Buğu'lu Dünya

Konu sahibi son olarak 3429 gün önce görüldü

Bereket versin
Gökyüzünün tapusu yok,
Herkes bakabilir.
Bulutlara kimse el koyamaz
Hayal kurma hürriyeti var.
Cahit Sıtkı Tarancı

Kuşlar gelsin hafız;
Onlara dair kötü hatıraları yoktur gökyüzünün
onlar intihar nedir, ihanet nedir bilmezler.

Körsem
Senden gayrısına yoksam,
Bozuksam,
Can benim, düş benim
Ellere nesi?
Hadi gel
Ay karanlık...

Ahmed Arif

Bu gövdeyi attığın bir kuyudur aşk, ki sen Yusuf değilsindir hiç, hatta kurtsun. O gömleği kanına banacaklar. İyidir bu Yusuf olmaktan. Kusur, güzelliğin kendisidir. Öğreneceksin

"Sonra, bir şey arıyormuş gibi gözlerini yüzümde gezdirerek:
"Berlin'de yalnızsınız değil mi?" dedi.
"Ne gibi?"
"Yani... Yalnız işte... Kimsesiz... Ruhen yalnız... Nasıl söyleyeyim... Öyle bir haliniz var ki...."
"Anlıyorum, anlıyorum... Tamamen yalnızım... Ama Berlin'de değil... Bütün dünyada yalnızım... Küçükten beri..."
"Ben de yalnızım..." dedi. Bu sefer benim ellerimi kendi avuçlarının içine alarak: "Boğulacak kadar yalnızım..." diye devam etti, "Hasta bir köpek kadar yalnız..."

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Ne zaman düşecekse karanlık üzerimize,
Düşsün bir bulutun gölgesi gibi.
Serinlikle birlikte bir çadır kuralım,
Ateşe hakiki bir çay koyalım,
Kenti unutanlardan olalım.

Cahit Zarifoğlu

En önemlisi de ölümlüymüşüm ben. Üstelik ölümlü olduğunu bilen tek canlıymışım. Ben kendi ölümüme refakat ederken bana refakat eden karanfil kokusunu almışım daha ölmeden. Karşısında en eylemsiz kaldığım ölüm kendi ölümüm olmuş. Yani hala gaflette, hala hepi topu kendi ölümünü anlatan bir roman kahramanıymışım.

Mimoza Sürgünü - Nazan Bekiroğlu

Bir şey yap adil olsun, haktan hukuktan ayrılmasın. Zalime haddini bildirsin, mazlumun payını versin.

Hüzün ve Tesadüf - Mustafa Kutlu

Gidiyoruz
bir şey sormayın bir şey söylemeyiz
sarı kağıtlarda şiir olmayı seçtik
yüzümüzde yolların cesur çığlığı
gidiyoruz

Mevlana İdris

O zamanlar insanlar, daha iyiydi denemez, kim bilir, ama daha başkaydılar. Belki de kuşları daha çok seviyordular. Belki de yürekleri yufka, daha acımayla, daha sevgiyle doluydular. Belki de doğaya daha yakındılar, kim bilir...

Kuşlar da Gitti - Yaşar Kemal

Bazen düşünürüm, ne kadar garip mahluklarız? Hepimiz ömrümüzün kısalığından şikayet ederiz; fakat gün denen şeyi bir an evvel ve farkına varmadan harcamak için neler yapmayız?

Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar

Üç kez sen seviyorum diye uyandım
Tuttum sonra çiçeklerin suyunu değiştirdim
Bir bulut başını almış gidiyordu görüyordum

Berk İlhan

Bol bol okuyun ve okumayı terk etmeyin. Derdi olan insan okur, derdi olmayan insan da okuyarak dert sahibi olur. Asıl mesele de bir derdimizin olmasıdır.

Rasim Özdenören

Geri