Bu Soruya Siz Ne Diyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 3920 gün önce görüldü
Bir forumda bir arkadas bana bir soru sordu dinlere inanç konusunda.

-Allah olan inancim sonsuz..Ama İslam dinini adaletsiz gördüğüm icin namaz kilmiyorum diyor.Ve ne yüzden mi?
Adaletsiz dedigi taraf ise ; Kafir olarak doğan bebeğin daha sonra büyüyüp iyi bir insan oldugunu farz sayalim.Ve bu sirf kafir oldugu icin sonsuza dek cehennemde azab cekecek kurandada boyle yaziliyor diyor.Adaletsizlik diyor
boyle dusunenlere sizler ne diyorsunuz?

Ben anlamadım,anlayan varsa beri gelsin. :/

Alaz Kafir olarak dogan bir insan iyilik yaptiginda mukafatini alacak iyiliklerinden ama sonsuza dek cehennemde kalacak buna adaletsizlik diyor

araştırıp müslüman olması gerek cevabını alıcaksın bu yorumdan sonra allah akıl fikir vermiş hak din ve son din olduğundan müslüman olması gerek alternatifleride bir çok üye tarafından söylenebilir

yani ya araştırıp müslüman olucak yada cehenneme gidicek alternatif yoktur soruyu soran arkadaşa cevaben çocukken ölürse sorun yok blue çağına ermeden aklı ermeden ama akıl erdikten sonrada hala olmuosa ozmn durum kötü

Crotchety

detaylı bilgi için EkSen abidende cevabı alabilirsin bilgilidir bu konuda ben biraz allahsız oldumdan eksik yorum yapabilirm

Deist bakıyor. Yaradana inanıyor ama dinler konusunda kuşkusu var ve bunu adaletsizliğe bağlıyor.

Onun düşüncesini etkilemek için kanıt göstermen lazım. Eğer deistse zaten mantığının almadığı şeye inanmakta direnecektir.

Cevap;Allah adaletsizlikten münezzehtir. O adaletlilerin en adalrtlisidir.
Kafir bir aileden doğan çocuk bulüğ çağına gelene kadar zaten sorumlu değildir.Aklını vr iradesini kullanabilecek seviyeye geldikten sonra kendi iradesiyle Allah'ı ve islamı kabul etmiyorsa , küfür üzere kalır ve ölür.Şayet Bulüğ çağına ermeden kafir ailede ölen çocuğun durumu hakkında kuran "cehennemliktir" demiyor.Çünkü o çocuk iradesiyle kafir olmadı ve iradesiyle o ailede doğmadı.İNSAN KENDİ ELİ VR DİLİYLE CEHENNEMİ SATIN ALMADIKÇA,ALLAH KŞMSEYİ CEHENNEME KOYMAZ.Bundan dolayıdırki, DELİLER,ÇOCUKLAR VB..KİMSELER HERŞEYDEN MUAFTIRLAR..

Cevap;Allah adaletsizlikten münezzehtir. O adaletlilerin en adalrtlisidir.
Kafir bir aileden doğan çocuk bulüğ çağına gelene kadar zaten sorumlu değildir.Aklını vr iradesini kullanabilecek seviyeye geldikten sonra kendi iradesiyle Allah'ı ve islamı kabul etmiyorsa , küfür üzere kalır ve ölür.Şayet Bulüğ çağına ermeden kafir ailede ölen çocuğun durumu hakkında kuran "cehennemliktir" demiyor.Çünkü o çocuk iradesiyle kafir olmadı ve iradesiyle o ailede doğmadı.İNSAN KENDİ ELİ VR DİLİYLE CEHENNEMİ SATIN ALMADIKÇA,ALLAH KŞMSEYİ CEHENNEME KOYMAZ.Bundan dolayıdırki, DELİLER,ÇOCUKLAR VB..KİMSELER HERŞEYDEN MUAFTIRLAR..
Kuranda kafirler lanetlenmis ve ebedi cehennem diyor.

usta cocuk icin degil tamam bu büyüdü iradesini kullanabiliyor bunun icin konus.Vede kuranda kafirler lanetlenmis diyor onlarla iletism kurmak bile gunah vede sonsuza dek cehennemde olacaktir

Kuranda kafirler lanetlenmis ve ebedi cehennem diyor.

çocukken aklı ermedi zamanlarda kafir olarak ölürse sanırım bişi olmaz bilmio çünkü son hak dinini ama blue çağı aklı erdiği çağa geldiğinde müslüman olmadan ölürse cehenneme gider sanırım anlatılmak istenen bu

çocukken aklı ermedi zamanlarda kafir olarak ölürse sanırım bişi olmaz bilmio çünkü son hak dinini ama blue çağı aklı erdiği çağa geldiğinde müslüman olmadan ölürse cehenneme gider sanırım anlatılmak istenen bu
evet ama sonsuza dek olmasi .. sonucta diyor herkes hakkettigi kadar cezasini ceksin gitsin cennete diyor bu kafir olsada.

evlisin ve bir çocuğun var. çocuğuna 100 lira verdin ve ondan 1 kilo domates istedin ve domatesin bir kilosu 2 TL. sonuç olarak sen çocuğundan 98 lira para üstü beklersin. peki çocuğun bu hesabı yapamıyorsa markete yollar mısın? kendisinden 100 lira geri getirmesini bekleyebilir misin?
binaaleyh sen ki bu aklınla verdiğin cevaplar ortada iken inandığın ve üstünlüğünü kabul ettiğin bunu yapar mı?

evet ama sonsuza dek olmasi .. sonucta diyor herkes hakkettigi kadar cezasini ceksin gitsin cennete diyor bu kafir olsada.

yanlış hatırlamıyorsam cehennemde sonsuza dek yanıcak olanlar allah yok die tutturanlar olucaktı böle bir bilgiyerastlamıştım yani en büyük günah olarak ama sanırım onun dışında işte hristiyan olmak

yada günahlar yüzünden cehenneme gitme muhappetinde bir süre yandıkdan sonra günahlardan arınıp cennete tertemiz giricekler hatta şeytan vesvesesi olarakda geçiodu galiba bu

evlisin ve bir çocuğun var. çocuğuna 100 lira verdin ve ondan 1 kilo domates istedin ve domatesin bir kilosu 2 TL. sonuç olarak sen çocuğundan 98 lira para üstü beklersin. peki çocuğun bu hesabı yapamıyorsa markete yollar mısın? kendisinden 100 lira geri getirmesini bekleyebilir misin?
binaaleyh sen ki bu aklınla verdiğin cevaplar ortada iken inandığın ve üstünlüğünü kabul ettiğin bunu yapar mı?
Ben cevap bu sorusuna cunku Kurani tam okuyup biteremedim ki okuyup biterecegim.Elbette bende buna inanamadim ama bende hatirliyorum Kuranda öyle yaziyordu.Kafirler lanetlenmis ve sonsuza dek cehennem diyordu sanirsam oda oyle diyordu öyle degilmi ? Kurani tam anlamiyla okuyan bir insan buna cevap verse olurmu

yanlış hatırlamıyorsam cehennemde sonsuza dek yanıcak olanlar allah yok die tutturanlar olucaktı böle bir bilgiyerastlamıştım yani en büyük günah olarak ama sanırım onun dışında işte hristiyan olmak

yada günahlar yüzünden cehenneme gitme muhappetinde bir süre yandıkdan sonra günahlardan arınıp cennete tertemiz giricekler hatta şeytan vesvesesi olarakda geçiodu galiba bu
Kurani tam okuyan bir insan bu soruma cevap verse gidip suan ona kanitlayip musluman yapacagim

Kurani tam okuyan bir insan bu soruma cevap verse gidip suan ona kanitlayip musluman yapacagim

EkSen abiye bir sor o bilgili bu konularda

Crotchety iyide bırak nasıl isterse öle inansın neden zorla müslüman yapıcan adamı :D sana zararı yokki erif bu sefer sen dayatıon die hiç inanmak istemicek inadına

Crotchety hocam XasthuR demiş zaten. Kur'an'dan bu konuda net cevap vermesini değil sizin de dediğiniz gibi tamamını okuyup çok açık göreceksiniz. bunun teminatını ben vermiyorum yine Kur'an veriyor. bu yüzden verdiğim örnek olayda kendi verecek olduğun cevapları düşün Allah'tan elfü elfi daha fazla merhamet alınacağını bil.

usta cocuk icin degil tamam bu büyüdü iradesini kullanabiliyor bunun icin konus.Vede kuranda kafirler lanetlenmis diyor onlarla iletism kurmak bile gunah vede sonsuza dek cehennemde olacaktir

Tamam her iki durum için konuştum.

"Onlarla iletişim kurmak bile günah" derken? Yani bizim kafirlerle iletişim kurnamızımı kasdediyorsun?

Crotchety hocam XasthuR demiş zaten. Kur'an'dan bu konuda net cevap vermesini değil sizin de dediğiniz gibi tamamını okuyup çok açık göreceksiniz. bunun teminatını ben vermiyorum yine Kur'an veriyor. bu yüzden verdiğim örnek olayda kendi verecek olduğun cevapları düşün Allah'tan elfü elfi daha fazla merhamet alınacağını bil.
bende ona dedim ama o hala kabul etmiyor.Bi kere onun istedigi cevap kafirin cehennemde sonsuza dek kalamasi.Tamam diyor iyilikle kotulugu ayirt edebiliyorum.Allaha inaniyorum.O adaletsiz degil kuran adaletsiz diyor ah bir anlasa ne dil döktüm.
Kurani tam anlamiyla tamamen oku dedim

Ben de bilgim kadarıyla yazayım. Hiçbir çocuk kafir doğmaz. Dinsizlik bir tercihtir. Bu tercih için de sorumlu olunmaya başlanacak vakit ergenlik çağına girildikten itibarendir. Ve insan araştırıp bulmakla yükümlüdür.*

Ayrıca kafirlik ''üstünü örtmek'' demekmiş. Yani her insanda inanç vardır ama bunu inkar eder deniyor. Düşen uçakta ateist olmaz denmesinin sebebi de sanıyorum budur. İçinde gerilerde kalmış, üstü örtülmüş inanç zor durumda ortaya çıkıyor. Bu bana mantıklı geliyor, yani her insanda aslında inanç olması.*

bende ona dedim ama o hala kabul etmiyor.Bi kere onun istedigi cevap kafirin cehennemde sonsuza denk kalamasi.Tamam diyor iyilikle kotulugu ayirt edebiliyorum.Allaha inaniyorum.O adaletsiz degil kuran adaletsiz diyor ah bir anlasa ne dil döktüm.

yaw diceni demişin zaten bırak adam neye inanıosa inansın yhaw (: nie zorluosun

Geri