğu il ve ilçelerde sürekli baskılar gündemdedir, zaten bu yüzden sürekli devrimcilerin ölüm haberlerini almaktayız. yani demem o ki, sizin bitti dediğiniz sol'u devlet epey ciddiye alıyor ve tüm gücüyle sol'u yoketmeye çalışıyor. ne var ki bitiremiyor, zaten bu ülkede bitirmesinin de mümkünatı yok, sadece zayıflatır. ama hiçbir hareket düz bir çizgide ilerlemez; bazen düşüştedir bazen de yükselişte. sonuç olarak sizin görüşleriniz ve dahası üslubunuz klasik türk milliyetçiliğinden tam anlamıyla arınamamış aydın görüşlerden ve üstenci dilinizden dolayı dikkate alınabilecek düzeyde değil. ülke de bir çok cephe var, alan var. bana bilip bilmeden neden türk halkının işcisiyle, köylüsüyle dayanışmıyorsun diyene kadar tutuklanmayı veyahut öldürülmeyi göze alıyorsan buyur türk halkının yoksul sınıfı için mücadeleni ver. kim tutuyor ki seni? ben elimden gelen her şeyi yapabilecek cesareti zaten gösteriyorum. yazdıklarım sadece okuduklarımdan ibaret değil... kısmen eleştirilerinizi de kabul ediyorum, konuları kasti olarak sabote ettiğimide inkar etmiyorum ama huzursuzluk vermek hoşuma gidiyor...

D-OKLygW4AE40na.jpg

Bu deliganlı deyo ki; faşist dinciler ile faşist ırkçılar arasında seçim yapmam. Benim annadığım budur. Eyi de guzum, ne yapıverem ben sene? Ülke mi guruverem? Benim de senden çoh bi söz hakkım yoh ki idarede. He guzum. Baba oğluna bağışlamaz bunu. Ülke savaşsız torpak verü mü heç. Dünyanın niresinde görülmüş?

Birbirimizi anlamamız için hizaya gelmek lazım. Kürtler sanki homojen mi? La İslamcı Kürt, milliyetçi bir Türk'ü geçen sokakta PKK li olmakla suçladı. Sonra da bacıma küfür ettiler diye veryansın etti.

Bu nasıl bir simülasyon @Psinoza

@climax hocam bırak şimdi Ecevit beyi ya, sevişirken dinlenecek şarkılar konusuna geçelim..

Canım benim. En gısa şarkı 3 dakika. Benim seksim bir dakika onbeş saniye.

Nasıl şarkı dinleyebilirim ha söyle bana
Bu konuda görüşelim sayın hocam, rahmetlinin konusunu baltalama yapmayım ben :) sonra ulaşacağım sana.. seni bulurum doktor!

Sosyalizm öldü arkadaşlar. Sizin daha haberiniz yok ama baya da oluyor. Sovyetler Birliğinin çöküşü ile birlikte geriye bir tek Sosyal Demokratlar kaldı. Onlar da Kapitalizmin bir Rehabilitasyon mekanizması haline dönüştü. Ezilenlerin bir umut kaynağı oluyorlar ama onun ötesine de gitmiyor etkinlikleri.

"Yukarıda yazdıklarım Batı Dünyası için geçerli."
Türkiye'yi ben de çözebilmiş değilim. Bizde bazı işler ters işler.
Bizde ezilenlerin umudu sağ partiler, Sermayenin gönlünde sol partiler var. Bunun nedeni belkide bizim Hristiyan olmadığımızdan ama yine de batı'yı örnek aldığımızdan kaynaklı. Batı medeniyeti Hristiyanlık üzerine kurulu. Batı'da Din karşıtlığı da yine Hristiyanlık üzerine kurulu.

Bizimkisi de kısa etek giyip, İmam nikâhı kıydırmak. Demokarisimiz de yine bu nedenle tam bir Demokrasi değil.

şu ülkede ezelden beri
1- siyasal islamcıların
2- mikro milliyetçi faşist kürtlerin
3- beşiktaşlıların

mağduriyeti bi bitmedi gitti.

Türkiye siyasi tarihinde “sol popülizm” kavramını ete kemiğe büründüren siyasi lider. Dönemin siyasi atmosferi ele alınmadan(TİP’in yükselişi, Sovyetler Birliği’nin tüm dünyada estirmesi, 15-16 Haziran olayları vs) yapılan yorumlar bir yerde eksik kalıyor. Uygun vakit burada eklemeler yapacağım

Geri