Bugün Fetoyla mücadeleyi haklı bulanlar, yıllar önce aynı mücadeleyi Atatürk yaptığında neden din dü

Konu sahibi son olarak 1672 gün önce görüldü
https://www.google.com.tr/amp/s/tey...igi-iddia-edilen-sozler-nasil-dogrulanir/amp/

Tbmm’den verdigin kaynak resmi evrak degil. CHP’li bir milletvekilinin iddasi. Hicbir resmi belgede bu sozu soyledigine dair kanit yok, hos gerekte yok.

Tarihci Taha Akyol’da arastirmis hicbir evrak bulamamis.

https://www.google.com.tr/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/yazarlar/taha-akyol/ataturkun-sozleri-40225028

Tekke ve zaviyeleri kapatmasi zaten bize gerekli fikri veriyor. Tehlikeyi gormus ve onlem almis.
X bu belge hakkında görüşlerin Bunlar ise ve doğru ise seni takdir ediyorum Ayrıca söylemek istediklerimi Sanırım sen iyi anladın sanırım Evil arkadaşta gayet iyi anlamıştır

Detaylı olarak eve geçince yazı yazacağım bu konuya.

Panasonic GD55 cihazımdan mobil olarak gönderildi

Evet, yaptığım bir kaç araştırma ile böyle bir yazının derinliğine ulaşamadım. Dediğiniz gibi siyasi bir mühimmat olmuş bu yazı. Kim tarafından, ne zaman, nerde, nasıl yazılıp paylaşıldığına dair bir bilgi yok. En eski tarih olarak 2015 yani 4 yıl önce ortaya çıkmış bu yazı ancak kimin yazdığı meçhul.

Hatta eskimiş bir kitap üzerine Atatürk resmi CHP 6 ok simgesi bile iliştirilmiş. 1927'de söylendiği iddaa edilen benim de burada paylaştığım bu yazı'da Mustafa Kemal'in ATATÜRK soyadını almış olmasıdır ki soyadı kanunu 1934'de çıkmıştır. Resmi ve 6 ok'u geçtim diğer bir detay iste resimde ki kitap küçük ama yazı puntoları büyük ve düz el yazısı değil. Kesin olmamakla birlikte en eski yazıyı şurada buldum > Anıtkabir

Evet, araştırmadan paylaşmıştım velakin ; NUTUK ' n bir bölümünde bu fikir ile benzeşen bir yazısı bulunuyor ;

Baylar, tekke ve zaviyelerle türbelerin kapatılması ve bütün tarikatlarla, şeyhlik, dervişlik, müritlik, çelebilik, falcılık, büyücülük, türbe bekçiliği vb. gibi birtakım sanların yasak edilmesi ve kaldırılması da Takriri Sükûn Yasası yürürlükte iken yapılmış işlerdir. Bunlarla ilgili yürütüm ve uygulamaların, toplumumuzun, boş inanlara bağlı, ilkel bir topluluk olmadığını göstermesi bakımından, ne denli gerekli olduğunu çok iyi bilirsiniz.
Birtakım şeyhlerin, dedelerin, seyitlerin, çelebilerin, babaların, emirlerin arkasından sürüklenen ve alınyazılarını ve canlarını, falcıların, büyücülerin, üfürükçülerin, muskacıların ellerine bırakan insanlardan oluşmuş bir topluluğa, uygar bir ulus gözüyle bakılabilir mi?
Ulusumuzun gerçek niteliğini, yanlış anlamda gösterebilen ve yüzyıllarca göstermiş olan bu gibi öğeler ve kurumlar, Yeni Türkiye Devletinde, Türk Cumhuriyetinde sürdürülmeli miydi? Buna önem vermemek, ilerleme ve yenileşme adına, en büyük ve düzeltilemez bir yanılgı olmaz mıydı? İşte biz, Takriri Sükûn Yasasının yürürlükte oluşundan yararlandıksa, bu tarihsel yanılgıyı işlememek için; ulusumuzun alnını, olduğu gibi açık ve temiz göstermek için; ulusumuzun bağnaz ve ortaçağ anlayışlı olmadığını tanıtlamak için yararlandık.”

Buradan yola çıkılarak yazılmış bir söz dizimi olabilir her kim yazdıysa gece gece 2 buçuk saatimi aldı.

Gazeteci Uğur Mumcu, yeni oluşan bir grup hakkın da öngörüp birşeyler söylüyorsa ; Atatürk 'ün bu konuda öngörüsü yokmuydu ? Olsaydı bile zaten Tekke ve Zaviyeler kapatıldığı için gerek duymamış demek ki.. Şeyh sait isyanı, menemen olayından sonra .. Uçan teyyareler konusu örnek olabilir öngörü meselesine..

Haberleri izlemiyorum genelde yandaş oldukları için. FOX TV'de bir haber sunucusu bile dile getirmiş bu yazıyı. Siz nereden nasıl fark ettiğiniz bu sözün doğru olup olmadığını yada nerede görüp araştırdınız merak ettim açıkcası.

Bugün FETO ile mücadeleyi haklı bulanlar, kimin, nereden, nasıl, ne şekilde, nereye geldiğine bakmadınız, peki .. İnanıyormusunuz bir tek meclis' de çıkmadı ?

Neyse fazla uzatmaya da gerek yok açıkcası konu ile ilgili hiç bir yazı olmadığı için sadece size hitabên yazıyorum ustam ; @kamil0920

• Beğen
Tepkiler: X
Çok açık , bunu yapanlar müslüman olmasaydı muhtemelen "müslümanlara zulm ediyorlar" olucaktı.
Bu yüzden bunu kendileri yapmaları gerekiyordu.

Evet, yaptığım bir kaç araştırma ile böyle bir yazının derinliğine ulaşamadım. Dediğiniz gibi siyasi bir mühimmat olmuş bu yazı. Kim tarafından, ne zaman, nerde, nasıl yazılıp paylaşıldığına dair bir bilgi yok. En eski tarih olarak 2015 yani 4 yıl önce ortaya çıkmış bu yazı ancak kimin yazdığı meçhul.

Hatta eskimiş bir kitap üzerine Atatürk resmi CHP 6 ok simgesi bile iliştirilmiş. 1927'de söylendiği iddaa edilen benim de burada paylaştığım bu yazı'da Mustafa Kemal'in ATATÜRK soyadını almış olmasıdır ki soyadı kanunu 1934'de çıkmıştır. Resmi ve 6 ok'u geçtim diğer bir detay iste resimde ki kitap küçük ama yazı puntoları büyük ve düz el yazısı değil. Kesin olmamakla birlikte en eski yazıyı şurada buldum > Anıtkabir

Evet, araştırmadan paylaşmıştım velakin ; NUTUK ' n bir bölümünde bu fikir ile benzeşen bir yazısı bulunuyor ;

Buradan yola çıkılarak yazılmış bir söz dizimi olabilir her kim yazdıysa gece gece 2 buçuk saatimi aldı.

Gazeteci Uğur Mumcu, yeni oluşan bir grup hakkın da öngörüp birşeyler söylüyorsa ; Atatürk 'ün bu konuda öngörüsü yokmuydu ? Olsaydı bile zaten Tekke ve Zaviyeler kapatıldığı için gerek duymamış demek ki.. Şeyh sait isyanı, menemen olayından sonra .. Uçan teyyareler konusu örnek olabilir öngörü meselesine..

Haberleri izlemiyorum genelde yandaş oldukları için. FOX TV'de bir haber sunucusu bile dile getirmiş bu yazıyı. Siz nereden nasıl fark ettiğiniz bu sözün doğru olup olmadığını yada nerede görüp araştırdınız merak ettim açıkcası.

Bugün FETO ile mücadeleyi haklı bulanlar, kimin, nereden, nasıl, ne şekilde, nereye geldiğine bakmadınız, peki .. İnanıyormusunuz bir tek meclis' de çıkmadı ?

Neyse fazla uzatmaya da gerek yok açıkcası konu ile ilgili hiç bir yazı olmadığı için sadece size hitabên yazıyorum ustam ; @kamil0920
Aynen işte dediğim konu buydu Kardeşim böyle konularda dikkatli olmak gerekiyor yani siyasi amaçlarla yazılan konuları tarihi gerçekler olarak insanlar maalesef bizimle bir çeşit dejenerasyon yaşatma çabasında

Geri