Bülent Ecevit

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
bugün 15. ölüm yıl dönümü olan, türk siyasetinin en önemli şahsiyetlerinden biri. biraz taraflı gözle bakacak olursak kurucu liderlerden sonra en önemlisi.

50 yılı aşan siyasi kariyerinde büyük işlere imza atmıştır. her daim halk adamı olmuştur. hayalperest değildir. devlet adamının sözlük karşılığıdır. abd'nin açık tehdidine rağmen kıbrıs'a çıkarma yaparak kendilerine koca bir s*ktir çekmiştir. sonrasında gelen ambargoya cevaben ülkedeki bütün abd üslerinin kapatılmasına önayak olarak ikinci bir s*ktir daha çekmiştir. bütün tehditlere rağmen üsleri açmamıştır. abd'ye bunu yapabilen tek liderdir. (rahip brunson?)

düzenli işleyen bir işçi sigorta sistemi kendisi sayesinde var olmuştur. işçi dostudur. 90'ların kaosundan sonra başbakanlık yaptığı 99-02 yılları arasında hizbullahın ölüm evlerini yok etmiş, pkk'ya ateşkes ilan ettirmiş, apo alçağını kıskıvrak yakalatmıştır. şehit sayısını senede 2-3'lere düşürmüştür.

talihsizlik odur ki 80 darbesinden sonra sivil siyasete geçme çabaları ve 90'ların kaotik ortamı derken zaten yokları oynayan ülke ekonomisi, sanayi bölgelerimizi etkileyen 99 depremiyle birlikte iyice kötüleşmiş, vatandaş cezayı ecevit'e kesmiştir. tüm bu zorlukların yaşandığı dönemde bile ardılları gibi devletin malını özelleştirme adı altında peşkeş çekmemiştir.

huzur içinde yatsın, saygıyla anıyorum.

10 parmağında 10 marifet ; gazeteci, siyasetçi, şair, yazar. çalışma ve sosyal güvenlik bakanı, devlet bakanı, başbakan yardımcısı ve Türkiye başbakanı.
tam bi dava adamı; halkın adamı. püri pak, çalmadı çırpmadı... saygılarla karaoğlan.

ormanın kuytusunda vurulan geyik
hayvanlar acınla suskun
dallar yasınla eğik
boynuzlarında çizgilerinde gözlerinde
avcının söndüremediği iyilik

Ingilizcesi cok iyiydi. O dönem tüm siyasetciler iyi ingilizce konuşurmuş. Demirel falan, hatta çillerin ingilizceside baya iyiymiş.
Yaman adamdın karaoğlan.

sanırım bu benim kaderim...

konu ecevit'in kibarlıgı ve gelmiş geçmiş en iyi türk siyasetçilerinden biri olduğu iddiasına dairdir. kendisinin gerçekten kibar olduğu ama kibar katillerden olduğunu zira bunu 19 aralık katliamıyla tescillediğini söyleyebiliriz. bizzat elinden kan damlamasa bile o mezbahane de ırgat kullandı.

Son düzenleme:
sanırım bu benim kaderim...

konu ecevit'in kibarlıgı ve gelmiş geçmiş en iyi türk siyasetçilerinden biri olduğu iddiasına dairdir. kendisinin gerçekten kibar olduğu ama kibar katillerden olduğunu zira bunu 19 aralık katliamıyla tescillediğini söyleyebiliriz. bizzat elinden kan damlamasa bile o mebahane de ırgat kullandı.
Hayata donus operasyonumu haci? Zaten grevden oturu hayatlarini kaybetmeyeceklermiydi? Ben mi yanlis hatirliyorum. Hatta grup yorum sarkisinida hatirliyorum.

çocukluğuma denk geldiği için genelde kendisini olacak o kadardaki skeç tiplemeleriyle hatırlarım.......

Fikret Kızılok'un bestesini yaptığı bach sonatı en beğendiğim şiiridir.Mekanı cennet olsun.

" Kavuşsa da seslerimiz birbirine
Biz kavuşamayız"

Yaşlandığında paranoyak olmuştu. Neredeyse her şey yasaklandı. Savcılıktan temiz belgesi almadan umumi tuvalete bile giremez olduk. O belge de sade 3 ay geçerliydi. Bir düzine kopyalattım ve Noter'de doğrulattım, bir sürü para ödedim ve çoğu çöpe gitti. Tekrar yenisini çıkartmam gerekti.

kötü mü bilirdin ecevit'i?
Adam meclis kürsüsünde bu kadini burdan alin dedi, 20 yildir cekiyoruz bu adamlari. Bu sozun ve davranisin korkunc etkisi vardi emin ol.

Ecevit’in sahsiyla bir problemim yok, onurlu bir adam olabilir, hirsiz olmayabilir. Bazi hatalarinin bedelini bu halk cok agir odedi.

Clinton’a verdigi pozda cabasi. Bu ulkede eger herkesin 1 oyu varsa, halka ragmen siyaset yapamiyorsunuz, maalesef.

Son dönem siyasetten çekilmesini bilecekti. Bir halk kahramanıydı, öyle hatırlanmalıydı.

Adam meclis kürsüsünde bu kadini burdan alin dedi, 20 yildir cekiyoruz bu adamlari. Bu sozun ve davranisin korkunc etkisi vardi emin ol.

Ecevit’in sahsiyla bir problemim yok, onurlu bir adam olabilir, hirsiz olmayabilir. Bazi hatalarinin bedelini bu halk cok agir odedi.

Clinton’a verdigi pozda cabasi. Bu ulkede eger herkesin 1 oyu varsa, halka ragmen siyaset yapamiyorsunuz, maalesef.
hadi mecliste kadına çıkışmasının yarattığı mağduriyeti anladık da, clinton'la olan pozunun mesele edilmesi, tamamen edenlerin hayasızlığından ibaret yahu. 80 yaşına gelmiş bir adamın anlık duruşundan kaynaklanan bir fotoğraf karesini 20 yıldır düşük iq'lu capslere konu edip durdular, ayıptır. o'nun dış politikada yaptığının çeyreğini yapacak adam çıkmadı şu memleketten. bu dediğimi çuval olayında da, rahip olayında da tecrübe ettik. abd tarafından tam ambargo uygulanması ne demek biliyor musun? bugün olsa millet açlıktan birbirini yer. adamlar ambargonun a'sını ağzına alsa %20 fakirleşiyoruz. bize demagog ve mağdur edebiyatında master yapmış lider lazım, ecevit'in eksik yönü oydu.

Hayata donus operasyonumu haci? Zaten grevden oturu hayatlarini kaybetmeyeceklermiydi? Ben mi yanlis hatirliyorum. Hatta grup yorum sarkisinida hatirliyorum.

yorumun fazla çocuksu geldi, bi yeniden oku da ne sorduğuna bak moruk. grevler f tipi cezaevi(aslinda tecrit içinde tecrit) uygulamalarına karşı sol iltisaklı tutsakların protesto amaçlı girdiği eylemlerdi. zaten açlıktan öleceklerdi ehehe ne gerek vardı operasyona mı diyorsun ne anlamadım? kaldı ki operasyon öncesi süreçte tutsakların talepleri bürokrasinin içinde görüşülüyordu. hatta dönemin koalisyon ortağı refah partiside görüşmelerde müzakereci bir tavırdan yanaydı ve maalesef ki ecevit ve arkadaşları operasyon için diretmislerdi ve olan oldu. bunu ben değil bizzat o sürecin aktörlerinden olan ve dönem dönem yerel yönetimlerde chp'den aday olan zülfü bey söylüyor;

bknz; Livaneli'den 'Hayata Dönüş' paylaşımı: Ecevit hükümeti kabul etmedi

sanırım o zamana dek 12 eylül faşist cunta darbesinden sonra türkiye'de en çok insanın aynı zamanda gözaltına alındığı günlere denk düşüyor. tabi sonrasında sağolsun ülke gram gelişim gösteremediği için olacak ki eş zamanda en çok gözaltılara "ergenekon, kck, 15 temmuz" gibi davalar takip etti...

hayata dönüş operasyonu* senin mizacınla yazayım ne kadar ironik **Spam/Adversiting**? konuyu açan arkadaşa takılma ecevit'i amerikaya karşı yerli rambo yapmıs. apo'yu amerika teslim etmedi mi yahu? acaba neyin karşılığında? ya da ne bileyim pkk'ye ateskes ilan ettirmişmiş, yahu pkk 40 yıllık savaşta belki 50 kere ateşkes ilan etmiş, özaldan tut günümüze kadar da aralıklarla bunu yapmış yani, arşiv orada kaynak orada gidip bakılabilir... kaldı ki şu ironik operasyon isimleri bile amerikadan ithal; hayata dönüş operasyonu(36 kiş katledildi, onlarcası kör sakat bırakıldı ya da yakıldı ve sayısız gözaltı) "zeytin dalı operasyonu", "barış pınarı operasyonu" gibi vs... ne kadar hayat dolu, barışsever bir ülke(ve yine **Spam/Adversiting**)

ben bunları yazınca "türklere soykırımcı didi" oluyor sonra, arkadaşlar durun benimde bir fikrim var bknz; tarih!

yani şimdi rasko'nun niyeti ecevit'e özlem mi, yoksa akp'ye karşı ecevit gûzellemesi yapmak mı merak konusu. tamam akp gibi sünepe bir kitle karşısında ecevitci muhalif olduğunuzda kendinizi aydın görüyorsunuz. türban değil şapka takıyorsunuz. ezan değil marş dinliyorsunuz. ama aydınlıgınızın tek kıstası akp. dünyanız şu burjuva milli sınırlarından bile küçük. akp'nin karanlığı karşısında bir ateşböceği bile aydınlığı temsil eder. ancak siz sosyalistlerin, feministlerin, anarşistlerin ve azınlıkların karşısında karanlığı temsil ediyorsunuz. misal ecevitin ya da kıstası biraz daha genişletelim atatürk'ün tüm sorularınıza cevap veriyor oluşu sorularınızın niteliğini gösterir sadece. yeni sorular icat edemiyorsunuz, iktidarlar konusunda karanlığınız hiç kusura bakmayın akp'nin karanlığıyla yarışır düzeyde...

Bu ülkede çok karakutu insan var. Bunlardan biriside Merve Kavakçı.
Bu kadın başörtüsü mağduriyetini kullanarak hem kendi hemde yedi sülalesi kaymağını yedi. Baş örtüsü olayı tamamen siyasi propaganda idi.
Bu bir tezgahtı.

Dişi Lawrence gibi birşeydi :)

Diğer konular tartışılabilir konuşulabilir fakat Merve Kavakçı'nın olayının planı bir algı operasyonu olduğunu düşünüyorum.

Allah Rahmet Eylesin diğerleri gibi ülkeyi kendi üzerine geçirmedi.

Son düzenleme:
Lütfen bu kadına haddini bildirin diyen birisine asla hak veremem. Ne olursa olsun bir kadına böyle bir ifade kullanmak çok ayıp.

Namuslu ve hak yemeyen bir adam olarak duydum hep o konuda severim o ayrı. Keşke herkes böyle olsa.

ahahah akbabalar gibi hemen üşüştünüz konuya...

erdoğan'ın son yirmi yılda sadece kadınları hedef alan sözleri ve yarattığı mağduriyetler ecevit'i melek yapar, geçiniz...

ayrıca kavakçı ailesi yatıp kalkıp dua ediyordur şuan ecevit'e hem nam, hem para sahibiler. mağduriyet ekmeğinin en ballı kaymaklısını yediler. ecevit buradan hedef alınacak biri değil artık.

yorumun fazla çocuksu geldi, bi yeniden oku da ne sorduğuna bak moruk. grevler f tipi cezaevi(aslinda tecrit içinde tecrit) uygulamalarına karşı sol iltisaklı tutsakların protesto amaçlı girdiği eylemlerdi. zaten açlıktan öleceklerdi ehehe ne gerek vardı operasyona mı diyorsun ne anlamadım? kaldı ki operasyon öncesi süreçte tutsakların talepleri bürokrasinin içinde görüşülüyordu. hatta dönemin koalisyon ortağı refah partiside görüşmelerde müzakereci bir tavırdan yanaydı ve maalesef ki ecevit ve arkadaşları operasyon için diretmislerdi ve olan oldu. bunu ben değil bizzat o sürecin aktörlerinden olan ve dönem dönem yerel yönetimlerde chp'den aday olan zülfü bey söylüyor;

bknz; Livaneli'den 'Hayata Dönüş' paylaşımı: Ecevit hükümeti kabul etmedi

sanırım o zamana dek 12 eylül faşist cunta darbesinden sonra türkiye'de en çok insanın aynı zamanda gözaltına alındığı günlere denk düşüyor. tabi sonrasında sağolsun ülke gram gelişim gösteremediği için olacak ki eş zamanda en çok gözaltılara "ergenekon, kck, 15 temmuz" gibi davalar takip etti...

hayata dönüş operasyonu* senin mizacınla yazayım ne kadar ironik **Spam/Adversiting**? konuyu açan arkadaşa takılma ecevit'i amerikaya karşı yerli rambo yapmıs. apo'yu amerika teslim etmedi mi yahu? acaba neyin karşılığında? ya da ne bileyim pkk'ye ateskes ilan ettirmişmiş, yahu pkk 40 yıllık savaşta belki 50 kere ateşkes ilan etmiş, özaldan tut günümüze kadar da aralıklarla bunu yapmış yani, arşiv orada kaynak orada gidip bakılabilir... kaldı ki şu ironik operasyon isimleri bile amerikadan ithal; hayata dönüş operasyonu(36 kiş katledildi, onlarcası kör sakat bırakıldı ya da yakıldı ve sayısız gözaltı) "zeytin dalı operasyonu", "barış pınarı operasyonu" gibi vs... ne kadar hayat dolu, barışsever bir ülke(ve yine **Spam/Adversiting**)

ben bunları yazınca "türklere soykırımcı didi" oluyor sonra, arkadaşlar durun benimde bir fikrim var bknz; tarih!

yani şimdi rasko'nun niyeti ecevit'e özlem mi, yoksa akp'ye karşı ecevit gûzellemesi yapmak mı merak konusu. tamam akp gibi sünepe bir kitle karşısında ecevitci muhalif olduğunuzda kendinizi aydın görüyorsunuz. türban değil şapka takıyorsunuz. ezan değil marş dinliyorsunuz. ama aydınlıgınızın tek kıstası akp. dünyanız şu burjuva milli sınırlarından bile küçük. akp'nin karanlığı karşısında bir ateşböceği bile aydınlığı temsil eder. ancak siz sosyalistlerin, feministlerin, anarşistlerin ve azınlıkların karşısında karanlığı temsil ediyorsunuz. misal ecevitin ya da kıstası biraz daha genişletelim atatürk'ün tüm sorularınıza cevap veriyor oluşu sorularınızın niteliğini gösterir sadece. yeni sorular icat edemiyorsunuz, iktidarlar konusunda karanlığınız hiç kusura bakmayın akp'nin karanlığıyla yarışır düzeyde...
sol iltisaklı tutsaklar mı? adamlar düpedüz dhkp-c'li ve terörden hüküm giymiş mahkumlar. yumuşak kelimeler tercih edince açıkça beyan edip eyleme döktükleri devlet düşmanlığının üstü mü örtülüyor? hangi devlet, hangi rejim mevcut düzene karşı terörize olmuş insanları hapsetmiyor? bana dünya üzerinde var olmuş komünist rejimler dahil bir tane örnek verebilir misin bu konuda? sol siyasetin hangi fraksiyonunu desteklediğini pek anlayamadım; lenin'in, stalin'in, che veya castro'nun, güney amerika'da var olagelmiş herhangi bir sol rejimin, rejim muhaliflerine yaptıklarını tarih yazmıyor mu? pkk içinde bile yaşanan fikir ayrılıklarından ötürü yapılan toplu infazları bilmiyor muyuz? sivil katliamlarını bilmiyor muyuz? insan hayatı devlet müdahale edince mi bu kadar kıymete biniyor?

bu adamlar hapis yattıkları cezaevlerinde bile örgüt tipi hücre yapılanmasını devam ettirmiş ve kendi davaları uğruna diğer mahkumları "açlık grevi"ne itip terörize olmaya zorlamış, bunlara müdahale edilmesi mi yanlış? yoksa senin tartıştığın şey müdahalenin sertliği mi? eğer ikincisiyse katılmamak elde değil zaten. uludere'de kaçakçı oldukları gerekçesiyle bombalanan çoluk çocuk ne kadar insan varsa, bunlar için yapılan katliamdır dedik zaten, senden mi öğreneceğiz devlet millet kavramlarını? inanılmaz tilt oluyorum bu politik bilinç ağızlarına. onca siyasi mesaj yazıyorum, sosyalistlere, feministlere ya da azınlıklara karşı argüman geliştirdiğim bir tane mesajımı çıkar da görelim?

sizin kafa yapınıza göre bir insan solcu olacaksa alenen türk devleti düşmanı olacak ve solculuk adı altında kürt milliyetçiliği yapacak, var mı öyle dava?

abd apo'yu öyle veriyordu da, öncekiler neden alamadı? ya da bugün fetö puştunu neden vermiyor? velev ki ecevit'in hatalar silsilesi var, bu mevzu, adamın bu ülkede abd'ye karşı kendi çıkarlarını en güçlü savunabilmiş lider olduğu gerçeği değiştiriyor mu? yerli rambo diye sulandırmakla çoluk çocuk muhabbeti yapmaktan başka elde ettiğin şey ne? azıcık mantığını topla.

sen bu kafa yapısıyla en fazla katalonya "kürdistan'ı tanıyorum" dediğinde adamların bayrağını profiline koyarsın, fazlası olmaz. etnik bölücülükle solculuk yapılamayacağını anlamanız için daha kaç 40 sene geçmesi gerekecek kim bilir.

Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan kadına utanmasalar bülent ecevit sayesinde iş buldu diyecekler hahaha.
duysa Amerika bile bize kıçıyla güler.

Geri