Bulaşıkları Makineye Koymadan Önce Sudan Geçirmeyin! Neden Mi?

Konu sahibi son olarak 1285 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çünkü deterjanın daha az etkili olmasına sebep oluyorsunuz

MDB7760AWS1.jpg

Bulaşık deterjanları kirli tabaklardaki yemek kalıntılarına yapışarak görevini yapıyor. Eğer deterjan yapışıp temizleyecek bir şey bulamazsa işini de yapamaz. Bu da sadece yıkama programının daha az verimli olmasına sebep olmakla kalmaz, ayrıca deterjanı da ziyan etmenize sebep olur.

Çünkü bulaşık makinesinin kafasını karıştırıyorsunuz

e6cb0ac1bb7e81af68d26651a9ea9300--dishwasher-cleaning-tips-clean-a-dishwasher.jpg

Son model bulaşık makinelerinde ne kadar su kullanmaya ihtiyaç olduğunu ve bulaşıkların ne kadar yıkanması gerektiğini algılayan sensörler var. Eğer siz bulaşıkları önceden sudan geçirmişseniz sensörlere tabağın temiz olduğu algısı gönderirsiniz. Bunun sonucunda makineniz de bulaşıkları daha hafif bir yıkamadan geçirecektir. Dolayısıyla bulaşıkları makineden çıkardığınızda tam temizlenmiş olmadıkları fark edebilirsiniz. Bu da önceden yıkanan bulaşıkların makinede daha çok temizlendiği efsanesini çürütüyor.

Su ve zaman israfı

DD2tEu1VYAAdABf.jpg

Bulaşık makineleri enerji ve su tasarrufu sağlamasıyla göz bebeğimiz olan ev aletlerinden. Siz bir de öncesinden musluk suyunu onları temizlemek için harcayarak aslında hem su ve zaman israfı yapıyor, hem de bulaşık makinesinin yapacağı işi üstlenmiş oluyorsunuz.

bulasik-yikayan-kiza-sulanmak_593976.jpg

En kuvvetli sakinleştirici... makineye bırakmam

Makinaya kolaylık yapıyorum sanıyordum bende:sırıt:
Bazen temiz olmuyor ama ona netcez :T:

O sonda ki karikatürle de güzel bi mesaj vermişsin yine.
Bayılıyorum senin konularına.
Mesela bu konu. Ben hayatımda bulaşık mı yıkamışım.Ama yine de girdim konuya farklı bir şeyler kesin vardır diye ve yanılmadım :)

Bende direkt makinanın içine koyanlardanım zaten ayda bir kere filtreyi temizlemek yeterli ben durulama yapıcaksam makinayı neden aldım..

Ayrıca karikatür ne hoşmuş he arkadan sarılıp romantiklik yapmak.. .p

Ben makineye dizmeden önce sadece şöyle bir üstten sudan geçiriyorum ki kurumasın, kuruyunca çıkmıyor.. :T:

Bu konuyu anneme göstermem lazım işte biliyodum benim yöntemin doğru olduğunu :p

Bende önce suya tutuyordum
Daha temiz olacaklarını sanıyordum
Herkes gibi bende yanılmışım demekki

Bilseydim kafa karışıklığı yarattığımı yapar mıydım hiç :)
Bu günden tezi yok kirli bulaşıkları koyacağım ama bu seferde kafası bozulursa diye korkuyorum :)

Olum.

:gamer:

Ulan. :aeg: Bu mantığa göre çamaşır makinesine de çamaşırları elde çitileyip mi koyuyorsunuz siz?

Makinenin işi bılaşıh yıkamak zaten neden sudan filan geçireceğim boş boşuna, insan hayret ediyor.

iyide cok yağlı oldu mu yıkamıyor ki sonra eline al bezi bir daha yıka bir de makineye bir tekme at yamulsun.

ben bulaşık makinesi kullanmayı bile yeni öğrendim, bu bilgi bana fazla

Ben de sudan geciriyorum fekat bi havlu pecete ile fazlaliklari siyirmak doğru olan.

Makinaya kolaylık yapıyorum sanıyordum bende:sırıt:
Bazen temiz olmuyor ama ona netcez :T:

o temz olmynlr genllkle dip tutmsı yanık ya da ağr yağ leklri, bide bunlr kurrsa ztn çkmaz. onn içn yemktn snra ağır lekli olnlrı lavboya koy, illaki myve fln bşy yıkrsnz o arada lekelr ıslnr snra maknya koyr çalştrrsn. yanklrı da mcbur temzlicksn =))

Ne kadar kolay kanıyorsunuz herşeye. Bu saçma sapan bir viral. Yok kafası karisiyormus yok yapismiyormus! Aklınız yok mu sizin. Ağır kirli olarak makinaya bulaşık atarsanız yag ve protein atıkları makinanizin giderini tikayacaktir. Tıpkı damarların kolesterol ile yağ bağlaması gibi. Evet, bazı hanımlar çok fazla temizleyip makinaya diziyor. Buna gerek yok. Bu gereksiz zaman ve su kaybı. ama makinanın kafasının karisacagi bişey yok. Kaldı ki dikkat ederseniz programlar var makinada. Tencereyi uzun bardağı kısa yıkıyor. Eğer kirli olan makbul olsa yağlı tencereyi yirmi derecede beş dakikada yıkar verirdi eline. Görece daha temiz bardaklar için ise (sözde deterjan yapisamadigi için) saatlerini harcardi.

Tabaklarinizi yikamayin, ekmekle guzelce siyirin xd

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri