Buğu'lu Dünya

Konu sahibi son olarak 3430 gün önce görüldü
-Nerede olduğunun, nasıl göründüğünün,
kaç yaşında olduğunun, bir anlamı varmıdır ?

-İki gönül bir olunca. . .

Oysa ben her an sana bakmak tek bir sözünü bile kaçırmamak: bir kıpırdanışını yüzünün her an değişen bütün gölgelerini izlemek her an yeni sözler bulup söylemek istiyorum. her mevsimde her gittiğimiz yerde insanlarla ve insanlarsız aşkın değişen yansımalarını görmek istiyorum.

Tutunamayanlar - Oğuz Atay

Çocukluk yağsa mavilik yağsa kardeşlik yağsa
Kimin yağdığı belli olmasa karışsak birbirimize
Sırılsıklam olsak birbirimizden hangimiz yağmur
Hangimiz çocuk hangimiz mavi hangimiz şair

Belli olmasa da bir şiir çıksa hepimizden
Şimdi ne iyi gelir ne iyi gelir ne iyi gelir

Haydar Ergülen

Nihayet yağmur başladı. Bu sabah artık yağmuru neden bu kadar sevdiğimi anladım. Ağlayan bir yüreğe benzediği için.

Tezer Özlü

Okumak her zaman azınlık içindi her zaman da öyle olacak. Herkesten okuma arzusunda olmasını isteyemeyiz.

Jose Saramago

Bi adam var delicesine özlediğim.
Allahımın güzel rastlantısı sonucu kalbime giren bana ben olma fırsatı veren bir adam var karşımda.
Hangi kelimeyle hangi cümleyle anlatılır ki Ona olan hislerim.
Basit bir aşk değil bu. Sadece internet aşkı diye literatüre girecek bir durum değil.
Daha ötesi. Bizzat aşkı gözlerinde gördüğüm bir adam var karşımda.

Bana sayfalarca yazı yazdıran kendine nedensiz aşık eden bir adam.
Adam gibi bir adam.
Gördüğüm ilk an farkını belli eden. Önceleri dostum kabul etmeye çalışırken yüreğimin aşk diye atmasını sağlayan bir adam var.
Ben ne demeliyim bu mükemmel esere. Tarif edemem ki ya da anlatamam ki sana nasıl olduğunu. Gözlerinin içine bakmaya kıyamayan benim nasıl dökülsün dilimden kelimeler. Kilitlenir dilim konu sen olunca.
Özlediğimsin sen benim. Henüz bi kere yüzünü görme fırsatı bulmuş bi kere ellerini sımsıkı tutmuş biri olarak söz verebilir miyim sana. Beni bilirsin. Ben vazgeçmem. Çok severim ben seni. Çok da seviyorum da.
İnsan sevince fazlasını yapmak istiyor. Yapamıyorum. Kalbimden geçenlerle karşındayım adam. Kalbimle muhatap ol O sana gerekli her şeyi söyleyecektir. Gözlerimden de kelimelerimden de daha anlamlısını kalbim söyleyecektir sana.
Bir adam var ki her gün benim yanımda olan.
Bir adam var ki o kadar çok karıştığım ben mi özgürüm o mu selin belli olmayacak derece.
Öyle bi adam var ki canımdan öte sevdiğim..

Buğu Selin ya da her kimsem

Gitmesin istiyordum. Orada otursun bakışlarıyla beni dinlendirsin anlattığım şeylerin onun için çok değerli olduğunu belli etsin istiyordum. Bunu belli etmezse kırılıp döküleceğimi anlasın istiyordum.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz - Barış Bıçakçı

Kulun sözlerinde inşallah demesi imanının güzelliğindendir.
Hz. Muhammed (sav)

Şöyle inşaallahın ortasına koyun her şeyi.
Alper Gencer

İnşaallah demeyen paranoyaktır.

Murat Menteş

Ve sen geçersin içimden. Bitmek bilmezsin.

Ahmed Arif'ten Leyli'sine

“…aşk insanı kanatlandırıp uçurur. Peygamberimiz’in miracını hatırla. İçinde o sevgi olmasaydı hiç bu kadar yükselir miydi?”

Benim yanımda mutlu olmanı seviyorum.

Başka biri yapmaya çalışmıyorsun beni. Böyle kabul ediyorsun kabul edişini seviyorum.
Beni okumayı seviyorsun beni seviyorsun.
Seni seviyorum. Her insan gibi değil başka seviyorum ben seni.

Rehberin olmalı ömrüne yar diye seçtiğin insan...

“Bazen çok amaçsız hissediyorum.
İçimden sadece bir film izlemek geliyor ve o filmi ortalarında bir yerlerde bırakmak.
Sonunu merak etmiyorum belki de her şeyin bir sonu olduğuna inanmak istemiyorum.
Bazı şeyler biterken ”son” yazsın istemiyorum. Bazen filmler bile bitmesin istiyorum.
Tam esas oğlan esas kıza aşıkken elektrikler kesilsin ve araya kimse girmesin.
Hepimizin istediği bu belki de; zaten öyle olmasaydı repliklerden çok filmin bütünü sevilirdi.
Bizi aşkın ortasında bırakacak bir replik lazım. İşte tam o anda ikimizin kaybolacağı bir kare istiyorum.
Hayatımın karesi ol istiyorum.”

. Bugün seni seviyorum yarın da bir neden bulur severim. Daha sonra seni yeniden keşfeder yeniden severim.
Benim senden başka işim yok ki…

''Her şarkıda onu buluyorsan ve kaybetmekten korkuyorsan
içtiğin her kahvenin yudumunda uykusuz gecelerinin başrolündeyse yandığının resmidir işte
aşka yaklaşırken ona hapsolursun… Ve zaman geçse de artık onsuz yapamıyorsun. Nefes işte aşk bir nefes sen bir nefessin...''

Dünyada sadece biz varmışız gibi yaşayalım biraz…
Sonra tekrar aşağı iner ayrılırız. Zaten üçüncü kişiler olmasa hangi ilişki biter ki?
Bazen daha iyisini bazen daha zekisini daha güzelini bulursun.
Vazgeçersin elinde olandan ve kolaydır onu harcamak.
Yenisinin de daha iyisi bulunur elbet eldekinin kıymetini bilmek lazım.
Boş ver biz hiç aşağıya inmeyelim. Sen bana sus ben sana susayım…

‘’Seni seviyorum’’ demeden de sevebilirim seni…

Ve aşk sen ne kadar güzelsin öyle, anlamlı,insanı hoş eden.
Ne hoş aşklar varmış eskiden.
Peki ya şimdi.
Evet Feride haklı. Ben de böyle seviyorum Kamuran'ımı...

Yıllar önce çocukken yazdığım hikayeyi seninle birlikte güneşin kalbinde olmayı düşlediğim evi yapmaya çalışmışsın. Dışarda günebakan çiçekleri bahçeyi yapacaktık seninle birlikte.
-Yapacağız.
İşte sen... Sen bu kadar koca yürekli,güzel,onurluyken ya ben? Ben senin sevgini hak etmiyorum.
-Sen bunu benim kalbimden daha mı iyi bileceksin?
Kalbine bir sorsana bi sor.
-Kamuran!
Söyle mimozam, söyle günebakanım...
Ben kaybedeceğimi bildiğim savaşlara bile bile girecek kadar cesaretle seviyorum Kamuran seni. Vatanım gibi seviyorum... Bu yüzden beni kaybetmekten korkma Bu aşk benim Gölgem Kamuran... Bastığım yerde ayak izin dokunduğun yerdeki parmak izin... İşte şu an şimdi zaman dursun isteyebilirim. O kadar mutluyum...

Geri