Bugünün Gençleri Neyin Kurbanı?

Konu sahibi son olarak 584 gün önce görüldü
Biz imkansızlığın kurbanlarıyız bence.Sınav sistemi, rekabet, teknoloji, ekonomi bizi kısıtlıyor.Hayallerimiz hep yarım kalıyor. Sonrasında ya sıradanlaşıyor, durağanlaşıyoruz ya da çığırından çıkıp her şeyi berbat ediyoruz.Yaş grupları arasında az önemsenen bi grup.Ahlaki zeminin kayganlaştığı, değerlerin zedelendiği bir dönemin de kurbanıyız.Belki sadece onlar sağlam olsa diğer maddelerin üstesinden daha kolay gelebiliriz.(Olaya genel bi bakış sağlamak istedim)

AKP hükümetinde doğmanın. 20 senedir musallat oldular ülkenin başına , çocukların geleceğini hayallerini çaldılar.

bu ülkede gençler
hep siyasetin kurbanı
olmuşlardır

Çocukluğumda bir fakir komşumuz vardı. Bu ailenin çocukları şimdi birer şirket sahibi oldular. Onlar çünkü hep başarmak için çalıştı. Günümüz gençlerinin motivasyon eksikliği var. Her istedikleri anında önünde.

Üniversitesi bitmiş ( çoğu avrupada kriter bile olamayacak lise düzeyinde) hemen ülkede iş yok deyip en az 7 bin lira iş bekleyen cahillik.

Üniversitesi bitmiş ( çoğu avrupada kriter bile olamayacak lise düzeyinde) hemen ülkede iş yok deyip en az 7 bin lira iş bekleyen cahillik.
Şey iş var ama iş verenler genel de çalışma saatleri, maaş ve bir takım özgürlükleri kısıtlıyor. Piyasada iş var ama iş verenler çok iş az maaliyet az hak talebi istemelerini söylüyor çalışanlarına. Çok işe girip çıktım bulunduğum garnizonda böyle.
He bir de siyasi kimliğine göre iş verenler falanlar filanlar var.
Sen ne iş yapıyon dayı?
7 yil universite oku ama karanlik yollar ile sicrama yapmis is verenin modern kölesi ol :d
Olsun mu?

Şey iş var ama iş verenler genel de çalışma saatleri, maaş ve bir takım özgürlükleri kısıtlıyor. Piyasada iş var ama iş verenler çok iş az maaliyet az hak talebi istemelerini söylüyor çalışanlarına. Çok işe girip çıktım bulunduğum garnizonda böyle.
He bir de siyasi kimliğine göre iş verenler falanlar filanlar var.
Sen ne iş yapıyon dayı?
7 yil universite oku ama karanlik yollar ile sicrama yapmis is verenin modern kölesi ol :d
Olsun mu?
İyi üniversitelerin gerçekten sağlam bölümlerinde okuyanlar zaten genelde ya Türkiye de çok iyi yerde ya da yurtdışında mühendislik vs yapan kişiler. Benim bir arakdaşım var mesela Boğaziçinde Bilgisayar Mühendisliği okudu.Şu an amerikada amazonda çalışıyor. Benim dediğim sıradan bir ünide okuyup yüksek beklentiye girmek.

ev arkadaşım yakın zamanda mgk memurluğu için ankara'ya mülakata gitti. sordukları soruların bazıları şöyle.
'gezi hakkında ne düşünüyorsunuz?'
'ayasofya hakkındaki düşünceleriniz nedir?'
mülakatın sonunda 'hayatta başarılar' denmiş.
sizce neyin kurbanı gençler?

ev arkadaşım yakın zamanda mgk memurluğu için ankara'ya mülakata gitti. sordukları soruların bazıları şöyle.
'gezi hakkında ne düşünüyorsunuz?'
'ayasofya hakkındaki düşünceleriniz nedir?'
mülakatın sonunda 'hayatta başarılar' denmiş.
sizce neyin kurbanı gençler?
Şehvet kurbanı?

Bir gün böyle bir mülakata girersem her soruya Dombıra - RTE Edition ile cevap vereceğim.

+ Gezi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
- Ezilenlerin gür sesidir o

Suskun dünyanın hür sesidir o
Göründüğü gibi olan,
gücünü milletten alan,
Recep Tayyip Erdoğan,
Göründüğü gibi olan,
gücünü milletten alan,
Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan,

Recep Tayyip Erdoğan,

+ Ayasofya Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
- Oldu her zaman sözünün eri

Çıktığı yoldan dönmedi geri
Kararlıdır davasında,
anaların duasında
Recep Tayyip Erdoğan,
Kararlıdır davasında,
anaların duasında
Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan,

Recep Tayyip Erdoğan,

Bu cevaplardan sonra sıkıyorsa o kadroyu vermesinler.....

Geri