Budist bir gencin 20 yılda öğrendiği 7 gerçek

Konu sahibi son olarak 53 gün önce görüldü
Budist rahipler, artık yetiştiğini düşündükleri bir öğrencilerini, yola çıkmadan önce çağırdılar. Başrahip öğrenciye tek bir soru sordu:

* “20 yıldır buradasın, neler öğrendin?”

“Yedi gerçek öğrendim” dedi öğrenci.

* “Yirmi yıldır buradasın, sadece yedi gerçek mi öğrendin?”

“Evet, yedi gerçek öğrendim…”

* “Say” dedi başrahip, “birincisi…”

“Dostluklar ikiye ayrılır: Kalıcı dostluklar ve geçici dostluklar. Hayatta bir zorluk ortaya çıktığı anda bozulan dostluklar daha çoktur, kalıcı dostluklar çok azdır…”

* “İkincisi” dedi başrahip.

“İnsanların çoğunluğu kalplerini ve beyinlerini geçici değerlere ayırmışlar. Bu değerler uğruna kendi gerçek niteliklerinden taviz vermekten, kötü şeyler yapmaktan çekinmiyorlar…”

* “Üçüncüsü” dedi başrahip.

“İnsanlar, amaçlarına ulaşmak için birbirlerini ezmekten çekinmiyorlar. Oysa başkasına kötülük yaparak elde edilen her şeyin geldiği gibi ellerinden gideceğini anlamıyorlar…”

* “Dördüncü” dedi başrahip.

“İnsanlar gerçekte bir anlamı ve önemi olup olmadığını hiç düşünmedikleri fakat değerli ve anlamlı saydıkları şeyler yüzünden birbirlerine zarar veriyorlar… Bu şekilde hayatı birbirlerine zehir etmeye alışmışlar.”

* “Beşinci” dedi başrahip.

“Herkes yanlışın nedenini, başarısızlığın nedenini başkalarında arıyor.”

Kimse, başına ne geldiyse aslında kendi yüzünden geldiğini anlamıyor, kendi suçunu, yanlışını kabul edip düzeltmiyor…”

* “Altıncı” dedi başrahip.

“İnsanlar helal lokmanın ve bölüşmenin değerini bilmiyor. En lezzetli lokmanın helal lokma olduğunu unutuyorlar. Vicdanları ve mideleri arasında kaldıkları zaman midelerini tercih ediyorlar…”

* “Yedinci” dedi başrahip.

“İnsanlar bir şeye dayanmadan yaşama gücünü bulamıyorlar. Bu yüzden çoğu zaman anlamsız şeylere sarılıyor, güveniyorlar. Asıl sarılmaları ve güvenmeleri gereken belki de tek duygunun sevgi olduğunu anlamamakta ısrar ediyorlar…”

* “Güle güle” dedi başrahip..
Alıntıdır

lan 20 yilda ogrendigine bak. forumda 2 ayda ogreniyosun bunlari. neyse asil konuya gelelim. gündüz yazdim gerci forumda. bugun budist bi kizla tanistim. kiz uçmuş aga. en az 5000 fitten gidiyo, türbülanssız. s.a biz de budizmliyiz bizde yanlış olmaz diye dalış yaptım, kız iniş takımlarını açtı tabi. dayanamadı bana. seksiyim. gırtlak gıcıklar cekiciligimden. neyse konu konuyu açtı, dedi ki aşkta sadık mısın. dedim bizim sadakatimiz dandi yunaytıt deyil mençıstır yunaytıt. dedi adamsın. dedim balımsın. yarın budist tapinagi niyetiyle migrosa gidip et reyonunda ayin yapicaz. söz verdim kiza. fikir benim ama. oha iyiymis gelmeyenin? deyince dike dike yapmak zorundasın yani. bana da doğru düzgün kız denk gelmiyo. nerde bi deyisik var beni buluyo. yok efendim budist, yok efendim rent a car'cı, yok efendim ilk bulusmaya silahla gelen polis, yok efendim faktoringci. lan oto kiralamaci kiz mi olur. soyle eli ayagi duzgun helal sut emmis alni sejdeye eyen bes vakit namazinda bir hanimefendiyle izdivaş kuramadik.

lan sktrin gidin 20 yilda ogrendigine bak. forumda 2 ayda ogreniyosun bunlari. neyse asil konuya gelelim. gündüz yazdim gerci forumda. bugun budist bi kizla tanistim. kiz uçmuş aga. en az 5000 fitten gidiyo, türbülanssız. s.a biz de budizmliyiz bizde yanlış olmaz diye dalış yaptım, kız iniş takımlarını açtı tabi. dayanamadı bana. seksiyim. gırtlak gıcıklar cekiciligimden. neyse konu konuyu açtı, dedi ki aşkta sadık mısın. dedim bizim sadakatimiz dandi yunaytıt deyil mençıstır yunaytıt. dedi adamsın. dedim balımsın. yarın budist tapinagi niyetiyle migrosa gidip et reyonunda ayin yapicaz. söz verdim kiza. fikir benim ama. oha iyiymis gelmeyenin? deyince dike dike yapmak zorundasın yani. ak bana da doğru düzgün kız denk gelmiyo. nerde bi deyisik var beni buluyo. yok efendim budist, yok efendim rent a car'cı, yok efendim ilk bulusmaya silahla gelen polis, yok efendim faktoringci. lan oto kiralamaci kiz mi olur ak. soyle eli ayagi duzgun helal sut emmis alni sejdeye eyen bes vakit namazinda bir hanimefendiyle izdivaş kuramadik ak.

Sen 20 yılda bunları mı öğrendin?

--2999889_copy.jpg

Şimdi efenim yüce buda tealanın inayetiyle bu müstesna-i hübubat-ı bülbül-ü şahane günde siz kıymetli, aziz, hem dert, yek vicut, saygıdeğer kullarımla beraber olmaktan ne kadar mesut ve bir o kadar da bahtiyarım efenim.

--2999889_copy.jpg

Şimdi efenim yüce buda tealanın inayetiyle bu müstesna-i hübubat-ı bülbül-ü şahane günde siz kıymetli, aziz, hem dert, yek vicut, saygıdeğer kullarımla beraber olmaktan ne kadar mesut ve bir o kadar da bahtiyarım efenim.

Bülentin ağzından mı konuşuyorsun? Kendi ağzın mı bu? Her ne ise Ağzın çok boş.

Bülentin ağzından mı konuşuyorsun? Kendi ağzın mı bu? Her ne ise Ağzın çok boş.

Hem Bülent'in adına, hem kendi adıma teşekkür ediyorum. Yılların çabasıyla oldu. Bir günde olmadı. Bence saygı duymalısın.

“Sekizinci†güle güle
haydi bakalım

Hem Bülent'in adına, hem kendi adıma teşekkür ediyorum. Yılların çabasıyla oldu. Bir günde olmadı. Bence saygı duymalısın.

Bence bülente teşekkür etmelisin. Kendine de teşekkür edebilirsin. Hiç olmamış(sın). Bir de olmadı diyor.

hikayede "hiçbir şey" lafını aramadığımı söyleyemem. bu lafı ima eden bir şeyle vurgulansaydı tam olurdu bence..

paylaşım için tşk.

Bence bülente teşekkür etmelisin. Kendine de teşekkür edebilirsin. Hiç olmamış(sın). Bir de olmadı diyor.

Şu sebepsiz saldırgan tutumlarını ilk defa görmüyorum. Neden bu kadar mutsuzsun, hayatında yolunda gitmeyen bir şeyler mi var? Canını sıkan nedir? Biz bizeyiz şurada, sen, biz ve yüce Buda dışında kimse anlattıklarından haberdar olmayacak. Bu bizim küçük sırrımız olacak. Anlat haydi, rahatla.

Şu sebepsiz saldırgan tutumlarını ilk defa görmüyorum. Neden bu kadar mutsuzsun, hayatında yolunda gitmeyen bir şeyler mi var? Canını sıkan nedir? Biz bizeyiz şurada, sen, biz ve yüce Buda dışında kimse anlattıklarından haberdar olmayacak. Bu bizim küçük sırrımız olacak. Anlat haydi, rahatla.

Seni tanımıyorum, hakkımda bir şey bildiğini de sanmıyorum. Burda (sözüm ona) istişare yapıyorduk. Ne saldırması?!?

Seni tanımıyorum, hakkımda bir şey bildiğini de sanmıyorum. Burda (sözüm ona) istişare yapıyorduk. Ne saldırması?!?

Şu noktada konu içeriğini mi, yoksa gönderilen mesaj üzerinden kişiselleştirmeleri mi tartışıyoruz? Birinci salvona "tamam, boşluğuna geldi, yazmış bulundu" diyelim. Diğeri de aynı şekilde bir tutumu içeriyor. Öyleyse-dediğin gibi birbirimizi tanımadığımız halde- neden birbirimize bu kötülüğü yapalım? Şimdi boşver tabi bunları. Ciddiyim bak. Anlatmak istediğin bir şeyler varsa, çekinme anlat.

Şu noktada konu içeriğini mi, yoksa gönderilen mesaj üzerinden kişiselleştirmeleri mi tartışıyoruz? Birinci salvona "tamam, boşluğuna geldi, yazmış bulundu" diyelim. Diğeri de aynı şekilde bir tutumu içeriyor. Öyleyse-dediğin gibi birbirimizi tanımadığımız halde- neden birbirimize bu kötülüğü yapalım? Şimdi boşver tabi bunları. Ciddiyim bak. Anlatmak istediğin bir şeyler varsa, çekinme anlat.

Senin lafı nerenden anladığına bağlı aslında. Bu kadar basit!... ve bence fazla bık bık bık yapmamalısın.

Senin lafı nerenden anladığına bağlı aslında. Bu kadar basit!... ve bence fazla bık bık bık yapmamalısın.

Ya nolur anlat be, belli kötü bir gün geçirmişsin. El birliğiyle psikolojik destek verelim sana. Crop çok iyi masaj yapar mesela, kulunçlara falan bi saldırır. Limonata da içeriz. Güleriz be.

Son bık bık bık'ım olsun konundaki. Haydi iyi geceler kardeşim, rüyanda bizi ve Buda'yı gör.

Ya nolur anlat be, belli kötü bir gün geçirmişsin. El birliğiyle psikolojik destek verelim sana. Crop çok iyi masaj yapar mesela, kulunçlara falan bi saldırır. Limonata da içeriz. Güleriz be.

Son bık bık bık'ım olsun konundaki. Haydi iyi geceler kardeşim, rüyanda bizi ve Buda'yı gör.

Gittiğimi mi sandın? :D Bu konuda anlatılanları anlayanlar seni rüyanda tepelesin. :T: Bak o crop acemi. Aslında sen de acemisin. Son bık bıdı bıdı'n olsun.

acemi sansimla örselerim lan seniiiiii

Geri