Bugün Dünya Kız Çocukları Günü

• Kullanıcı UzmaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Tebrik ve Kutlamalar
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1728642797961.png

Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılında ilan edilen ve o tarihten itibaren kutlanan 11 Ekim, "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak, dünya genelinde kız çocuklarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi ve bu sorunlara çözüm aramayı amaçlıyor.

Bu özel gün, kız çocuklarının haklarını savunmak, cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele etmek ve toplumda daha güçlü bir rol üstlenmelerini desteklemek için farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Milyonlarca kız çocuğu, eğitim, sağlık hizmetleri ve sosyal haklar konusunda erkek çocuklarına göre dezavantajlı bir konumda bulunuyor. UNICEF'in verilerine göre, birçok kız çocuğu hala okula erişemiyor, çocuk yaşta evlilikler devam ediyor ve pek çok kız çocuğu şiddet, istismar ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyor. Bu durum, kız çocuklarının hem fiziksel hem de zihinsel ve duygusal gelişimlerini ciddi biçimde etkiliyor.

Tüm kız çocuklarının rahat bir gün geçirmeleri dileğiyle...

Çocukluklarını doyasıya, baskılanmadan yaşayabildikleri bir dünya diliyorum…

• Beğen
Tepkiler: Sim
Şimdi Hediye mi almamız gerekiyor? Yeğenlerim var, bilseler hemen hatırlatırlar.

2 yıldır evlendiğimden beri babam beni arayıp dünya kız çocukları günümü kutluyor, telefonu kapatınca duygusallaşıp ağlamaya başlıyorum. Zaten hep çok severdim de, evlendikten sonra kıymetini daha iyi anlıyor insan. Seni çok seviyorum bitanem <3 hep buralarda ol.
Bütün kız çocuklarının sevgiyle, sağlıkla, güvenli ve huzurlu bir şekilde büyüdüğü, büyütüldüğü bir dünya diliyorum.

Geleceğin güçlü kadınları , gününüz kutlu olsun

26b15efc638806c1eacab024dafb243f.jpg

Çok güzel ve duygusal bir yazı : )
Kalbi sevgiyle dolu olanlar okusun, pişman olmazsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri