Bu Yöntemler İle Cildinizin Genç Görünmesini Sağlayın: Kırışıklıklara İyi Gelen 7 Etkili Yöntem

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
dmCNzwg.md.jpg

Kırışıklıklarla mücadelede doğal yöntemler kullanarak cildinizin genç ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Peki, hangi yöntemler ile cildinizin genç görünmesini sağlayabilirsiniz?

Kırışıklıklar, yaşlanma sürecinin kaçınılmaz bir parçası olsa da, cilt bakımında uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemlerle bu süreci yavaşlatabilir ve cildinizin daha genç görünmesini sağlayabilirsiniz. Peki, hangi yöntemler ile cildinizin genç görünmesini sağlayabilirsiniz?

KIRIŞIKLIKLARA İYİ GELEN 7 ETKİLİ YÖNTEM

1. Aloe vera uygulaması:

Aloe vera, cilt bakımında sıkça kullanılan doğal bir bileşendir. İçeriğindeki vitaminler ve mineral zenginliği sayesinde cildin nem dengesini korur ve kolajen üretimini artırarak kırışıklıkların görünümünü azaltır. Taze aloe vera yaprağının iç kısmındaki jeli, doğrudan kırışıklıkların üzerine uygulayabilir ve 30 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

2. Zeytinyağı ile masaj:

Zeytinyağı, antioksidan özellikleri ve zengin E vitamini içeriği ile cildi besleyerek kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Zeytinyağını parmak uçlarınızla cildinize nazikçe masaj yaparak uygulayın. Bu yöntem, kan dolaşımını artırarak cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Zeytinyağı ile yapılan bu masajı, haftada birkaç kez tekrarlayarak etkisini artırabilirsiniz.

3. Salatalık suyu:

Salatalık, cildin nemini artıran ve ferahlatan bir besindir. Kırışıklıkların görünümünü azaltmak için salatalığı rendeleyip suyunu çıkarabilirsiniz. Bu suyu, bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayarak 20 dakika bekletin. Salatalık suyu, cilt tonunu dengelemeye yardımcı olurken, aynı zamanda cildin canlanmasını sağlar.

4. Yumurta akı maskesi:

Yumurta akı, sıkılaştırıcı etkisi sayesinde ciltteki ince çizgilerin görünümünü azaltır. Bir yumurtanın akını çırparak homojen bir kıvam elde edin. Yüzünüze ince bir tabaka halinde uygulayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak, cildinizdeki elastikiyeti artırabilir.

5. Bal ve limon karışımı:

Bal, nemlendirici özellikleri ile bilinirken, limon suyu cildin aydınlanmasına yardımcı olur. İki malzemeyi karıştırarak bir maske hazırlayabilir ve yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bu karışımı 15-20 dakika beklettikten sonra su ile durulayın. Bal ve limon maskesi, ciltteki koyu lekelerin azalmasına ve kırışıklıkların görünümünün hafiflemesine yardımcı olur.

6. Düzenli su tüketimi:

Cilt sağlığı için en önemli unsurlardan biri de yeterli su alımını sağlamaktır. Günde en az 2 litre su içmek, cildin nem dengesini koruyarak kırışıklıkların oluşumunu geciktirir. Su, vücudun toksinlerden arınmasını sağlar ve cildin daha canlı görünmesine yardımcı olur.

7. Yeterli uyku ve stres yönetimi:

Cildin sağlığı, genel yaşam tarzınızla da yakından ilişkilidir. Yeterli uyku almak, cildin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Ayrıca, stresin azaltılması da cilt sağlığını olumlu etkiler. Meditasyon, yoga veya derin nefes alma teknikleri gibi yöntemlerle stresi yönetebilirsiniz.

KAYNAK

7. Yeterli uyku ve stres yönetimi:
Cildin sağlığı, genel yaşam tarzınızla da yakından ilişkilidir. Yeterli uyku almak, cildin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Ayrıca, stresin azaltılması da cilt sağlığını olumlu etkiler. Meditasyon, yoga veya derin nefes alma teknikleri gibi yöntemlerle stresi yönetebilirsiniz.
En önemlisi uyku ve stresten uzak bir yaşam. Bu sayede hastalıklara karşı daha dirençli olunur.

Geçmiş olsun, arkadaşımda da vardı, diş kaybı yaratabiliyor ve o da botoks yaptırıyor.
Bi tane kaybettim diş. İmplant yaptırayım dedim. Mal arkadaşlarım implantı sinüs boşluğuma soktu. Komplikasyon nedeniyle oluşan enfeksiyon için antibiyotik kullandım. Sonuç alamayınca daha güçlü antibiyotik kullandım. Onlar da kalp ritmimi bozdu. Ritmi düzenlemek için başka mal arkadaşlarım elektriksel kardiyoversiyon yapmaya çalıştı. Ama yanlışlıkla defi cihazını sync modunda değil fibrilasyon modunda çalıştırmışlar. Tabi böyle olunca kalbim durdu. Sonra bi sekilde geri geldim.

Herşey diş sıkma ile başladı.

Mal doktor arkadaşlarıma buradan selam göndermek istiyorum. Allah hepsinin ayrı ayrı mustehakini versin :D

Iyi geldi mi peki ? Benim de donem donem oluyor. Teklikesi var mi o botoksun ?
Yo çok güzel. Ama etkisi geçiyor 4-6 ayda bir yaptırmak lazım. Yuvarlak yüzlülerde kozmetik iyilik de yapıyor. Daha keskin yüz hatları oluyo inceliyor yüz.

• Beğen
Tepkiler: W
Ben orjinal inci tozu sabunu ve essek sütü sabanu kullanıyorum. Bazen de keçi sütü sabunu. Daha iyi geliyor asidik de değil ve doğal. Erkekler sabun kullanıyor deyip geçmeyin :))

Bi tane kaybettim diş. İmplant yaptırayım dedim. Mal arkadaşlarım implantı sinüs boşluğuma soktu. Komplikasyon nedeniyle oluşan enfeksiyon için antibiyotik kullandım. Sonuç alamayınca daha güçlü antibiyotik kullandım. Onlar da kalp ritmimi bozdu. Ritmi düzenlemek için başka mal arkadaşlarım elektriksel kardiyoversiyon yapmaya çalıştı. Ama yanlışlıkla defi cihazını sync modunda değil fibrilasyon modunda çalıştırmışlar. Tabi böyle olunca kalbim durdu. Sonra bi sekilde geri geldim.

Herşey diş sıkma ile başladı.

Mal doktor arkadaşlarıma buradan selam göndermek istiyorum. Allah hepsinin ayrı ayrı mustehakini versin :D
Bu kadar hatayı üst üste nasıl yapabildiler ki? Kendi arkadaşlarına böyle oluyorsa hastaların durumu nedir?

Diş sıkmanın sebebi bulunamıyor mu?

Üzüldüm, büyük tehlike atlatmışsın. Geçmiş olsun, kalp de önemli diş de önemli. Benim sağlık konusundaki hassasiyetim de bu yüzden, sağlık bir kere bozulduğunda toparlamak çok zorlaşıyor.

Doktor arkadaşlarına benden de selam, dilerim başka hastalarda benzer hatalar olmuyordur.:)

Bunları uygulayan var mı acaba cidden. Aloe vera tamam da o nedir yumurta akı, salatalık suyu, tarçın bal 2 saat ocakta da kaynatın kendinizi tam olsun

Benim diş hekimim aynı gün çok sayıda implant takıyor ve herkes de çok memnun. Hastaya fazla sayıda implant takılabilirken, tek diş için bu yaşanan olumsuzluk gerçekten de üzücü.

Üstelik benim gibi dişçi fobisi olan hastalara da iyi katlanıyor çünkü hiçbir sorun yaşamadığımız halde korku içindeki tavrımıza eminim anlam veremiyordur.:(

Ne yaparsak yapalım kirişacagiz

o kadar takmayın
sevdiklerinizle kırışın buruşun işte

Geri